Görüş Bildir
Haberler
Yüzde Kaç Optimist Yüzde Kaç Pesimistsin?

Yüzde Kaç Optimist Yüzde Kaç Pesimistsin?

Olaylara verdiğimiz tepkiler, yaşadıklarımız karşısında duruşumuz ve düşüncelerimiz... Bunları hepsi bizim iyimser veya kötümser olmamıza neden olan şeyler. Sen yüzde kaç optimist yüzde kaç pesimistsin? 

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrensek...

2. Yaşını da seç.

3. Hayatında her şey yolunda mı?

4. Peki her şeyin kötü gittiğini düşündüğünde ne yaparsın?

4. Peki her şeyin kötü gittiğini düşündüğünde ne yaparsın?

5. Söyle bakalım sana karşı kötülük yapan birini affeder misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyelim ki bir işin sonuna kadar geldin ama sonunda her şey bozuldu. Ne yaparsın?

6. Diyelim ki bir işin sonuna kadar geldin ama sonunda her şey bozuldu. Ne yaparsın?

7. Yıllar sonra ilk okuldan arkadaşınla karşılaştın ne yaparsın?

8. Peki seni aldatan sevgiline ilk söyleyeceğin şey ne olurdu?

8. Peki seni aldatan sevgiline ilk söyleyeceğin şey ne olurdu?

9. Peki bize bir yol seçer misin?

10. Son olarak seç bakalım birini.

İçeriğin Devamı Aşağıda

%90 Optimist %10 Pesimistsin!

Sen %90 optimist %10 pesimistsin! İyilik, iyi düşünce senin hayat felsefen olmuş. Sen günlük hayatında 'ne düşünürsen onu yaşarsın' şeklinde devam ettiğin için bu nedenle de kötümser olan hiçbir şeyi hayatına dahil etmiyorsun. Aklına bir an bile kötü bir düşünce düşmüş olsa onu hemen siliyor ve hayatındaki olumlu şeylere adapte oluyorsun. Kötü düşünce kötüyü getirir şeklinde hayatında ilerlediğin için seni umutsuz ve olumsuz görmek çok güç. Tabii ki de zorlandığı artık yapamayacağım dediğin anlar çok oluyor ama bunlarla baş etmeyi de biliyorsun. Belki baş etmeyi öğrenmiş ya da öğrenmek zorunda kalmışsın. Çok ağır şeyler de yaşasan kendin ve sevdiklerin için ayağa kalkmışsın. Yani kolay şeyler yaşamadığın için şimdi seni yıkmak da kolay değil. Ne olursa olsun ayağa kalkabilmiş ve kaldığın yerden devam edebilmişsin. Senin için eğer küçücük bir umut bile varsa onun için çabalayabilirsin. İnsanların söylediklerinden çok kalbinden geçenleri dikkate alıyorsun. Bu nedenle hata yapmıyor ve pişmanlık duymuyorsun. İyilik resmen senin içine işlemiş. Kimse hakkında kötü düşünmüyor hatta bir kötülüğün içinde bile iyilik arıyorsun. Çünkü senin inanmak istemediğin asıl şey insanların bu kadar kötü olabilme ihtimali.

%60 Optimist %40 Pesimistsin!

Sen %60 optimist %40 pesimistsin. Duruma göre ruh halin de değişkenlik gösteriyor. İyimser kalmaya çalışsan da çoğu zaman düşüncelerin buna izin vermiyor. Aklında her zaman 'Acaba mı?' sorusu duruyor. Bu da senin her şeyden şüphe duymana neden oluyor. Hayatını büyük oranda olumsuzluğa sürükleyen bu durum senin için oldukça zor. Bazı yaşadıklarını kaldıramıyor ve 'Keşke yaşanmasaydı.' diye söylenip duruyorsun. Yaşanılan şeyleri geri alamayacağımız gibi sen de bunları düşünerek kendini yıpratma. Kırılgan bir yapıya sahip olduğun için en küçük bir şeyde modun düşebiliyor. Duygularını ya en dipte ya en yüksekte yaşıyorsun. Bu da senin biraz dengesiz tavrını ortaya koyuyor. Mutlu olduğunda bir anda kendini mutsuz hissedebilirsin. Bir karar alırken bütün ihtimallerini düşünür, bu sayede mantıkla ilerlemiş olursun. Her gün seni mutlu ve pozitif görmek mümkün değil. Bunun için çabalasan da aklındaki düşünceler ve geçmişinde yaşadığın şeyler buna pek izin vermiyor. Özellikle geceleri çok fazla düşünüyor hatta bazı geceler düşünmekten uyuyamıyorsun. Senin için iyimser demek zor kötümser demek daha da zor.

%20 Optimist % 80 Pesimistsin!

Sen hayata, kendine, etrafına, geleceğine, geçmişine kötümser bir şekilde bakıyorsun. Her zaman aklında bir ihtimal var 'Ya şu olursa, ya bu olursa, istediğim gibi ilerlemezse, her şeyi kaybedersem...' Bu soruları dilediğin gibi çoğaltabilirsin. İyi olan şeylere değil de her zaman kötü olan şeylere odaklısın. ihtimaller gözünü korkutuyor bu nedenle karar almaktan da korkuyorsun. Bunun en büyük sebebi en mutlu anlarında yaşadığın üzüntüler. Kendini en iyi hissettiğin zamanlarda yaşadıkların şimdiki seni ortaya çıkarmış. Sürekli 'Çok güldüm kesin başıma bir şey gelecek.' ya da 'Her şey yolunda gidiyor kesin bir şey olacak.' diye hayatına devam ediyorsun. Kendini ne kadar zorlasan da kafan rahat bir şekilde bir gününü geçiremiyorsun. Düşünceler peşini gün içinde asla bırakmıyor. Bu senin hayatının ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Gülerken bile düşünmek zorunda kaldığın, tam anlamıyla dertlerinden ve sıkıntılarından kurtulamadığın zamanlar da içinde de anlamsız bir sıkıntı yer ediniyor. Aslında bunları neden yaşadığını biliyorsun ama üzerinde bıraktığı etkiden kurtulamıyorsun. Düşüncelerini esir alan bütün olumsuzluklardan kurtulmak için çabalamayı bırakma. Bir gün elbet sonuç verecektir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
11
7
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın