Görüş Bildir
Haberler
Nefret Ettiğin Şeylere Göre Ne Kadar Egoistsin?

etiket Nefret Ettiğin Şeylere Göre Ne Kadar Egoistsin?

Duygularını enlerde yaşayan insanların sevdiği ve nefret ettiği şeyler de enlerde olabiliyor. Bu nefret ettiğimiz şeyler de bizim egomuzu ölçebilir. Sen nefret ettiğin şeylere göre ne kadar egoistsin?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başkalarını küçümseyen insanlardan...

2. Peki herkesle samimi olan insanlardan...

3. Karşında ağlayan birinin olmasından nefret eder misin?

4. Hmmm söylenmiş olması için söylenen cümlelerden...

5. Çok fazla kuralları olan insanlardan...?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki her ortamda kendini öne çıkaran insanlardan...?

7. Birinin senden daha fazla dikkat çekmesinden...?

8. Sarılarak, öperek sevgisini gösteren insanlardan...?

9. Fazla sessiz insanlardan...?

10. Söyle bakalım, enerjisi düşük insanlardan nefret eder misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Peki eleştirilmekten nefret eder misin?

12. Son olarak eski sevgilinin yeni sevgilisinden?

Biraz kenara çekilir misin? Egondan seni göremiyoruz...

Gelmiş geçmiş en egoist insan sen olabilirsin. Yaptığın, istediğin yaşadığın her şeyi kendin için istiyor ve kendin için yapıyorsun. Ne bir başkasının hayatına karışır ne de kendi hayatına karıştırtırsın. Egoistlik denilince genellikle olumsuz algılansa da her insan da bulunan ego, aslında bir şeyleri başarmamızın temelinde de yatar. Kendimizi ne kadar yüksekte hayal edersek o kadar yükseğe çıkarız. Hayatın boyunca insanları düşünmekten hep hataya düşmüş birisin. Bu nedenle ne insanlara güvenin kalmış ne de onlarla bir bağ kuracak halin. Artık bunun için çabalamıyorsun bile. İnsanlar senin hayatından gelip geçiyorlar ama kimsenin ne hikayesine ne sana katabileceklerini düşünüyorsun. Kendi halinde yaşarken güvendiğin insanlar uzun yıllar sana dostluk yapmış insanlar... Hayatına ne yeni birini alasın ne de tekrar tekrar kendini tanıtasın var. Kendi çıkarların doğrultusunda ilerlerken insanları görmezden gelebiliyorsun. Önceliği her zaman kendine veriyor ve önce kendinin tatmin olmasını istiyorsun. Yani sen bir şeye başlarken sonunda nasıl gururlanacağını düşünüyor ve öyle başlıyorsun. Bu ego sana ve etrafına zarar verecek bir ego değil. Seni sadece ileriye taşıyacak bir ego.

Gizlemeye çalışsan da ufak bir egon var.

Çok belli etmesen de sen de biraz ego var. En çok ben bilirim gibi havaların veya bazı zamanlarda insanları küçümsemek, itiraf et ki senin sık yaptığın şeyler. Bu davranışlarını belki de en çok sevmediğin ve kendini öne çıkarma çabası içinde olan insanlara yapıyorsun. Bu nedenle egonun da haklı bir sebebi var. Çok araştırıyor, çok biliyor ve aslında öğrenmeyi seviyorsun. Her şey hakkında bir fikrin olması seni mutlu ediyor. Yani bir konu konuşulurken sen öylece susup, insanları dinleyemezsin. Sen de fikrini söylemelisin. Bunu gerçekleştirirken öğrendiğin her şeyde seni herkesten bir adım öne taşıyor. Yani senin egonun altı boş değil. Herkesten çok bildiğin için egonu tatmin edebiliyor ve kendini yukarda görüyorsun. Başkaları hakkında konuşmak değil de kendin hakkında konuşmak daha çok hoşuna gidiyor. Hepimizin içinde biraz olsun var olan ego, özellikle başkalarının bizim hakkımızda konuşmasından da ayrı bir zevk almamızı sağlıyor. Bunu etrafına belli etmesen de kendi içinde yalnız kaldığın da herkesten daha iyi olduğunu veya olacağını sık sık kedine tekrar ediyorsun. Sevdiğin, değer verdiğin insanlara karşı değil ama sevmediğin insanlara karşı fazla egoist olabiliyorsun.

Sen de egoya dair pek bir şey göremedik.

Sen çok yanlış testtesin. Sen de egoya dair pek bir şey yok. Önceliğin her zaman başkaları olmuş ve her zaman onları düşünmüşsün. Ne birine yardım etmekten çekinir ne de senin önüne geçer diye endişe duyarsın. Eğer bir şeyi başaracaksan onu zaten alırsın. Yani başka biri ne kadar isterse istesin senin olan bir şeyi elinden alamaz. Bunun farkında olduğun için insanlarla savaşmayı değil yardımlaşmayı seçen birisin. İnsanları küçümsemek, değer göstermemek, önemsememek senin için yapılacak en kötü şey. Çünkü bir insanı kötü hissettirmek senin daha da kötü hissetmene neden oluyor. Buna kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorsun. Hayatında bir tek kendi hakkını değil, bencil ve kendini beğenmiş insanlar karşısında herkesin hakkını savunabilirsin. Bu egosuzluk sen de biraz da eksiklik duygusu yaratıyor. Sen de sürekli bir şeyler eksikmiş, başaramamışsın veya yapamazmışsın gibi hissettiriyor. Yani cesaretini kırıyor. Çünkü içinde kendine her ne kadar güvensen de insanlarla bir konuda yarışmak veya sonunda yenildiğini görmek senin gözünü korkutabiliyor. Bu nedenle yarışmamayı tercih ediyorsun. Sen fazla egosuz ve samimi tarafını da fazlaca gösteren birsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
67
42
29
25
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın