Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

Batuhan
10.03.2015 - 17:35

1. Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Konuştu

1. Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Konuştu
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP, CHP ve HDP liderleri partilerinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2. Fidan'ın Dönüşü Yasaya Uygun mu?

2. Fidan'ın Dönüşü Yasaya Uygun mu?

Hakan Fidan’ın AK Parti’den milletvekili aday adaylığını çekmesi, ardından da MİT müsteşarlığına geri atanması tartışma başlattı. 6 Ocak 2015’de çıkarılan DPB rehberine göre bu mümkün. Muhalefet ise 'tarafsızlığını yitirdi' görüşünde.

Kaynak: http://onedio.com/haber/fidan-in-donu...

3.‘Kozmik Oda'ya Takipsizlik

3.‘Kozmik Oda'ya  Takipsizlik

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ‘suikast’ iddiasıyla Genelkurmay’a bağlı ‘Kozmik oda’ya girilip 25 gün arama yapıldıktan sonra açılan soruşturma hakkında 6 yıl sonra delil yetersizliğinden takipsizlik verildi. ‘Benim için dosya kapanmıştır’ diyen Savcı Küçük, 30’a yakın şüpheli hakkında takipsizlik verirken şüphelileri usulsüz dinlemek ve sahte belge düzenlemek iddiasıyla polisler hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/-kozmik-oda-y...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Atatürk’ün Vasiyeti Nerede?

4. Atatürk’ün Vasiyeti Nerede?

TMMOB'a bağlı meslek odalarınca Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerine ilişkin Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü mahkemeye, Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetnamesi ve bağış senedinin kurumda bulunmadığına yönelik yazı gönderdi. Eski devlet bakanlarından Oltan Sungurlu ise, 'Adalet Bakanlığı arşivlerini temizlerken Atatürk'ün el yazısı vasiyetnamesi çıktı. Bizde bunun kaybolmaması için televizyon huzurunda Başbakanlık Arşivler Genel Müdürlüğüne teslim ettik' dedi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/devlet-arsivl...

5. TDK'ya ‘Müsait’ Tepkisi

5. TDK'ya ‘Müsait’ Tepkisi

Sosyal medyada kadınlar başta olmak üzere çok sayıda kişi, Türk Dil Kurumu'nun (TDK) müsait kelimesini 'kolayca flört edebilen (kadın)' olarak tanımlamasına tepki gösterdi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/tdk-ya-musait...

6. Aile Bakanlığı: Minecraft Yasaklansın

6. Aile Bakanlığı: Minecraft Yasaklansın
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dünyada 100 milyon oyuncuya ulaşan, ‘tekli oynanması durumunda sosyal izolasyona’, ‘çoklu oynandığında ise çocukları sosyal risklere açık hale getiren’ Minecraft oyununu sakıncalı buldu ve yasaklanmasını istedi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/aile-bakanlig...

7. Jandarma İçişleri Bakanlığı'na Bağlandı

7. Jandarma İçişleri Bakanlığı'na Bağlandı

Jandarmada general rütbesinde olmayan daire başkanlarıyla il ve ilçe jandarma komutanlarının atamaları İçişleri Bakanı tarafından yapılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 5 maddesi daha kabul edildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/jandarma-tesk...

8. Abdullah Gül Yakın Çevresine 'Aday Değilim' Demiş

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yakın çevresine, 7 Haziran’daki seçimlerde milletvekilliği için aday olmayacağını kesin bir dille ifade etmiş.

Abdullah Gül'ün geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla kamuoyu gündemine giren milletvekili adaylığı konusunda yakın çevresine kesin bir dille “aday olmayacağım” dediği öğrenildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/abdullah-gul-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Fransa'nın 'Survivor'ında Korkunç Kaza: 10 Ölü

9. Fransa'nın 'Survivor'ında Korkunç Kaza: 10 Ölü

Arjantin'de, Fransa yapımı reality show 'Dropped'un ekibini taşıyan iki helikopterin çekim esnasında çarpışması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Paris, ölenler arasında 3 ünlü sporcu olduğunu doğruladı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/fransa-nin-su...

10. Apple Watch 24 Nisan'da Satışta

10. Apple Watch 24 Nisan'da Satışta

Apple'ın kısa süre önce gerçekleştirdiği Spring Forward adlı etkinlikte Apple'ın ilk akıllı saati Apple Watch dün akşam düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. 

iPhone'a gelen çağrıların ve mesajların cevaplanabileceği Apple Watch ile karşılıklı mesajlaşmak da mümkün olacak. Yani karşılıklı iki Apple Watch kullanıcısı, birbirine resim, çizim ve titreşim gönderilebilir.

Ekran boyutu farkına göre 349 Dolar ve 399 Dolar fiyatlar ile gelecek Apple Watch Sport modeli, farklı renk seçenekleri ile geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecek.

Çelik kasalı Apple Watch modelinin küçük boyutlu olanı 549 ile 1049 Dolar, büyük boyutlu olanı ise 599 Dolar ile 1099 Dolar arasında fiyatlar ile satışa sunulacak.

Kaynak: http://onedio.com/haber/ve-apple-heye...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0