Görüş Bildir
Haberler
Cuma Namazı Saat Kaçta: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Konya Cuma Namazı Saatleri…

Cuma Namazı Saat Kaçta: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Konya Cuma Namazı Saatleri…

Müslümanlar için en önemli gün olan Cuma günü, öğlen saatinde camiler ibadet etmek isteyen vatandaşlarla doluyor. Koronavirüs sebebiyle camilerde cemaatle namazlar kontrollü şekilde kılınıyor. Cuma namazının huzurunu yaşamak isteyen Müslümanlar, Cuma namazı saatlerini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, namaz vakitlerini paylaştı. İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İşte tüm Türkiye için Cuma namazı vakitleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 Haziran Cuma Namazı Saatleri

4 Haziran Cuma Namazı Saatleri

İSTANBUL: 13.07

ANKARA: 12.52

İZMİR: 13.15

KONYA: 12.53

ANTALYA: 13.01

BURSA: 13.07

İL İL TÜM TÜRKİYE CUMA NAMAZI SAATLERİ

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir.

Cuma namazı kılınırken ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır. İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın