Görüş Bildir
Haberler
Bu Gerçekçi Kişilik Testine Göre Hangi Duygusal Bağımlılığa Sahipsin?

Bu Gerçekçi Kişilik Testine Göre Hangi Duygusal Bağımlılığa Sahipsin?

Yanlış veya doğru kendimizi inandırmaya çalıştığımız duygular var. Her anımızda yanımızda taşıdığımız ve kopması bir o kadar da zor olan duygular bizim üzüntümüzde, sevincimizde, karalarımızda da yanımızdalar. Bu gerçekçi kişilik testine göre hangi duygusal bağımlılığa sahipsin?

Hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçebilir misin?

2. Yaşını da!

3. Söyle bakalım kendini yalnız hissettiğin anlarda genellikle ne düşünüyorsun?

4. Pekii birine çok aşıksın ama tek bir kötü özelliği olmak zorunda hangisini tercih edersin?

5. Birine güvenmek senin için ne demek?

5. Birine güvenmek senin için ne demek?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatın boyunca yaptığın hataları geri alma şansın olsaydı ama yine aynı hayatı yaşayacak olsaydın, bu hataları geri alarmıydın?

7. Bu görsellerden hangisi sana kendini kötü hissettirdi?

8. Seç birini!

9. Pekii yıllar önce ayrıldığın eski sevgilini gördün ne hissettin?

9. Pekii yıllar önce ayrıldığın eski sevgilini gördün ne hissettin?

10. Son olarak eğer sen her şeyi bırakıp gidemiyorsan neden gidemiyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özlem!

Senin bağımlı olduğun duygu özlem duygusu. Bu ya geçmişinde birini çok özlemenden ya da şu an birini çok özlemenden kaynaklanıyor. Yani sen aslında insanlara özlem duymak istemiyorsun. Sevdiğin, değer verdiğin herkesi yanında görmek ve elini uzattığında orada olduklarını bilmek istiyorsun. Bu nedenle bu duygudan korkuyorsun. Özlem duygusunun üzerine bu kadar düşmen, sürekli bu tarafından incinmenin nedeni özlediğin şeylere kavuşamamak. Bazı şeyler için geç kalmış olduğunu düşünüyorsun. Şimdi elini uzattığında uzanamadığın herkes ve her şey için pişmanlık duyuyorsun. Özlemek senin için çok ağır ve büyük bir duygu. Birini özlediğinde ona sarılmak, öpmek, dertleşmek belki konuşmadan sadece suratına bakmak bile seni mutlu edebilir. Sen buna ihtiyaç duyan bir karaktere sahipsin. Duygular senin için çok önemli ama daha önemlisi bu duyguları karşı tarafa hissettirebilmek. Gösterilmeyen hiçbir şeyin anlamı yok senin için. Duygusal olarak bağlandığın bu duygu sende ister istemez bir korku yaratmış ve insanları kaybetme korkusunu da ortaya çıkartmış. Sana gelen insanlar ne senden gitsin istiyorsun ne de onların yokluğunu hissetmek istiyorsun. Özlem duygusuna bu kadar bağlıyken özlemek de özlenmek de senin için çok değerli.

Bağlılık!

Senin duygusal olarak bağımlı olduğun duygu bağlılık! Birine bağlanmak veya birinin sana bağlanması... Kolay olmadığı kadar kopması da zor şeyler. Birine gerçekten güvendiğin zaman hayatının her alanında olmasını istiyorsun. İnsanlara belki çabuk güveniyor çabuk bağlanıyorsun. Ömrün boyunca onların varlığını hissetmek ve her zaman onları görmek istiyorsun. Yokluklarını bir an bile düşünmek istemediğin kişilere, hayatında büyük bir yer ayırmışsın. Her zaman yanında olduğun insanlarla başaramayacağın hiçbir şey yokmuş gibi geliyor. Onların sana verdiği cesaret duygusuna da bağlısın aslında. Güvendiğin insanlar yanındayken, kendini daha çok seviyorsun çünkü başka bir insan oluyorsun. Dışarıya daha açık daha net kendini ifade edebilen ve daha mutlu bir insan... Bu durum da kendini sevmene ve etrafındaki insanların seni daha fazla sevmesini sağlıyor. Yalnızlıktan nefret ettiğin gibi yalnızken kendinden de nefret ediyorsun. Karamsar düşünceler daha fazla karamsar olmana neden oluyor. Bağ kurduğun herkes senin için çok önemli bu neden ne onların yokluğunu hissetmek ne de görmek istiyorsun.

Kaygı!

Senin bağlandığın duygu kaygı! Her şeye çok fazla kaygı duyan bir yapın var. Sürekli bir şeylerin sonunu düşünüyorsun. En başında bile sonunu düşünmek senin o şeyin tadını çıkartmana engel oluyor. Bu nedenle hayatı hep kaçırdığını düşünüyorsun. Düşünmemeye çalışsan da şimdiye kadar görmüş oldukların ve görmek zorunda kaldıkların seni kaygıya sürüklemiş. Sen de böyle olmak istememişsin belki ama artık bir şeylerden korkmaya başlamışsın. İnsanları kaybetmekten, kendini kaybetmekten, mutluluğunu kaybetmekten belki de mutlu olamamaktan korkmaya başlamışsın. Sürekli bu konuları düşünmek seni mutsuzlaştırıyor. Bir şeylerin sonunu değiştiremeyeceğin gibi nasıl ilerleyeceğini değiştiremezsin. Sen yeni çözümler bulsan da o şey olacaksa olacaktır. Yani yaşanılan şeyler için de yaşanılacak şeyler için de kaygı duyman anlamsız. Sana her ne kadar anlamsız desek de belki yine kendini durduramayacaksın ama ilerde pişmanlık duyduğunda anlayacaksın bazı şeyleri. Neler kaçırmışım diye düşündüğünde kaygılarının da ne kadar yersiz olduğunu fark edeceksin.

Hissizlik!

Senin bağımlı olduğun duygu hissizlik. Belki dönemsel olarak belki de sürekli bir halde bir şeyler için hissizleşemeye başlamışsın. Bunun nedeni ümitlenmekten korkman olabilir. Bir şeyler için heveslenmek ve sonunun kötü olma ihtimali seni korkutuyor. Bu da her şey için hissizleşmene neden oluyor. Yeni şeyler için bile heyecan duymak, yeniden her şeye başlamak aslında sana ümit vermesi gerekirken sadece korku veriyor. Bu durumdan kurtulman da senin hayatına yeni birilerinin girmesi demek oluyor. Belki hayatını sürekli tek düze yaşamaktan belki sürekli aynı kişileri görememekten... Bir şeyler seni bunaltmış ve hevesini çalmış. Yarın, birkaç ay, birkaç yıl sonra ne olacağını bile merak etmiyorsun. Bu hissizlik seni giderek içine çekerken bir şeyleri değiştirmek istiyorsun ama nasıl yapacağın bilmiyorsun. Değişiklik her zaman herkese iyi gelir. Sen de küçük de olsa bir şeyleri değiştirmeye başlamalısın. İnsanlarla tanışmaktan çekinmemelisin. Her farklı hayat senin hayatının ne kadar değerli olduğunu gösterecek sana. Bağımlı olduğun duygudan kurtulman gerekiyor. Hissizlik seni sadece en dibe çeker ama senin şimdi yukarı çıkman lazım.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
38
18
12
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın