Görüş Bildir
Haberler
Apple Watch Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Apple Watch Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Deniz Gök
09.03.2015 - 20:48 Son Güncelleme: 11.03.2015 - 12:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok kişinin merakla beklediği Apple'ın akıllı saati Apple Watch, sonunda duyuruldu. İşte Apple Watch'a ait tüm özellikler ve diğer detaylar...

Apple'ın beklenen akıllı saati Apple Watch nihayet tanıtıldı. İlk olarak geçtiğimiz 2014'ün Eylül ayında gün yüzüne çıkan Apple'ın akıllı saati, bugün düzenlenen Apple etkinliğinde tüm özellikleri, fiyatı ve diğer detaylarıyla birlikte tanıtıldı.

10 Nisan'da ön siparişe başlayacak olan Apple Watch, 24 Nisan tarihinden itibaren satışa sunulacak. Apple'ın merakla beklenen akıllı saatinin fiyatı ise 349 dolar ile 17,000 dolar arasında değişiyor. Akıllı saatin şarj cihazları ise iki farklı model olarak 29 dolar ve 39 dolardan satılıyor.

Apple Watch modelleri

Tüketici seçeneklerinin arttırılması amacıyla farklı modeller ile piyasaya girecek olan Apple;Apple WatchApple Watch Sport ve Apple Watch Edition olarak 3 farklı akıllı saat modeli tanıttı. Her üç model de 38 mm ve 42 mm boyutlarında kasa seçeneklerine ve malzeme olarak farklı yapılara sahip. Ayrıca her modelde spor, deri, metal ve diğer kombinasyonlarda farklı kayış seçenekleri bulunuyor. Kayış seçimleri fiyatı da etkiliyor.

1. Apple Watch

1. Apple Watch

Standart model olan Apple Watch'da, paslanmaz çelikten oluşan bir gövde ve ekranı çevreleyen safir kristal koruyucu katman bulunuyor. Bu katman ayrıca çizilmeye karşı ekstra bir koruma sağlıyor.

Apple Watch'un fiyatı ise 549 - 1049 dolar (38mm'lik kayış çeşitlerine göre değişiyor) ve 599 - 1099 dolar (42mm metal kayış) olarak belirtiliyor.

2. Apple Watch Sport

2. Apple Watch Sport

Alüminyum kenarlara sahip olan Apple Watch Sport modeli, uzay grisi ve gümüş olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip. Ayrıca mat görünümleri itibariyle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın görünümünü andırıyor. Apple Watch Sport'un ekranında ise iPhone'da olduğu gibi iyonla işlenmiş dayanıklı cam bulunuyor. Ayıca farklı renk seçeneklerine sahip kauçuk kayışı bulunuyor.

Modeller arasında cebe en uygunu olan Apple Watch Sport'un fiyatı ise 349 dolar (38mm) ve399 dolar (42mm) olarak belirtiliyor.

3. Apple Watch Edition

3. Apple Watch Edition

Apple'ın en pahalı akıllı saat modeli olan Apple Watch Edition, klasik Apple Watch'ta olduğu gibi aynı safir kristal katmana sahip; ancak en büyük farkı 18 karat altından oluşması. Apple Watch Edition'da ayrıca özel kayış seçenekleri de bulunuyor.

Apple Watch Edition'ın fiyatı ise 10,000 - 17,000 dolar (8 farklı modele göre değişiyor).

Apple Watch uygulamaları

Klasik saatlerde bulunan tüm özellikler farklı görünümler ve kişiselleştirilebilir renkler ile Apple Watch'ta da bulunuyor. Alarm, hava durumu, zaman ölçekleri, randevu takibi, interaktif animasyonlar ve daha fazlası Apple'ın akıllı saatinde yer alıyor.

Apple Watch'da standart saat özelliklerin yanı sıra ekran sabit (default) haliyle bir kronometre ya da bir aktivite ekranı olarak ayarlanabiliyor. Ayrıca bunların kombinasyonu ile kişiselleştirilmiş sabit ekran oluşturmak da mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple'ın akıllı saatinde bazı yerleşik Apple uygulamaları da yer alıyor. Takvim, harita, hatırlatıcı gibi uygulamalar bunlardan bazıları. Harita uygulaması üzerinden navigasyon kullanılabildiği gibi; hatırlatıcılar üzerinden de çeşitli randevu, toplantı vs gibi etkinlikleri görülebiliyor ve bunlar ile ilgili işlemler (davetleri kabul etme, reddetme vs) yapılabiliyor.

3. parti uygulamalar da Apple Watch üzerinden kullanılabiliyor. Facebook, Twitter, Instagram, WeChat, Uber gibi uygulamalar ve daha fazlası Apple Watch'a göre sadeleştirilmiş haliyle kullanılabiliyor.

Apple Watch'ta bulunan ve muhtemelen en fazla kullanılacak olan 'Digital Crown' butonu ile birçok ekrana hızlı erişim sağlanabiliyor. Fotoğrafları büyütüp küçültmek, listelere göz atmak vs için kullanılabilen buton ile ayrıca tek bir dokunuş ile ana ekrana dönülebiliyor.

Apple Watch üzerinden ayrıca mesaj alıp gönderme, arama yapma, cevaplama vs gibi ana iletişim işlemleri de yapılabiliyor. Kolu aşağıya doğru çevirme işlemi de barındırdığı sensörler sayesinde gelen aramayı reddetmeyi sağlıyor.

Apple Watch özellikleri

Apple Watch özellikleri

Apple Watch'un standart özelliklerinin yanı sıra akıllı saatte kalp atış sensörü, aktiviteler için hareket sensörleri gibi çeşitli sensör yer alıyor. Ayrıca bu sensörler üzerinden çeşitli bildirimler alınabiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcıyı ekranı kullanmaya mecbur bırakmayan 'Digital Crown' butonu bulunuyor.

Batarya süresi (!)

Apple Watch'un en fazla eleştirilen tarafı ise batarya ömrü. Diğer akıllı saatler ile kıyaslandığında dikkate değer bir fark olan Apple Watch'ta batarya süresi 18 saat olarak belirtiliyor. Tabi normal bir kullanım için öngörülen bu değerin değişen şartlara göre daha fazla düşmesi de muhtemel.

Apple Watch'un 24 Nisan 2015 tarihinde satışa sunulacağı ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Zira ilk satışa sunulacak ülkeler arasında ABD, Kanada, Avustralya, Birleşik Krallık ile birlikte toplam 9 ülke bulunuyor. Yani şu anda Apple Watch'un Türkiye'ye ne zaman geleceği henüz belli değil. Ayrıca Apple Watch'un Türkiye fiyatı konusunda da henüz bir bilgi yok.

Apple Watch'un teknoloji dünyasında bu kadar etki yaratması, Apple'a kazanç olarak geri dönüş sağlayacak mı ilerleyen günlerde hep birlikte görmüş olacağız.

Model kombinasyonları, fotoğraflar ve diğer detaylar için Apple'n resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
4
2
1
1
0