Görüş Bildir
Haberler
Büyükada'yı Yeniden Keşfediyoruz! Büyükada Restorant, Cafe ve Gezilecek Yerler

Büyükada'yı Yeniden Keşfediyoruz! Büyükada Restorant, Cafe ve Gezilecek Yerler

Yeter Şirin
06.07.2022 - 07:56

Prens Adalarının en büyüğü, eski adı Prinkipos olan ama bizim bildiğimiz adıyla Büyükada; özellikle bahar ve yaz aylarında daha fazla yerli yabancı birçok ziyaretçisini ağırlıyor. Aya Yorgi tepesinde gün batımı manzarası, saat kulesi, Aya Yorgi Kilisesi, Adakule ve bunun gibi pek çok mekana ev sahipliği yapan Büyükada sadece gezilecek mekanlarıyla değil damağınızı şenlendirecek restoran ve cafeleriyle sizi şaşırtabilir. Büyükada'da ne yenir? Büyükada'da nereye gidelim? Dediğinizi duyar gibiyiz. Bizimle Büyükada'yı gezmek ister misiniz? Hadi başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aya Yorgi Kilisesi

Aya Yorgi Kilisesi

Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan kilise muhteşem manzarasıyla dünyanın birçok yerinden kiliseye gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Kiliseye giden yokuşu yürüyerek çıkanlar eğer makarayı kiliseye kadar çıkarırlarsa kısmetlerinin açılacağına, dilek dilerken yanlarında getirdikleri anahtar ya da kilidi dilekleri kabul olduğunda kiliseye getirmeleri gerektiğine inanıyorlar. Gelirken yanınıza makara ve kilit almayı unutmayın.

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi biraz yorucu bir yürüyüş sonunda manzarasıyla yorgunluğunuzu alacak. Tepe rengarenk şemsiyeleri ve bulunduğu konum ile adının hakkını gerçekten veriyor.

Reşat Nuri Güntekin'in Evi

Reşat Nuri Güntekin'in Evi

Yazar Reşat Nuri Güntekin'in evi adalarda bulunuyor. Şu an kızının oturduğu ev müze değil ama adaya gidildiğinde görülmesi gereken mekanlardan birisi.

Adakule

Adakule

Adanın en yüksek tepesine yaptırılmış olan bu kule yangın gözetleme kulesi olarak kullanmak için inşa edilmiş. 2006 yılında Orman Genel Müdürlüğü Adakule'yi restore ederek özel günlerde kullanılacak hale getirmiş. Kulede ayrıca yemek yeme imkanı bulunmakta. Büyükada'nın sembolleri arasında bulunan Adakule'yi gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

Aya Yorgi Yetimhanesi

Aya Yorgi Yetimhanesi

Avrupa’nın en büyük, Dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Rum Yetimhanesi Büyükada sınırları içerisinde yer alıyor. 1980’deki yangında büyük hasar gören ve kötü hava koşulları sebebiyle yıpranan Rum Yetimhanesi, Avrupa’da ki tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından biri seçildi. Restorasyon çalışması bitmeden ziyaret etmeyin deriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Secret Garden Restaurant

Secret Garden Restaurant

İster özel günleriniz olsun ister sevdiklerinizle Büyükada’da akşam yemeği organize edin, Sardunya Garden; mezeleri, balıkları ve diğer deniz mahsülü yemekleri ile sizi memnun edecek.

'2 arkadaş 6 yaşındaki kızlarımızı da alıp gittik. Kızlar köfte biz balık yedik. Her şey mükemmeldi. Çalışanlar güler yüzlü ve çok ilgililerdi. Mekan kesinlikle 5 yıldızı hak ediyor.'

Adres: Çiçekliyalı sokak no:24 Büyükada/ İstanbul

Telefon: 0216 382 14 44

Palya Restaurant

Palya Restaurant

Büyükada balık restorantı denilince akla gelen ilk isim olan Palya, canlı müziği, muhteşem manzaralı terası ve karidesi ile sizi bekliyor.

