Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Düşüncenin Esirisin?

8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Düşüncenin Esirisin?

Yaşadığımız şeyleri atlatmak sandığımız kadar kolay olmayabiliyor. Anlatamadığımız her şeyde içimizde kalıyor. Sürekli düşünmemize neden olan ve bir türlü bize rahat vermeyen, kısaca seni esir alan düşünce ne? Cevap testin sonucunda.

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Genellikle hangi ruh halindesin?

2. Peki senin için hangisi daha kötü?

3. Diyelim ki hayatının fırsatı karşına çıktı ama uzaklara gitmen gerekiyor ve bir daha dönmeyeceksin. Gider misin?

4. Peki... Senin için hayatta önemli tek bir şey var. Bu ne?

5. Seç birini.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalnız kaldığında daha çok ne hissediyorsun?

6. Yalnız kaldığında daha çok ne hissediyorsun?

7. Peki hayatında kötü giden kaç tane şey sayabilirsin?

8. Son olarak ne hissediyorsun?

8. Son olarak ne hissediyorsun?

Sen sevilmemenin esirisin...

Sen bir düşüncenin esiriysen bu sevilmemek olabilir anca. Çünkü sen çok sevgi dolu birisin. Bu nedenle de ne kadar sevgi gösterirsen onun daha fazlasını görmek istersin. Kendini bu düşünceye hapsediyor ve çıkmana da izin vermiyorsun. Gerçekten sevilmek, bu duyguyu yaşamak senin için çok ayrı. Etrafında tabii ki seni seven çok insan var. Bunlar senin için yeterli gelmese de ne zaman kötü hissetsen onların yanında buluyorsun kendini. İçinde bir türlü dindiremediğin bir duygu var. Bunu tam olarak anlamlandıramasan da seni çok rahatsız ediyor. İleriyi düşünüyor ve korkuyorsun. Her şeyin düzeleceğini olan umudun giderek azalıyor. İlerde ne kendini ne hayatını ne de etrafındaki insanları böyle görmek istiyorsun. Küçücük bir şans, belki fırsat hayatını değiştirebilecekken bunun karşına çıkmaması çok canını yakıyor. Seni gerçekten anlayabilmek için önce sevginin ne demek olduğunu anlamak gerekiyor. Yalnız kaldığında, kendini kötü hissettiğinde sürekli bu düşünce seni kendine çekiyor. İster istemez düşündüğün ve düşünmemek için çaba harcadığın sevgisizlik düşüncesi seni yıpratıyor.

Sen hayallerini yaşayamama düşüncesinin esirisin...

Sen hayallerini yaşayamama düşüncesinin esirirsin. Tutunduğun bir şey varsa o da hayallerin olabilir. Yaşadığın her şeyi bir kenara itip, hayallerine odaklısın ve eğer bir gün bu hayallerin gerçekleşmiş olmazsa bu seni büyük yıkıntıya uğratır.  Bunun için çalışıyor ve yine sadece bunun için çabalıyorsun. Hayallerin belki çok büyük belki çok küçük ama seni mutlu edecek ve huzurlu hissettirecek şeyler. Zor ve katlanılmaz günlerden geçmiş olsan da kendi motiveni kendin yaratıyorsun. Bu motivasyonun da senin hayallerin oluyor. Seni en savunmasız anında yakalayan ilerde hiçbir şeyin değişmeyeceği düşüncesi seni korkutuyor. Bu düşünceden kurtulmak için her şeyi yapsan ve kendine sürekli iyi olacağını söylesen de bir türlü bundan kurtulamıyorsun. Bir şeylerden sıkılmış ve bir şeylerin değişmesi için her şeyi yapabilecek güçtesin. Gözünü öyle pek bir şey korkutamıyor. Kendin mutlu olduğun sürece her kararı alır ve arkasında da durursun. Bazen fazla bencil bazen ise fazla düşünceli oluyorsun. Bencil olmanın nedeni gösterdiğin hiçbir şeyin karşılığını alamamak. Bu da seni hem insan ilişkilerinden hem de hayattan soğutuyor. Zaten zor olan her şey için hayatını kolaylaştıracak kişileri istiyorsun. Hayallerinde kalabalık ve seni gerçekten seven insanlar yer alıyor.

Sen sevdiklerini kaybetme düşüncesinin esirisin...

Seni sevdiklerini kaybetme düşüncesi esir alıyor. Onlarsız bir şey yapmak, onlarsız gülmek, onlarsız yeni şeyler görmek bile canını acıtabilir. Sevdiğin kişilere çok fazla değer veriyorsun. Bu nedenle de onların yeri sen de bambaşka. Kendinden önce sevdiklerin geliyor. Onların yokluğunu düşünmek seni çoğu zaman esir alıyor. Belki farkında olmadan onlara sevgini çok fazla hissettiriyorsun. Bunu içinden geldiği için yapıyorsun. Başkalarının düşüncelerini davranışlarının belirsiz olması ve net olmamaları senin en hoşlanmadığın şey. Bu belirsizlikleri vakit kaybı olarak gördüğün için her şeyi çabuk sonuca ulaştırmak istiyorsun. Her dakikan senin için çok önemli. Pişmanlık duymak belki de en çok korktuğun şey. Bu pişmanlık yapamadığın şeylerden kaynaklanmasından korkuyorsun. Yaptığın şeyler bir kere olduysa artık senin için bir önemi yok. Önemli olan artık önünde ve geleceğinde olan şeyler. Birine bir kez daha sarılmayacağını bilmek seni pişmanlığa sürükler. Sevgini bu kadar göstermenin tek nedeni pişman olmamak.

Sen bir şeylerin değişmeyeceği düşüncesinin esirisin...

Sen bir şeylerin değişmeyeceği düşüncesinin esirisin. Her şeyin bu kadar aynı olması ya da yıllar geçse de hayatında bir şeylerin değişmeyeceği düşüncesi seni esir alıyor. Yaşanılan her şeyi geride bırakmaya çalışırken özlediğin, yarım kalan veya bitmesini istemediğin şeyler de senin peşinden geliyor. Belki yaptığın hatalarından, belki yanlış yollara girdiğin için bir şeylerin değişmeyeceğini düşünüyorsun. Aslında değişecek şeylerin önceden değiştiğini ve yanlış kararlar verdiğini düşünüyorsun. Hayatta karşına ne çıkar bilemezsin. Sen tam umudunu kaybettiğinde bambaşka şeylerle karşılaşabilirsin. Bu düşüncelere kendini kaptırdıkça daha da dibine batıyor ve çıkman da bir o kadar zor oluyor. Eğer değiştirmek istediğin şeyler varsa şimdiden başlamalısın. Oturup beklemek, isteklerini ertelemek veya istediklerinin sana gelmesini beklemek sadece vakit kaybettirir. Normal hayatında da çok fazla düşünen birisin. Seni çok fazla dalgın görmemiz mümkün. Yalnız kalmayı seven ve kendini dinlemeyi seven birisin. Ama bu şekilde yola çıktığın her gecenin sonu seni sadece üzüntüye sürüklüyor. Yani sen kafa dinlemek isterken düşüncelerinle yine kendini yıpratıyorsun.

Bu içeriklere de bakabilirsin;👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
221
61
34
32
17
14
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın