Görüş Bildir
Haberler
Deniz, Yusuf ve Hüseyin Anılıyor

Deniz, Yusuf ve Hüseyin Anılıyor

adem kara
06.05.2014 - 11:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 42. yılında mezarları başında ve pek çok ilde anılacak.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin bugün 42. yılı. 1968 gençlik önderleri için bugün pek çok şehirde anma düzenleniyor.

İlk anma töreni idam edildikleri saat 05.30’da Bursa’daki Üç Fidan Parkı’nda yapıldı. Ankara’da ilk anma Karşıyaka Mezarlığı’nda, İstanbul’da ise Dolmabahçe’de gerçekleşecek.

İlk anma 05.30’da

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler Birliği Vakfı’nın Bursa’da düzenlediği anmada sabah saat 05.30’da parkta toplanan insanlar Can Yücel'in ''Sardunya'ya Ağıt'' şiirini okudu.

Rodrigo'nun Konçertosu ile saygı duruşunda duran grup daha sonra Üç Fidan Anıtı önüne karanfil bırakıldı.

Vali’den mesaj

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Twitter hesabından bir mesaj yazdı. Mutlu’nun mesajı şöyle:

“Sağdan soldan, yurt vatan diyen nice evlatlar astık idam sehpalarında. Keşke aldatanları tanıyıp kanmasaydık.Tarih annelerin acısını silmiyor.”

Ankara’da Karşıyaka’da, İstanbul’da Dolmabahçe’de

Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’nda anmanın ardından 5 Mayıs 2011’de hayatını kaybeden avukatları Halit Çelenk de anılacak. Sendikalar, meslek odaları ve siyasi partilerin birlikte gerçekleştireceği anma için saat 12.00’de Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu kapıda toplanılacak. Saat 12.30’da başlayacak törenin ardından mezarlık yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ankara’da akşam saat 19.00’da da Yüksel Caddesi’nde yürüyüş düzenlenecek. 

İstanbul’da ise anmalar Dolmabahçe’de gerçekleşecek.  78’liler Vakfı Girişimi, saat 12.30’da buraya gidecek.. Emekçi Hareket Partisi, Lise-Der, Liseli Gençlik Muhalefeti, ise saat 16.00’da Kabataş’ta toplanarak Dolmabahçe’ye yürüyecek.

Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Gençlik Meclisi, saat 18:00'da Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünden Dolmabahçe'ye yürüyecek.

Öğrenci Kolektifleri  ve Liseli Genç Umut da aynı saatte Fındıklı’daki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi önünden Dolmabahçe’ye yürüyecek. Ekim Gençliği ise Kartal Meydanı’nda ve Avcılar Marmara Caddesi girişinde saat 19.00’da yürüyüş yapacak.

Eskişehir, İzmir, Dersim gibi pek çok ilde de gün içinde anma törenleri düzenlenecek. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/toplum/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0