Görüş Bildir
Haberler
Cevizin Vücuda Yararları Nelerdir? Cevizin Faydaları ve Zararları

Cevizin Vücuda Yararları Nelerdir? Cevizin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
03.03.2022 - 10:31

Dünyanın çeşitli yerlerinde üretilen ceviz, insan sağlığı üzerinde birçok olumlu etkisi ile bilinir. Diğer kuruyemişlere oranla yüksek miktarda antioksidan içerir. Zihin sağlığının gelişmesinde oldukça etkilidir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin korunmasında büyük rol oynar. Birçok hastalığın tedavi sürecinde, öğünlere eklenen besinlerden biridir. Özellikle tip 2 diyabet hastaları tarafından sıklıkla tüketilir. Ancak aşırı tüketildiğinde bazı sağlık problemlerine sebep olabilir. Peki cevizin vücuda yararları nelerdir? Cevizin faydaları ve zararları nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağaçta yetişen ve kendine has bir kokuya sahip olan ceviz, besin değerleri yüksek gıdaların başında gelir. Alternatif tıpta kullanılan önemli besinlerden biridir. İçerisinde bol miktarda vitamin, mineral ve yağ asitleri bulunur. Özellikle omega-3 yağ asidi bakımında oldukça zengindir. Ceviz ile vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asidinin çoğu karşılanır. Aynı zamanda E vitamini, demir, folik asit, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko da bulunmaktadır. Ceviz, düzenli tüketildiğinde vücudun birçok bölümüne katkı sağlar. Önemli lif kaynaklarında biri olduğu içinde kilo vermek isteyenler tarafından sıklıkla tüketilir. Cevizin faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Cevizin Vücuda Yararları Nelerdir? Cevizin Faydaları ve Zararları

Cevizin Vücuda Yararları Nelerdir? Cevizin Faydaları ve Zararları

Cevizin, sağlık üzerindeki etkileri oldukça fazladır. Günlük olarak düzenli tüketilen ceviz, kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL kolesterolü dengeler. Kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli rolleri bulunur. Kan basıncını normal seviyelere indirdiğinden dolayı yüksek tansiyon hastalarına önerilmektedir. Kalp krizinden kaynaklı ölümleri en aza indirger. Pek çok kronik hastalığın önlenmesinde etkili bir besindir. Aynı zamanda tüketildiğinde uzun süreli tokluk hissi yaratır. Bu sayede kilo kontrolü sağlanır. Bağırsaklara yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Hormonlar ile bağlantılı olan kanserlerin oluşmasını engeller.

Ceviz, genellikle beyin fonksiyonları üzerindeki olumlu etkisi ile bilinir. Beyinde oluşan çeşitli iltihaplanmaları azaltmaya yardımcı olur. Özellikle Alzheimer hastaları tarafından sıklıkla tüketilir. Erkeklerde sperm sağlının korunmasında oldukça önemli bir besindir. Spermlerin şeklini, canlılığını ve hareketliliğini olumlu yönde etkiler.

Sağlıklı besinlerden biri olan ceviz, nadiren bazı kişilerde yan etkilere sebep olabilir. Kuruyemişlerden herhangi birine alerjisi olan kişilerde, alerjiyi tetikleyebilir. Ceviz her ne kadar sağlıklı bir besin olsada, çok fazla miktarda yağ içerir. Bu nedenle aşırı tüketildiği takdirde kilo alımına yol açabilir. Lif yönünden de zengin olduğundan dolayı da ishal gibi çeşitli bağırsak problemleri görülebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın