Görüş Bildir
Haberler
Defne Yaprağının Vücuda Yararları Nelerdir? Defne Yaprağının Faydaları ve Zararları

Defne Yaprağının Vücuda Yararları Nelerdir? Defne Yaprağının Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
28.02.2022 - 10:45

Akdeniz'e özgü bir bitkinin yaprakları olan defne yaprağı, hem yemeklerde hem de tıbbi alanlarda kullanılır. Defne yaprağının çoğu esansiyel yağlardan oluşur. Bu yağlar cilde olumlu etkilerinden dolayı en çok sabun üretiminde kullanılır. Aynı zamanda ağrı kesici ve hücre hasarını önleme özelliği bulunur. Şeker hastalığı, kanser, çeşitli mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan şifalı bir bitkidir. Peki defne yaprağının vücuda yararları nelerdir? İşte defne yaprağının faydaları ve zararları..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Defnegillerden bir tür olan defne ağacı, her mevsim yeşil kalabilen özel bir ağaç türüdür. Yaydığı güzel koku ile bilinir. Sadece kokusu ile değil, lezzetiyle de ön plana çıkar. Pek çok çeşit defne türü bulunur. Her biri farklı alanlarda kullanılır. Çorbalarda, çeşitli yemeklerde kullanılan defne yaprağı türü, Laurus nobilis'tir. Birçok bakım ürününün, çeşitli içeceklerin içerisinde defne yaprağı bulunur. Aynı zamanda banyo suyuna eklenen defne yaprağının rahatlatıcı etkisi de oldukça fazladır. Defne yaprağının vücuda faydaları ve zararları ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Defne Yaprağının Vücuda Yararları Nelerdir? Defne Yaprağının Faydaları ve Zararları

Defne Yaprağının Vücuda Yararları Nelerdir? Defne Yaprağının Faydaları ve Zararları

Defne yaprağı, insan sağlığına olumlu etkileri bulunan bitkilerin başında gelir. İçerisinde çinko, potasyum, bakır, kalsiyum, selenyum gibi birçok mineral bulunur. Bu mineraller sayesinde grip ve enfeksiyonlar ile savaşır. Ateş düşürmede etkili olduğu gibi baş ağrılarını da azaltır. Antioksidan bakımından oldukça zengindir. Hücre yenilenmesini arttırarak cildi onarır. Açık yaralarda enfeksiyon oluşumunun da önüne geçer. Metabolizmayı hızlandırdığından dolayı diyetlerde oldukça sık kullanılır. Aft gibi çeşitli ağız yaralarının tedavisinde etkilidir.

Vücutta biriken fazla suyun idrar yoluyla atılmasını sağlar. Romatizma hastalıklarının belirtilerini azaltır. Gaz problemleri, ülser, gastrit gibi sorunlar üzerinde olumlu etkileri bulunur. Diş ağrılarının giderilmesinde oldukça önemli bir bitkidir. Defne yaprağının kokusunun sakinleştirici özelliği bulunur. Kaygıyı azaltarak anksiyete gibi problemleri azaltır. Aynı zamanda parkinson, alzheimer gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Kadınların regl dönemlerindeki düzensizliklere de iyi geldiği bilinir.

Defne yaprağının insan sağlığı üzerinde pek çok yararı bulunur. Ancak bazı kişilerde olumsuz durumlara da yol açar. Gebelik ve emzirme dönemlerinde defne yaprağının tüketilmesi sakıncalıdır. Aşırı tüketildiği zaman sinir sistemine zarar verebilir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara da yol açabilir. Fazla koklandığı zaman solunum yollarında bazı hasarlara sebep olur.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın