Görüş Bildir
Haberler
Omega 3 Nedir?

Omega 3 Nedir?

Şebnem Sucu
21.10.2021 - 09:00

Tüm yaş gruplarının gereksinim duyduğu Omega 3, insan sağlığı açısından oldukça önemli yağ asidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle hamileler ve çocuklar Omega 3 açısından zengin gıdalarla beslenmelidir. Gıdalar yolu ile ya da kapsülerle alınabilen Omega 3, vücudu birçok hastalığa karşı korumaktadır. Peki, genellikle balık grubunda bulunan Omega 3 nedir? İşte bu sorunuzun cevabı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Omega 3, son zamanlarda adını ve faydalarını sık duyduğumuz bir çeşit yağ asididir. Vücut Omega 3 üretemediğinden dolayı besinler yolu ile haftada 2 kez yağlı balık tüketilmesi önerilmektedir. Sayısız faydalara sahip olan Omega 3, beyin sağlığının yanı sıra vücudun birçok işlevini iyileştirmede önemli etkileri ile ön plana çıkmaktadır. Peki, Omega 3 nedir? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

Omega 3 Nedir?

Omega 3 Nedir?

Omega 3 çoklu doymamış yağlar ailesinde bulunan ve çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin herkesin tüketmesi gereken bir yağ asididir. Dışarıdan alınması önerilir çünkü Omega 3 vücut tarafından üretilmemektedir. Somon, uskumru, badem, fındık, keten tohumu gibi çeşitli gıdalarda Omega 3 bulunmaktadır. Ancak Omega 3 son dönemde kapsül formu ile de sık tercih edilmektedir. Anne karnından itibaren hayat boyu düzenli olarak alınması sağlıklı yaşamak ve olası hastalıklardan korunmak için önemlidir.

Omega 3 Faydaları Nelerdir?

Omega 3 Faydaları Nelerdir?

Omega 3 kaygı ve depresyonu ortadan kaldırmaya ve tedavi etmeye yardımcı olur. Omega 3’ün diğer faydaları şu şekildedir;

- Gebelik esnasında yeteri kadar Omega 3 alınması bebeğin zeka, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişimde olumlu etkiye sahiptir.

- Görme bozukluklarının azaltılmasının yanı sıra körlüğe sebep olan makula dejenerasyonu olasılığını da azaltmaktadır.

- Kronik enflamasyonu ve iltihapları önler.

- Çocuklarda hiperaktive bozukluğu semptomlarını hafifletir.

- Gerektiği kadar alınan Omega 3, şizofreni ve bilar bozuklular gibi çeşitli ruhsal sıkıntıları bulunan kişilerin duygu dalgalanmalarını hafifletebilir.

- Çocuk ve genç erişkinlerde yeteri kadar Omega 3 tüketimi astım olasılığını azaltmaktadır.

- Omega 3 meme kanseri ve prostat kanseri hücrelerinin büyümelerini engellemekte ve küçülmelerini de sağlayabilmektedir.

- Omega 3 kan basıncının düzene girmesine yardımcı olur. insülin direncini azaltır ve iyi kolesterol seviyesini yükseltemeye olanak sağlar.

- Damarda sertliğe sebep olan plak oluşumunu ve zararlı olan kan pıhtılarını azaltır.

- Omega 3 yaşa bağlı gelişen bunamanın ve Alzheimer rahatsızlığının önüne geçmektedir.

Omega 3 İçeren Gıdalar Nelerdir?

Omega 3 İçeren Gıdalar Nelerdir?

Haftada 3 defa yağlı balık tüketmek ve Omega 3 açısından zengin bitkisel besinler tüketmek, Omega 3’ü yeteri kadar almanıza yardımcı olur. Yağlı balık tüketemiyorsanız doktorunuzun önerdiği dozlarda Omega 3 takviyesi almanız faydalı olacaktır.

Omega 3 içeren gıdalar ise şu şekildedir;

- Balık: somon, ton balığı, ringa, uskumru, sardalye ve morina gibi türler.

- Chia tohum

- Ceviz

- Kenevir tohumu

- Lahana

- Ispanak

- Soya fasulyesi

- İstiridye

- Yumurta

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın