Görüş Bildir
Haberler
Balık Yağının Vücuda Yararları Nelerdir? Balık Yağının Faydaları ve Zararları

Balık Yağının Vücuda Yararları Nelerdir? Balık Yağının Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
01.03.2022 - 10:11

Balık yağı, genellikle somon, ton balığı ve orkinos gibi derin deniz balıklarından elde edilir. İçerisinde bol miktarda omega 3 yağ asidi olarak bilinen alfa linoleik asit ve D vitamini bulunur. Aynı zamanda A vitaminleri, B1, B2,B3 vitaminleri, C vitamini yönünden de zengindir. Bazı balık yağlarının içerisinde nadiren de olsa E vitamini bulunur. Kalsiyum ve demir de bulunan mineraller arasındadır. İnsan sağlığı için hafta en az 2- 3 kere balık tüketilmesi gerekilmektedir. Ancak balık tüketemeyen kişiler, balık yağı kullanarak bu vitamin ve minerallerden yararlanabilirler. Peki balık yağının vücuda yararları nelerdir? İşte balık yağının faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önemli gıda takviyelerinden biri olan balık yağı, özellikle çocuklarda kullanılır. Balık yağı, insan sağlına olumlu etkileri ile bilinir. Dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi sorunların giderilmesinde oldukça etkilidir. Aynı zamanda vücutta oluşan çeşitli hastalıkların tedavisinde destek olarak kullanılır. Bilişsel fonksiyonların gelişmesi ve güçlenmesi açısından da oldukça yararlıdır. Balık yağı, her ne kadar şifalı bir gıda olsa da bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açabilir. Balık yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Balık Yağının Vücuda Yararları Nelerdir? Balık Yağının Faydaları ve Zararları

Balık Yağının Vücuda Yararları Nelerdir? Balık Yağının Faydaları ve Zararları

Balık yağının insan sağlığına pek çok faydası bulunur. İçerisinde bulunan omega 3 sayesinde, vücudun çeşitli bölgelerinin gelişimini sağlar. Kalp damar sağlığının korunması açısından tüketilmesi oldukça önemlidir. Kan basıncını düzenleyerek yüksek tansiyonu düşürmeyi sağlar. HDL kolesterol olarak da bilinen iyi kolesterol üzerinde olumlu etkileri bulunur. Kanın pıhtılaşmasını ve kalp ritim bozukluklarını önler.

Vücudun birçok bölgesinde oluşan şişliklerin ve iltihaplanmaların giderilmesi için balık yağı kullanılabilir. Özellikle Crohn hastalıkları, çölyak, kısa bağırsak sendromu yaşayan kişiler doktor kontrolünde  balık yağı takviyesi alabilir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin koruyan birçok vitamin, minerali de içinde barındırır. Lupus hastalığının belirtilerini en aza indirger.

Spor yapan ve kilo vermek isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği takviye gıdalardan biridir. Kilo vermeyi hızlandırır ve yapılan sporun etkisini arttırır. Yapılan araştırmalarda balık yağının anksiyete, hiperaktivite gibi problemler üzerinde pek çok yararı bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Alzheimer ve AIDS hastalıklarına uygulanan tedavilerin etkisini arttırdığı da görülmüştür. Hamilelik dönemlerinde düşük problemlerini engellemeye çalışır. Aynı zamanda kuruluk, sivilce, sedef hastalığı, egzama gibi çeşitli cilt sorunlarının giderilmesini sağlar.

Balık yağı, hem yetişkinler hem de çocuklar için faydalı bir besin olsa da bazı kişilerde yan etkilere sebep olabilir. Aşırı tüketilen balık yağı, göğüs ağrıları, sırt ağrılarına yol açar. Midede gaz oluşmasına sebep olabilir. Bundan dolayı ishal gibi bağırsak problemleri görülebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın