Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Anksiyete Seviyeni Ölçüyoruz!

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Anksiyete Seviyeni Ölçüyoruz!

Hayatımızda yaşadığımız her olay karşısında sağlam durmaya çalışırız. İçimize attığımız, unutmaya çalıştığımız şeyler aslında yaşanmadığı için bize zarar verir. Psikolojik rahatsızlıkların temelin de duygularımızı içimizde yaşamamız yatar. Bu 10 soruluk psikoloji testine göre senin anksiyete seviyeni ölçüyoruz. 

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini de seç.

2. Yaşını da öğrenelim.

3. Söylediğin bir şeyi, önem vermediğin biri yanlış anlarsa ne yaparsın?

3. Söylediğin bir şeyi, önem vermediğin biri yanlış anlarsa ne yaparsın?

4. Seni bu durumlardan hangisi daha fazla üzer?

5. Peki bir hedefin veya amacın var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki varsa hedeflerini gerçekleştirirken ne hissediyorsun?

7. Senin için başarı ne demek?

7. Senin için başarı ne demek?

8. Hmmm. Peki problemlerinle nasıl baş ettiğini sorsak?

8. Hmmm. Peki problemlerinle nasıl baş ettiğini sorsak?

9. Seni rahatsız eden bir görsel seç.

10. Son olarak geceleri ne düşündüğün için uyuyamıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafif düzeyli anksiyete!

Senin anksiyete seviyen en az düzeyde. Psikolojini ve tehlikeli düşüncelerden kendini koruyabilmişsin. Takıntıların tabii ki var ama bunlar seni rahatsız edecek veya hayatını yaşamana engel olacak düzeyde değil. İster istemez kafanı yastığa koyduğunda aklına binbir türlü düşünce geliyor. Sevdiklerini, geçmişini, şimdini ve geleceğini sık sık düşünüyorsun ama endişelenmiyorsun. Her şeyin bir şekilde yoluna gireceğinden eminsin. Geçmişte olanları bırakmayı bildiğin için psikolojik olarak rahat hissediyorsun. İnsanın her şeyi yapabileceğini biliyorsun. Hatalar da başarılar da senin sen olmanı sağlayan şeyler. Bu nedenle pişmanlık duygun da çok az seviyelerde. Hatalarından ders çıkartmak senin için önemli. Tekrar aynı hatayı yaptığın zaman kendine kızarsın. Bu nedenle bir sorun oluştuğunda en başından sonuna kadar bütün aşamalarını incelersin. Bunu yapmanın nedeni tekrar aynı hataya düşmemek. Her şeye olumlu yaklaşmaya çalışan birisin. Hayatındaki en küçük bir değişiklik bile senin umutlanmana yetebilir. Kendi duygularını kontrol edebildiğin için anksiyete seviyen en alt düzeyde.

Orta düzeyli anksiyete!

Sen orta düzeyli anksiyeteye sahipsin. Bazen öyle anlar oluyor ki düşünmekten kendini alamıyor ve bu düşünceler tamamen seni engelliyor. Bir gününü mahveden de kendini kötü hissetmeni sağlayan da etrafındaki herkesten nefret etmen de tamamen anksiyetenden dolayı. Bir günün çok iyi geçerken diğer gün tamamen berbat halde olabiliyorsun. Özellikle yalnız kaldığında, geçmişini ve geleceğini çok fazla düşünüyorsun. Yaptıklarından, yapamadıklarına birçok şeyde kendini suçluyorsun. Oysa hatalarında, başarılarında seni sen yapan şeyler. Sürekli bir şekilde düşünmek senin şu anını kaçırmana neden olabilir. Bir işi yaparken girdiğin stres o işi aslında daha zor bir şekilde yapmana neden oluyor. Yetişemem korkusu, bir şeyleri kaçıma korkusu bazen seni boğar derecesinde sıkıyor. Normal seviyede endişe hissetmek her insanın başına gelebilirken sen endişe hissettiğinde dünyan başına yıkılıyor. Problemlerine çözüm aramak yerine küçük çaplı bir şok geçirip, uzun süre düşünmeye başlıyorsun. Bu da senin hayatında bir şeyleri kaçırmana neden oluyor. Geceleri uyuyamaman, sürekli kendine sorular sormak, kendi veya başkalarının adına endişelenmek insani duygular olsa da fazlası sadece sana zarar verebilir. Bir şey olursa olması gerektiği için olmuştur. Bunu sen değiştiremezsin.

Şiddetli düzeyde anksiyete!

Sen şiddetli anksiyeteye sahipsin. Uykularını kaçıran, sürekli düşünmene neden olan ve sürekli aklına kötü düşüncelerin gelmesine neden olan şey bu. Hepimizin kaygıları varken senin kaygıların bir hayli fazla. İnsanlar senin yanındayken her şey güzel ama senin yanından uzaklaştıklarında düşünceler seni ele geçiriyor. Acaba mı diye başladığın her cümlenin sonunu korku ve panik alıyor. Sevdiklerine çok düşkün ve başlarına bir şey gelmesinden korkuyor olabilirsin. Her insan içinde bu duyguyu taşırken sen kendini kontrol edemeyecek derecede endişe duymaya başlıyorsun. Seni huzursuz eden rahat bir yaşam sürmeni engelleyen bu düşünceler en çok da geceleri rahatsız olmana neden oluyor. Kabullenmediğin olaylar nedeniyle birini kaybetmek veya sevdiğin birinin başına kötü bir şey gelmesi, başarısızlık, yalnız kalma korkusu, ilerde rahat bir yaşam sürememe gibi korku duyduğun ve ister istemez düşündüğün bu şeyler aynı zaman da senin hayatına engel olan şeyler. Anksiyete seviyenin yüksek olmasının sebebi sevdiklerini korumacı tavrından kaynaklanıyor. Kendine belki de her gün tekrar etmen gereken şey insanın başına her şeyin gelebileceği... Sen bir yere kadar birilerini koruyabilirsin ama olacak şeylerin önüne geçemezsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
35
33
25
14
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın