Görüş Bildir
Haberler
Çocuklarını Cinsiyet Rolleri Kısıtlamasının Dışında Yetiştiren Ünlü Ebeveynler

etiket Çocuklarını Cinsiyet Rolleri Kısıtlamasının Dışında Yetiştiren Ünlü Ebeveynler

Son yıllarda LGBT bireylerin görünürlüğünün artmasıyla, tabular yavaş yavaş da olsa yıkılmaya başlandı. Amerika'nın pek çok eyaletinde ve Avrupa ülkelerinin bazılarında eşcinsellere evlenme hakkı verilmesiyle de pekişen bu özgürlük dalgası, elbette ki heteroseksüel insanları da pozitif anlamda etkiledi.

Pek çok ebeveyn artık çocuklarını cinsel yönelimlerinden ve cinsel kimliklerinden dolayı aşağılamak ya da dışlamak yerine; onları oldukları gibi kabul etmeyi ve her durumda destek vermeyi daha doğru buluyorlar, nihayet. Bazı ünlü isimler ise çocukları ile yaşadıkları bu deneyimleri ve fikirlerini çekinmeden dile getiriyorlar!

İşte o ünlüler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Angelina Jolie ve Brad Pitt

Angelina Jolie ve Brad Pitt

Brangelina çiftinin 10 yaşındaki çocukları Shiloh, erkek kıyafetleri giymeyi seviyor. Hatta söylentilere göre; Brad Pitt'in annesi çocuğa pembe renkli elbise giymesi konusunda ısrar edince, Angelina Jolie'yi karşısında bulmuş!

Angelina Jolie, çocuğunun özel hayatının mahremiyetini korumak konusunda da oldukça titiz!

Angelina Jolie, çocuğunun özel hayatının mahremiyetini korumak konusunda da oldukça titiz!

Shiloh hakkındaki pek çok söylentiye cevap vermeyen Jolie; çocuğunun istediği gibi giyinebileceğini, istediği kişiye aşık olabileceğini, istediği kimlikle var olabileceğini ve daha da önemlisi hiçbir kalıba girmesinin zorunlu olmadığını söylüyor.

Küçük Shiloh'un kendisini keşfetme yolunda herhangi bir baskı hissetmemesini istiyor.

Adele!

Adele!

Adele de geçtiğimiz yıllarda dünyalar tatlısı bir çocuk sahibi oldu! Ebeveynliğin çok zor olduğunu söyleyen Adele, çocuğunu oldukça özgür yetiştirmeye çalışıyor. Disneyland ziyaretine gittiklerinde, oğlunun prenses kostümü giymek istemesi üzerine, isteğini derhal gerçekleştirmiş!

Yani Adele de 'erkek adam öyle şeyler giymez' tarzı saçmalıklardan uzak bir ebeveynlik anlayışı benimsemiş.

R. Kelly

R. Kelly

Oldukça maço sayılabilecek Hiphop kültüründen çıkmış olsa da; R. Kelly, küçük kızının cinsiyet değiştirme kararına saygı duydu ve onu destekledi. Artık bir kızı değil, oğlu da var!

Anne Hathaway

Anne Hathaway

Anne Hathaway ve ailesi oldukça dindar kişilerdi ve Katolik kilisesine sımsıkı bağlılardı. Anne Hathaway'in erkek kardeşi eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra tüm aile olarak onu dışlamak yerine olduğu gibi kabul etmeyi tercih ettiler. Sonrasında ise kiliseden eşcinsellere yönelik kötü sözler duyduklarında, ailecek Katolik kilisesiyle tüm bağlarını kestiler.

Artık Anne Hathway'in de bir çocuğu var; o da çocuğuna cinsiyet yönelimi ve kimlik baskısı yapmadan büyütecek ünlülerden!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Chris Evans

Chris Evans

Chris Evans'ın erkek kardeşi eşcinsel. Evans, kardeşinden utanmadığını fakat onu dışlayan ve evlenme hakkı tanımayan Amerika'dan utandığını söyledi. LGBT cemiyetine destek vermesiyle tanınıyor ve evladını da özgür yetiştiriyor.

Cher

Cher

Eşcinsel cemiyetinde oldukça sevilen bir ikon olan Cher, elbette ki sıkı bir LGBT destekçisi. Genel olarak hayatında da açık fikirli ve zeki biri olan Cher; trans oğluyla gurur duyduğunu her fırsatta dile getiriyor. 

Cher'in böylesine açık biri olması, oğlunun ona kolayca açılabilmesine vesile olmuş. Cinsiyet değişimi süresince de desteği de hiç eksik olmamış!

Anne Rice

Anne Rice

Unutulmaz vampir romanlarının yazar Anne Rice da çocuğunu baskısız yetiştiren ebeveynlerden. Oğlu eşcinsel olduğunu annesi Anne Rice'a kolayca açıklamış ve bu ona kendisini sürekli güvende hissettirmiş.

Charlize Theron ve Eric Stonestreet

Charlize Theron ve Eric Stonestreet

Eric Stonestreet, Modern Aile dizisinde harika bir eşcinsel rolü oynuyor fakat kendisi heteroseksüel. Charlize Theron ile beraber yaşayan Stonestreet; sevgilisi Theron'un evlat edindiği çocuğu beraber büyütüyorlar.

Her fırsatta LGBT camiasına desteğini belirten çift, çocuklarını cinsiyet kalıplarından ayrı yetiştiriyorlar.

Beyonce ve Jay Z

Beyonce ve Jay Z

Çiftin küçük kızları Blue Ivy şimdiden medyanın diline düşmüş halde. Afro saçlarıyla dalga geçilmesi bile medyada yer bulan çocuğu, ebeveynleri Beyonce ve Jay Z; tüm cinsiyet kalıplarından ve güzellik algısından uzak yetiştiriyorlar.

Jay Z ise başkan Obama'ya eşcinsel evliliklerin yasallaşması sebebiyle teşekkür etmişti.

Bu çiftimiz de sıkı bir LGBT destekçisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kate Winslet

Kate Winslet

Kate Winslet bir röportajında; çocuklarının çevredeki çeşitliliği görmesinden oldukça memnun olduğunu söylüyor. Küçük oğlunun ise kendisine 'anne, büyüdüğümde benim erkek arkadaşım mı olacak, yoksa kız arkadaşım mı?' sorusuna ise; 'sen nasıl istersen öyle olacak tatlım' cevabını vermiş.

Çocuklarına verdikleri destek ve sağladıkları güvenli alanla güzel örnek olan bu ebeveynlerimizi alkışlıyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2013
1144
336
214
121
35
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Wonkagillerden

Brad ve Jolie'nin çocugu erkek olarak baksan dünya yakışıklısı kız olarak baksan dünya güzeli.Ne kadar güzel gen varsa toplamış

Merve hemşire

Benim düşüncem bunun yalnış olduğu cünkü küçücük yaştaki bu cocuklar oral anal fallik latent dönemlerden geçerken kimliklerini ve cinsiyetlerini öğrenmeye ve... Devamını Gör

Pleistocene Epoch

Kesinlikle katılıyorum. Girişim dönemine kadar çocuklar cinsel kimliklerine tam olarak sahip değildir. Eşsincel eğilimler gösterebilirler lakin bu anormallik... Devamını Gör

Hazal LittleVenus

Ne işle meşgul oldukları bizi ilgilendirmiyor. Sevmeyede biliriz. Ama bu yaptıkları çok hoş gerçekten. Cher'i sevmezdim ama bu yaptığına bayıldım. Umarım ülk... Devamını Gör

Anakin

Çoooooook beklersin.