Görüş Bildir
Haberler
Bu 8 Soruluk Psikolojik Test Hangi Duyguya Takılı Kaldığını Ortaya Çıkartıyor!

Bu 8 Soruluk Psikolojik Test Hangi Duyguya Takılı Kaldığını Ortaya Çıkartıyor!

Geçmişte yaşadığımız Ama Bir türlü aşamadığımız şeyler bizim birlikte büyür. Başkaları için önemsiz görülen tek bir söz biz de büyük yaralara neden olabilir. Bu 8 soruluk psikolojik test hangi duyguya takılı kaldığını ortaya çıkartıyor. 

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Söyle bakalım, senin için bir insana verilen değer nasıl gösterilmeli?

1. Söyle bakalım, senin için bir insana verilen değer nasıl gösterilmeli?

2. Tamamla bakalım. Gelecekte...

3. Bir şeyleri oldurmaya çalıştın ama başaramadın. Ne yaparsın?

3. Bir şeyleri oldurmaya çalıştın ama başaramadın. Ne yaparsın?

4. Sence bir insanı tanımak için hangi anını görmek gerekiyor?

5. Peki problemlerini paylaştığında nasıl tepkiler görüyorsun?

5. Peki problemlerini paylaştığında nasıl tepkiler görüyorsun?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sence bu kişi ne düşünüyor?

6. Sence bu kişi ne düşünüyor?

7. Sence bu kişilerden hangisi daha fazla üzgün?

8. Son olarak kendini sık sık ne yaparken buluyorsun?

8. Son olarak kendini sık sık ne yaparken buluyorsun?

Umutsuzluk...

Senin takıntılı olduğun duygu umutsuzluk... Sürekli bir şeyler seni motive etsin ve senin geleceğinde bir şeylerin iyi olacağına inandırsın istiyorsun. Bu nedenle insanlara, objelere, anılarına umut bağlıyorsun. Yani bir şeyler seni umutlandırsın istiyorsun. Problemlerine, dertlerine çare olsun istiyorsun. Çok çabuk umut bağlıyor çok çabuk umudunu yitiriyorsun. Bağlanma gücün de bu nedenle çok yüksek. Hayatına giren insanların çıkması çok zor. Çünkü o sürede sen onlarla bir şekilde bağ kurmuş oluyorsun. Bir şeylere heveslendiysen onun sonunun gelmesini istiyorsun. Çok istediğin şeylerin hayal kırıklığı ile sonlanması senin daha da ümitsizleşmene neden oluyor. Bazı şeyleri oldurmaya çalışırken sadece odağına onu alıyor ve diğer her şeyi görmezden geliyorsun. Geleceğin için bir şeyler yaparken tek istediğin her şeyin düzelmesi ve güzel olması. Bütün çaban bunun için. Eğer bir şeyler değişmezse ne yapacağını pek bilmediğin gibi nasıl devam edeceğini bilmiyorsun. Çünkü umutsuzlandığın her anında hem enerjin hem de isteğin giderek azalıyor. Yani senin umutsuzlanman demek her şeyi bir anda bırakmak demek oluyor. Amaçlarını, isteklerini, hedeflerini kaybetmek senin hayatını anlamsız kılan en büyük şey.

Eksiklik...

Sen eksiklik duygusuna takılı kalmışsın. Nereye gitsen, ne yapsan ne başarsan bir türlü içindeki eksiklik geçmiyor. Alışacağını düşünüyorsun ama ne zaman bilmiyorsun. Geçmişinde yaşadığın şeyler veya üzerinden aslında çok geçmeden yaşadığın şeyler sana kendini suçlu hissettiriyor. İçindeki eksikliğin nedeni bu olduğunu düşünüyorsun. Yaptığın seçimler, tercihler seni yanlış yola sürüklediğini hissediyorsun ama bunun için ne yapacağını bilmiyorsun. Ağlayarak geçirdiğin zamanlarda acının biraz olsun dinmesini istiyorsun ama diğer gün uyandığında kaldığın yerden devam ediyorsun. Asla yeri dolmayacak şeyi biliyorsun ama bunu söylemeye cesaret edemiyorsun. Bir türlü hayatına devam edememeni nedeni bu eksiklik hissi. Kendini yetersiz görmek ve mutlu olduğun her an rahatsız eden bir düşünceye sahip olmak da seni engelliyor. Ne zaman yüzün gülse aklına yaşadıkların geliyor ve üzülmeye devam ediyorsun. Hem kurtulmak hem de kurtulmamak istediğin bu düşünce aynı zamanda sana seni hatırlatıyor. Kim olduğunu ve neler yaşadığını hatırlatıyor...

Yalnızlık...

Senin takılı kaldığın duygu yalnızlık... Bir türlü içindeki yalnızlığı dindirememiş kendini bir başına hissetmişsin. Etrafında tabii ki yanında olan sana destek çıkan kişiler var ama bu kişiler sanki sadece bazen var gibiler. Yani her anında yanındalar mı? Pek emin değilsin. Gerçekten bir sıkıntın olduğunda rahatça paylaşabiliyor musun? Bundan da pek emin değilsin. Çok kişi için fedakarlık yapabilir ve yanında olduğunu hissettirirsin ama onlar senin için aynısını yapar mı? İşte bundan da pek eminde değilsin. Hayatında bu sorular arasına sıkışmış devam ediyor. Nereye baksan birileri var ama sen yine de kendini yalnız hissediyorsun. Bunun sebebi ya yüzeysel ilişkiler kurman ya da en yakınım dediğin birini kaybetmek. Her şeyini paylaştığın birinin artık olmaması sana acı veriyor. Beraber gülecekken artık ayrı ayrı gülüyor olmanızı düşünüyor ve bir türlü buna alışamıyorsun. Nereye gitsen kendini korumak zorunda hissediyorsun. Çünkü seni koruyacak birini de bulamıyorsun. Bu yalnızlığın nedeniyle hep kendine yaslanmış ve kendinin her şeyi olmuşsun.

Değersizlik...

Senin takılı kaldığın duygu değersizlik... Kendini değersiz ve önemsiz hissettiğin her anı hayatından çıkartmak istiyorsun. Belki de en sevmediğin şey karşındaki insandan değer görememek. Sen onları fazlasıyla önemsersen onların sana yok gibi davranması, isteklerini, tercihlerini önemsemiyor olmasına katlanamıyorsun. Daha önceden yaşadığın bir olay veya hissettiklerin bu duyguya takılı kalmana neden olmuş. Kendini değersizleştiren herkesi hayatından çıkartabilirsin. Çünkü değersiz olmadığını biliyorsun. Hak etmediğin gibi davranan herkes senin için sadece öylesine biri olabilir. Daha önceden yaşadığın bu değersizlik duygusu aklını başına getirmiş olsa da bazı aşamadığın ve bitiremediğin şeyler var. En küçük bir şeyde bile fikrin alınmadığın da kendini kötü hissediyorsun. Önemli olduğunu herkes kadar sen de hissetmek istiyorsun. Biraz da bunun için fazla çalışıyor ve çabalıyorsun. Senin adını duyunca bir adım geride duracak insanları görmek için bütün çaban... Eğer geçmişinde bir şeyleri değiştirebilseydin fazla önemsediğin ama aslında hiçbir öneme sahip olamayan insanları değiştirirdin. Onlar için üzüldüğün her anı geri alırdın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
57
34
17
16
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuğçe

Değersizlik...

Aziz TORUK

Yalnızlık...

Burak

İlk adım Umut olmasına rağmen umutsuzluk...