'Atmosfer ve kaliteli yer restorant gerçekten harika bir yer herkese tavsiyemdir her şey mükemmel gerçekten her konuda yardımcı oluyorlar yemekleri ve servisi çok iyi adanın en kaliteli bir yeri burası bence'

 Adres: 23 Nisan Caddesi No: 28 Büyükada/ İstanbul

 Telefon: 0532 633 66 34

Choco White

Choco White

Dekorasyonu ve her zaman taze çekilen kahveleri ile cezbedici mekan tatlı menüsüyle gayet başarılı. Profiterolün tadı damağınızda kalacak!

'Her şey o kadar iyiydi ki. Çok memnun kaldık her şeyden. Sahibi dünya tatlısı, tatlılar çok güzeldi. Kahve de çok başarılıydı. 10 numara 5 yıldız.'

Adres: Nizam Mahallesi 23 Nisan Caddesi Siplendid Otel bahçesi Büyükada/ İstanbul

Telefon: 0216 3842 84 00

Büyükada Bistro Candy Garden

Büyükada Bistro Candy Garden

Begonviller ve zakkum ağaçlarının arasında, sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar bütün öğün ve yemeklerinin hakkını veren bir mekan. Sabah kahvaltısı sunumu kütükle yapılıyor bilginize.

'Kapısından girdiginiz andan itibaren adanın bile yoğunluğundan kopup huzur bulduğunuz bir yer. Rengarenk ortamı ve güler yüzlü, ilgili elemanlarıyla sizi kendi evinizdeymiş gibi rahat hissettirmesi çok güzel. Tekrardan kesinlikle geleceğim bir yer.'

Adres: Maden mahallesi Oltacı sokak no: 7 Büyükada/ İstanbul

Telefon: 0535 646 46 86

Konak Restaurant

Konak Restaurant

Self servis olarak hizmet veren restorant deniz mahsüllerinin yanı sıra sulu ev yemekleri de yapıyor. Büyükada’da uygun yemek yeri arayanlar için ideal bir mekan.

'Temiz , çalışanlar ilgili ve en önemlisi oldukça lezzetli yemeklere sahip bir self servis restoran. Fiyatlar benzerlerine göre daha uygun. Sulu ev yemeği imkanı sunan bölgedeki ender restoranlardan. Merkezi bir yerde ve ulaşımı kolay. Tavsiye ederim.'

Adres: Recep Koç Caddesi no: 43/A Büyükada / İstanbul

Telefon: 0216 382 42 47

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balıkçı Süleyman

Balıkçı Süleyman

Balık çorbasının dillere destan olduğu bu mekan Büyükada'da ki en iyi balık restoranı diyebiliriz. Balıkları ve deniz mahsülleri kadar mezeleri de gayet başarılı.

'Ada’da nadir kalmış dürüst esnaf. Fiyat fayda dendesi mükemmel. Mezeler lezzetli, servis hızlı ve güler yüzlü Sanki bir esnaf meyhanesi gibi. Deniz kıyısının bir paralel arkasında.'

Adres: Şehit Recep Koç Caddesi no: 30/A Büyükada/ İstanbul

Telefon: 0216 382 46 31

Aya Yorgi Kır Lokantası

Aya Yorgi Kır Lokantası

Adayı ziyarete gelip Aya Yorgi Kır Lokantasında yemek yemek istiyorsanız lokantaya giden yol sizi baya yoracak. Büyükada'da akşam yemeği yerken gün batımı manzarası ile Kır Lokantası yorgunluğunuzu unutturacak.

'Yemeklerde manzarada güzel . Bir kir lokantası olarak biz seviyoruz ... tabi restaurant kısmı sobayı yaksa üşümezdik... onun dışında her şey gayet normal :)'

Adres: Yüce Tepe Mevki no:5 Büyükada/ İstanbul

Telefon: 0216 388 13 33

Prinkipo Dondurma & Cafe

Prinkipo Dondurma & Cafe

İskelenin hemen karşısında bulunan Prinkipo Cafe'nin dondurması kadar külahlarıda güzel. Gittiğinizde cevizli ve krokanlı dondurmayı denemeyi unutmayın.

'Dondurması, mekan, çalışanlar her yönüyle çok güzeldi. Çok memnun kaldık. Tavsiye ederiz kesinlikle.'

Adres: iskele caddesi no: 2 Büyükada/ İstanbul

Telefon: 0216 382 24 54

Sermest

Sermest

Büyük porsiyon lezzetli yemekleri ve uygun fiyatıyla Sermest sizleri bekliyor. Büyükada en iyi restorantlar listemizde yerini fazlasıyla hak ediyor.

“Tavsiye üzerine ailem ile gittiğim Sermest'e girer girmez huzur veren yasemin kokuları eşliğinde harika vakit geçirdik. İşletmecinin yaklaşımı, ev sahipliği ve mezelerin lezzeti harikaydı. Fiyatlar oldukça makul ve herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Tekrar gitmek için sabırsızlanıyorum.”

Adres: Güzeller Sokak no: 2 Sergüzeşt Büyükada/ İstanbul

Telefon: 0216 382 22 97

Ada Kahvaltı

Ada Kahvaltı

Ada=kahvaltı demek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Ev yapımı reçelleri, hoş sohbetleri ve güler yüzlü çalışanları ile Büyükada’da sabahları ne yenir sorusunu sormanıza gerek kalmayacak.

“İlgi alaka mükemmeldi. Kahvaltılar tamamen organik. El yapımı. Samimi sohbet için de Muzaffer beye teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Adres: Akdemir Sokak no:6 Büyükada/ İstanbul

Telefon: +90 216 382 16 62

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyükada Loc'Ada

Büyükada Loc'Ada

Mekana gittiğinizde sanki Ege’de bir sahil kasabasına gitmişsiniz hissi veren Loc’Ada Büyükada'da balık restorantı olarak hizmet veriyor.

“Ambiyans çok güzel. Büyükada değil de Ege'de bir sahil kasabası sanki. Yemekler adada gittiğim diğer mekanlara göre oldukça iyi. Hem kara yolu hem deniz yolu ulaşımı mevcut. İçecek menüsü zengin. Fiyatlar ada fiyatlarının azıcık üzerinde.”

Adres: Maden Mahallesi no:175 Büyükada/ İstanbul

Telefon: +90 531 525 12 32

Tarihi Büyükada Roma Dondurma

Tarihi Büyükada Roma Dondurma

Dondurmada farklı aromalar arayanlar için ideal bir mekan. Dondurmalarında fazla şeker tadı gelmediği için gayet güzel. Ballı bademli dondurmayı mutlaka deneyin.

“Adada dondurma yemeden önce biraz araştırdık ve tarihi Roma dondurmacısını gördük. Ben İtalyan karamel, bitter çikolata ve böğürtlen yedim, arkadaşım benden farklı olarak incir ceviz de denedi. Dondurmalarına bayıldık. Adaya gittiğinizde buradaki bitter çikolatalı dondurmayı mutlaka deneyin.”

Adres: Büyük İskele Caddesi no:5 Büyükada/ İstanbul

Telefon: 0216 382 86 80

Eskibağ Teras - Paradisos Cafe

Eskibağ Teras - Paradisos Cafe

Büyükada’nın arka tarafında kalan ve pek bilinmeyip eşsiz güzelliğini koruyan bir mekan. Manzarasına doyamayacaksınız.

“Manzaranın tadını lezzetli yemekler ve güzel servisle çıkarabileceğiniz muazzam mekan. Fiyatların ortalama olması da gayet keyifli.”

Adres: Nizam Mahallesi Buyuktur Yolu no:5 Büyükada/ İstanbul

Telefon: +90 216 382 38 20

Bahçede Sinek Kafe

Bahçede Sinek Kafe

Bahçeden içeri girdiğiniz anda mekanın ambiyansı, arkadan gelen hoş müzik ve tabi ki her biri birbirinden güzel yemekleri ile Büyükada’da akşam yemeği dışında kahvaltı da yapabileceğiniz bir mekan.

