Görüş Bildir
Haberler
Çok Sevilen Amerikan Başkanı Barack Obama'nın 2019 Yılında İzleyip Herkese Önerdiği Favori Film ve Diziler

Çok Sevilen Amerikan Başkanı Barack Obama'nın 2019 Yılında İzleyip Herkese Önerdiği Favori Film ve Diziler

Sheida
30.12.2019 - 14:56

Bakalım Barack Obama'nın favorileri nelermiş?

Kaynak: https://twitter.com/BarackObama/statu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan 44. ABD Başkanı Barack Obama bu yıl da her yıl olduğu gibi 2019 yılında severek izlediği film ve dizi listesini paylaştı.

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan 44. ABD Başkanı Barack Obama bu yıl da her yıl olduğu gibi 2019 yılında severek izlediği film ve dizi listesini paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde de favori şarkılarını paylaşmıştı, merak edenler için 👇🏻

Listenin başlarında ise yönetmenliğini Martin Scorsese'nin yaptığı The Irishman ve son zamanlara damgasını vurup çokça konuşulan Marriage Story de bulunuyor.

Listenin başlarında ise yönetmenliğini Martin Scorsese'nin yaptığı The Irishman ve son zamanlara damgasını vurup çokça konuşulan Marriage Story de bulunuyor.
twitter.com

Obama'nın listesinde ayrıca 2019'un en iyi dizileri olarak Unbelievable ve Watchmen yer alıyor.

Filmler ve diziler şu şekilde:

1. American Factory/ Amerikan Fabrikası (2019)

1. American Factory/ Amerikan Fabrikası (2019)

IMDb: 7,6

Çinli bir şirketin Ohio'daki bir fabrikayı tekrar açmasıyla ümitler yeşerir. Ancak yaşanan kültür çatışması, bu Amerikan rüyasını sonlandırmak üzeredir.

2. Amazing Grace (2018)

2. Amazing Grace (2018)

IMDb: 7,5

Amazing Grace, 2018 yılında kaybettiğimiz sevilen müzisyen Aretha Franklin'in hayatına odaklanıyor. Belgeselde, 1972 yılında Aretha Franklin'in Los Angeles'taki New Bethel Baptist Kilisesi'nde verdiği görkemli konser gözler önüne seriliyor. Gerçekleştirdiği bu muhteşem konseri Amazing Grace adını verdiği bir albüm ile kayıt altına alan Aretha Franklin, bu albümü ile yalnızca Amerika sınırlarında 2 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Franklin'in dünya çapında en fazla satılan albümü olan Amazing Grace, aynı zamanda müzik dünyasının da kutsal albümlerinden biri olarak kabul gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Apollo 11 (2019)

3. Apollo 11 (2019)

IMDb: 8,2

Belgesel, komutan Neil Armstrong ile pilotları Buzz Aldrin ve Michael Collins’in Apollo 11'de üstlendikleri misyonu gözler önüne seriyor. 1969 yılında düzenlenen ve Neil Armstrong’un Ay’a ayak basması ile sonuçlanan Apollo 11 görevine odaklanılan belgeselde, daha önce hiç görülmemiş görüntüler yer alıyor.

4. Ash is the Purest White/ Kül En Saf Beyazdır (2018)

4. Ash is the Purest White/ Kül En Saf Beyazdır (2018)

IMDb: 7,0

Kül En Saf Beyazdır filminde, Çin’in suç dolu yeraltı şehrinde yaşanan 2001’den 2017’ye kadar uzanan destansı bir aşk hikayesi anlatılıyor. Çin’de genç bir dansçı olan Qiao, şehrin gangsterlerinden olan Bin’e aşık olur. Qiao, çeteler arasında çıkan bir kavgada Bin’i korumak için ateş eder. Bu onun 5 yıl hapis yatmasına neden olur. Qiao, cezası bitip serbest bırakılınca Bin’e ulaşmaya çalışır.

5. Atlantique/ Atlantics (2019)

5. Atlantique/ Atlantics (2019)

IMDb: 6,8

Atlantique, daha iyi bir gelecek için ülkesinden ayrılmaya karar veren işçi bir adam ve sevgilisinin hikayesini konu ediyor. Popüler bir Dakar banliyösüne inşa edilen fütüristik bir kulede çalışan işçiler, aylarca emeklerinin karşılığını alamadan çalışır. Yaşadıkları sıkıntılara son vermek isteyen işçiler, daha iyi bir gelecek için ülkeyi terk etmeyi planlar. Ülkeden ayrılmayı düşünenler arasında genç bir kadın olan Ada’nın sevgilisi Suleiman da vardır. Çift birbirlerini sevip, birlikte bir gelecek düşleseler de Ada başka bir adamla evlendirilmek istenir. Ada için karar verilince de kısa sürede düğün hazırlıkları yapılır. Bu sırada, Suleiman ve bir grup işçi hayallerinin peşinden gitmeye karar verir ve ülkeyi terk eder. Ancak Ada’nın düğününün başladığı sırada büyük bir yangın çıkar. Genç kız, her yere yayılmakta olan bu ateşin kendisini kurtarmak için geri dönen Suleiman tarafından çıkarıldığını düşünmeye başlar.

6. Birds of Passage/ Göç Mevsimi (2018)

6. Birds of Passage/ Göç Mevsimi (2018)

IMDb: 7,6

Rapayet, aile kurma hayalleri kuran genç bir adamdır. O, köklü bir ailenin kızı ile evlenmek istemektedir, fakat öncelikle başlık parası için gereken parayı bulması gerekmektedir. Güçlü bir adam olma arzusunda olan Rapayet, para kazanmak için en yakın arkadaşı Moises ile birlikte uyuşturucu kaçakçılığı işine girer. Bağlı bulundukları kabilenin önde gelen isimlerinden olan Ursula ise, onların bu işe karışmasını istememektedir. Ancak onlar kimseyi dinlemeyip işe koyulurlar ve kısa sürede düşlediklerinde de çok para kazanırlar. Artık onlar, hayal edemeyecekleri kadar zengindir. Ne var ki bu kazanç, beraberinde hırs ve açgözlülüğü de getirmiştir. Gittikçe geleneklerinin ve aile bağlarının zedelenmesine neden olan Rapayet, şerefin en değerli kazanç olduğunun farkına varıp, ailesini korumak çalışır. Ancak ne yaparsan yapsın kendisini borcun kan ile ödendiği bir çatışmadan uzak tutamaz.

7. Booksmart (2019)

7. Booksmart (2019)

IMDb: 7,2İki yakın kız arkadaş (Kaitlyn Dever ve Beanie Feldstein), liseden mezun olmanın arifesinde, ansızın daha az çalışmaları ve daha fazla eğlenmeleri gerektiğinin farkına varır. Akranlarının gerisinde kalmamak için hala vakti olan kızlar, dört yıllık eğlenceyi tek bir geceye sığdırmaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Diane (2018)

8. Diane (2018)

IMDb: 6,7

Dul bir kadın olan Diane, emekli hayatını bir yandan eroin bağımlısı huysuz oğlu ile uğraşarak bir yandan da ölüm döşeğindeki kuzenini hastanede ziyaret ederek geçirmektedir. Oğluna, kuzenine ve çevresindeki diğer insanlara kol kanat geren Diane’in aklını uzun süredir bir şey kurcalamaktadır. Hayatına dokunduğu insanların kaderinden sorumlu olup olmadığını düşünen Diane, bu dünyadan arkadaşlarının sayısının artmasıyla kendi faniliği ile de yüzleşmeye başlar.

9. The Farewell (2019)

9. The Farewell (2019)

IMDb: 7,8

The Farewell, Çinli bir ailenin hikayesini konu ediyor. Ailenin büyükannesinin yaşayacak az bir zamanının kaldığı öğrenilir. Bu durumda aile, o ölmeden önce bir düğün organize eder ve büyükannenin sevdiği herkesi bir araya getirir. Amaç, Nai-Nai'nin mutlu olmasını sağlamaktır. Bu düğün organizasyonu dışarıdan mükemmel görünüyordur. yurt dışında yaşayan tüm akrabaları yeniden toplar. Billi (Awkwafina), ailesi ile bir araya geldiğinde ondan ne kadar çok şey beklediklerini fark eder. Bu da onun bir mayın tarlasına adım atmasına neden olur...

10. Ford v. Ferrari/ Asfaltın Kralları (2019)

10. Ford v. Ferrari/ Asfaltın Kralları (2019)

IMDb: 8,3

Asfaltın Kralları, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby (Matt Damon) ve İngiliz şoförü Ken Miles’ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlere egemen olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda alt etmek için işe koyulur.

11. The Irishman/ İrlandalı (2019)

11. The Irishman/ İrlandalı (2019)

IMDb: 8,1

The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

12. Just Mercy (2019)

12. Just Mercy (2019)

IMDb: 6,0

Gerçek bir hikayeye sahip olan “Just Mercy: A Story of Justice and Redemption” kitabından uyarlanan filmde, genç avukat Bryan Stevenson, adaletin yerini bulması için büyük bir mücadeleye girişir. Harvard'dan mezun olduktan sonra Bryan'ın para kazandıran işlerde yer alması beklenir. Ancak o, Alabama'da haksız yere mahkum edilen bir adamın peşinden gider. Yerel avukat Eva Ansley'in de yardımıyla, 1987 yılında ölüme mahkum edilen bir adamın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışacaklardır. Walter McMillan, 18 yaşındaki genç bir kızın ölümünden sorumlu tutuluyordur. Ancak onun sorumlu tutulması için hiçbir kanıt bulunmamasına arağmen McMillan ölüme mahkum edilmiştir. Bryan, Walter'ın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken, ilerleyen zamanlarda aslında ırkçılığa karşı savaş vermeye başladığını anlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Last Black Man in San Francisco (2019)

13. The Last Black Man in San Francisco (2019)

IMDb: 7,4

The Last Black Man in San Francisco, hızla değişen şehirde yaşam mücadelesi veren bir adamın hikayesini konu ediyor. Jimmie Fails, San Francisco’da yaşayan genç bir adamdır. Her gün hızla değişen şehre ayak uydurmakta zorlanan Jimmie, zamanla kendisini şehre ait hissetmemeye başlar. Genç adam, büyükbabasının yıllar önce San Francisco’nun göbeğinde inşa ettiği Victoria tarzı evi geri alma hayali kurar. Jimmie, en yakın arkadaşı Montgomery ile birlikte hayallerini gerçekleştirmek için çabalarken bir yandan da kendisini şehre ait hissetmenin yolunu arar.

14. Little Women (2019)

14. Little Women (2019)

IMDb: 8,3

Küçük Kadınlar, İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Meg, Jo, Beth ve Amy birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönmelerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar. Bu zorlu süreçte en büyük kazançları birbirlerinin yanında olmalarıdır. Her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşler bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlar.

15. Marriage Story/ Evlilik Hikayesi (2019)

15. Marriage Story/ Evlilik Hikayesi (2019)

IMDb: 8,2Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çiftir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alr. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

16. Parasite/ Parazit (2019)

16. Parasite/ Parazit (2019)

IMDb: 8,6

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir.

17. The Souvenir (2019)

17. The Souvenir (2019)

IMDb: 6,5

80’li yılların başında geçen filmde, genç bir sinema öğrencisi ile güvenilmez bir adam arasında yaşanan ilişkiye odaklanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Transit (2018)

18. Transit (2018)

IMDb: 6,9

Alman askerleri Paris’in hemen dışındadır. Gerog, Weidel adlı bir yazarın eşyalarını ulaştırmak için yola çıkar ve Marsilya’ya ulaşır. Fakat şehre geldiğinde Weidel’in işkence korkusundan intihar ettiğini öğrenir. Artık eşyaları ona kalmıştır. Bunların içinde bir roman taslağı, bazı mektuplar ve Meksika Elçiliği’nin vize güvencesi vardır. Sadece ayrılacaklarını kanıtlayabilenler bir liman kentinde bulunabilir ve bu da potansiyel bir ülkeden giriş iznidir. Georg, koşullar gereği Weidel’in kimliğine bürünür. Şehirden ayrılmak için onay beklediği sırada birçok mülteci ile ilişki kuran Georg’un, gizemli Marie ile tanışınca tüm planları değişir.

19. Fleabag 2. Sezon

19. Fleabag 2. Sezon

IMDb: 8,7

Fleabag, Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Dizide, 30'lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.

20. Unbelievable

20. Unbelievable

IMDb: 8,5

Unbelievable, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Genç bir kız olan Marie, tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunur. Fakat iddiasının asılsız olduğu gerekçesi ile suçlanır. İki kadın dedektif tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekle suçlanan Marie’nin davasının peşine düşer. Marie gerçekten bir suçlu mu yoksa bir mağdur mudur? Pulitzer Ödüllü bir haberden uyarlan Unbelievable’ın başrolünü son dönemde Ayin filmindeki performansı ile ses getiren Toni Collette üstleniyor. Dizinin kadrosuna Collette'in yanı sıra Merritt Wever ve Kaitlyn Dever yer alıyor. Collette ve Wever'ın Marie’nin davasını inceleyen iki dedektife hayat verdiği dizinin senaryosunu Susannah Grant kaleme alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Lisa Cholodenko oturuyor.

21. Watchmen

21. Watchmen

IMDb: 8,0

Alan Moore‘un 1986’da yayımlanan aynı isimli çizgi romanından uyarlanan Watchmen, bir grup polisin, şehrin süper kahramanlarını hedef aldığı alternatif bir evrende geçiyor. Maskeli kahramanların suçlu olarak nitelendiği alternatif bir tarihte geçen Watchmen, gizemli bir cinayet davasına atılan karakterlerin büyük bir komployla karşılaşmalarını işliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
26
6
6
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nini Sza

ben erdoganinkileri merak ediyorum atv de ki butun dizilerdir kesin

Hashirama Senju

Ben de bu içeriği arıyordum. Obama hangi filmleri seviyo ne tavsiye eder. Yazdım cevap da vermedi ibne. Büyük iş admin tebrik ediyorum seni.

Jey

Izlerken "pizza" yemeyi de tavsiye etmiş mi?