Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

adem kara
26.09.2014 - 08:53 Son Güncelleme: 26.09.2014 - 18:05

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nden uyarı: Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz'de kuvvetli yağışlara dikkat. Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nde tam fırtına bekleniyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda
  • İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesinde beklenen çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlara dikkat!

Bugün (Cuma) akşam saatlerinde Marmara'da başlayacak yağışların; gece saatlerinden itibaren etkisini arttırarak İstanbul başta olmak üzere Yalova, Bursa, Balıkesir il geneli ile Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinde, Cumartesi ve Pazar günlerinde fırtına ve zaman zaman çok kuvvetli fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Kıyı Ege'de kuvvetli yağış bekleniyor!

Bugün (Cuma) Kuzey Ege kıyılarında başlayan yağışların; akşam saatlerine doğru etkisi arttırarak İzmir, Aydın il geneli ile Manisa'nın batı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Akdeniz'de görülecek çok kuvvetli yağışlara dikkat!

Yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Batı Akdeniz'de başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların; Isparta, Burdur ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimleri ile Anamur ve Bozyazı çevrelerinde çok kuvvetli, Cumartesi akşam saatlerinden Pazar akşam saatlerine kadar Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Adana'nın kıyı ve doğu çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Osmaniye'nin güney kesimlerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, yağış anında fırtına, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nde 'tam fırtına' bekleniyor!

Kuzey Ege’nin kuzeyinde; yarın (26.09.2014) akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuzvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın, (27.09.2014) Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren Kuzey ve Orta Ege’de 8 ila 10 kuvvetinde (90-100km/s) tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.Güney Ege’nin güneyinde (27.09.2014) öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtına’nın (28.09.2014) Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Marmara’da; Cumartesi (27.09.2014) günü ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esecek rüzgarın, zamanla kuvvetini artırarak 8 ila 10 kuvvetinde (90-100km/s) tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtına’nın (28.09.2014) Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz’de; Cumartesi (27.09.2014) günü öğle saatlerinden itibaren rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına, batısında zamanla 8 ila 10 kuvvetinde (90-100km/s) tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtına’nın (28.09.2014) Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Tam fırtına ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0