“Vişne likörünü deneyin! iyi bir ekip ve ambians vardı. Geçirdiğimiz zamana değdi. Büyükadaya gelirsem tekrar gideceğim.”

Adres: Fatma Nilgün Mısırlı Maden Mahallesi, Yılmaztürk Caddesi no: 110 Büyükada/ Türkiye

Telefon: +90 216 382 35 78

Meziki Restaurant

Meziki Restaurant

Hem otel hem de restoran olarak işletilen mekan “mutlaka gidilmesi” gereken bir yer olarak tanımlıyor. Burgerlerini denemelisiniz.

“Büyükada’nın tarihini yansıtan nezih bir mekan, bayıldık. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer :))”

Adres: Malul Gazi Caddesi no: 24 Büyükada/ İstanbul

Telefon: +90 533 572 08 24

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyükada Şekercisi Candy Island

Büyükada Şekercisi Candy Island

İçeri girdiğinizde kendinizi rengarenk şekerlerin, birbirinden güzel tatlıların ve içeceklerin olduğu bir film sahnesinden fırlamış mekanda bulacaksınız.

“Çilekli limonatası ve Şan sebastian çok lezzetliydi. İçerisi renk renk şekerlerle dolu. Çok hoş bir ambiansı var. Personeller çok güler yüzlü.”

Adres: Maden Mahellesi Özdemir Sokak no:8/A Turyol İskelesi Kösem Restorant Karşısı Büyükada/ İstanbul

Telefon: +90 542 275 76 86

Ali Baba

Ali Baba

Her zaman taze balık bulunan, mezeleri, zeytinyağlıları ve ilgili personeli ile Büyükada’da rakı balık yapabileceğiniz bir işletme.

“Yemekleri çok lezzetli ve taze çok memnun kaldık. Tavsiyeleri ve ilgisi için Şamil beye çok teşekkürler. Bir daha ki sefere yine buradayız.”

Adres: Gülistan Caddesi no: 20 Büyükada/ İstanbul

Telefon: +90 216 382 37 33

Mio Amore

Mio Amore

Büyükada’da dondurma yemek isterseniz Mio Amore  bol çeşit, büyük dondurma topları ve lezzetli waffleları ile sizi bekliyor.

“Dondurma çeşitliliği çok fazla, kafanız karışabilir.Amerikan sakızı,Hindistan cevizli,özellikle sadesi,damla çikolatalı en beğendiklerimizdi. Fiyatı normal ama dondurma toplarını büyük koyuyorlar.dondurma sevenlere tavsiye edilir.”

Adres: Büyükada Vapur İskelesi Karşısı

Telefon:+90 216 382 28 24

Pelikan Balıkçısı

Pelikan Balıkçısı

Büyükada'da balık yemek isteyenler Pelikan'a uğramadan balık yedim demesin. Balıklarının lezzeti ve güler yüzlü personeli ile sizi kendine bağlıyor.

'Mekan temiz ve yemekleri harika. Çalışanlar çok içten ve samimi. Kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Keşke bu mekan yaşadığım yer de olsaydı :('

Adres: Şehit Recep Koç Caddesi no: 16 Büyükada/ İstanbul

Telefon:+90 537 212 14 29

Köfte & Piyaz

Köfte & Piyaz

İşletme adının hakkını fazlasıyla veriyor. Köfte ve piyazın uyumunu damağınızda fazlasıyla yaşayacaksınız.

'Köfte piyaz ayran üçlüsü ile karnınızı doyurabileceğiniz, memnun kalacağınız, sakin, keyifli ve ufak bir mekan.'

Adres: Şehit Recep Koç caddesi no: 4/B Büyükada/ İstanbulş

Telefon: 0216 382 71 84

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
senem

Büyükada ya gidecek param yok kaldı ki oradaki kafelere hiç giremem heralde... ağzım kokuyor artık :D