Görüş Bildir
Haberler
Seni Ne Tüketti?

Seni Ne Tüketti?

Sena Erdoğdu
24.02.2022 - 17:00 Son Güncelleme: 24.02.2022 - 17:26

Dayanamayacağımız, 'Artık bitsin.' dediğimiz anlar oldukça çoktur. Yaşadığımız her şey bize zarar verirken bir yere kadar tahammül edebiliriz. Seni neyin tükettiğini söylüyoruz. 

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenebilir miyiz?

2. Yaşını da!

3. Öncelikle bugün modunu seç.

4. Günlük hayatında en çok düşündüğün şey bunlardan hangisi?

4. Günlük hayatında en çok düşündüğün şey bunlardan hangisi?

5. Pekiii seni yoran şeyi öğrensek.

5. Pekiii seni yoran şeyi öğrensek.
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki şu aralar olmak istediğin yer bunlardan hangisi olabilir.

7. Diyelim ki çok sevdiğin birinin sana karşı tavırları değişti. Ne yaparsın?

8. Son olarak ne zaman birine karşı sevgin azalır.

Seni tüketen şey susmak!

Seni tüketen şey susmak. Ne yaşarsan yaşa kendi içinde yaşıyor ve etrafına fark ettirmiyorsun. Başkalarını daha fazla üzmemek için gösterdiğin çaba sonucu sadece sen üzülüyorsun. Dışardaki kişiler de senin bir problemin olmadığını düşünüp, her şey senin için güzelmiş gibi davranıyorlar. Seni anlayan ve dinleyen gerçek dostların sayesinde biraz kendine gelsen de önüne çıkan her problemi içine atmak veya tek başına mücadele edebileceğini sanmak seni tüketiyor. Çoğu şeye umudun ve heyecanın kalmamış. Yani yarınından pek bir beklentin yok. Sürekli başkalarını dinlemek kendi isteklerini arka plana atmak seni mutsuzlaştırıyor. Kırılmasınlar, üzülmesinler diye sürekli susmak sadece sana acı veriyor. İçine attığın küçük büyük her problem ilerde daha büyük yüklere neden olacak. Şimdi 'geçer' diye baktığın her şey belki de içinde kalıcı sorunları ortaya çıkaracak. Tükendiğini biliyor ama neden tükendiğini bilmiyorsun. Sürekli bu da geçer diye düşündüğün ve içine attığın her şeyin geçmediğini görünce bazı şeyleri anlayacaksın. Seni tüketen şey susmak belki ama daha önemlisi susmana neden olanlar...

Seni tüketen şey düşünmemek için meşgul olmak.

Seni tüketen şey düşünmemek için meşgul olmaya çalışmak. Bazen her şeyi bir kenara bırakıp, olan biteni baştan sonuna kadar düşünmen gerekebilir. Bu sana ne kadar acı verse de aynı zamanda ne kadar da iyi geldiğini göreceksin. Düşünmemek için ekstra bir çaba harcıyorsun. Kendine ekstra işler yüklüyor ve aslında bunların altından nasıl kalkacağını da bilmiyorsun. Unutmak için gösterdiğin bu çaba sana anlık etki yaratabilir. Daha sonra acına kaldığın yerden devam edersin. Bu nedenle eğer bir şey yaşanacaksa yaşaman gerektiğini bilmeli ve unutmak yerine o acının bütün aşamalarından geçmelisin. Sürekli bir şeyleri düşünmek, geçmiş, gelecek ve şimdi... Bunlar belki sana zarar veriyor ama düşünmeden de hayatına devama demezsin. Bazen anılarımızı düşünmek bile bize nereden geldiğimizi ve neleri unutmamamız gerektiğini hatırlatır. Her ne kadar canını acıtsa da yaşadıklarını düşünmelisin. Kendine bir yol çizeceksen, bunu önceden geçtiğin yollara bakarak çizmelisin. Nerede yanlışlar yaptığı bilerek daha sağlam ilerlersin. Düşünmemek için gösterdiğin ekstra çaba seni giderek tüketiyor. Bazı şeylerle yüzleşmenin zamanı geldi.

Seni tüketen şey yetmeyen zaman.

Seni tüketen şey yetmeyen zaman. Sen enerji dolu ve hayallerini peşinde koşan birisin. Hayallerinden bahset desek bu çok uzun zaman alabilir. Sürekli yapacaklarını planlıyor ve isteklerini yerine getirmek için çabalıyorsun. En büyük problemi ise zamansızlıktan çekiyorsun. Bir şeyler sana yetmiyor. Her şeye koşuşturmaya çalışırken, ne kendine ne de sevdiklerine zaman ayırabiliyorsun. Çok yapmak istediğin şeyler var ama bunlara ayıracak zamanın yok. Kendini sürekli başkalarına adayan ve etrafındaki kişiler üzülüp, kırılmasın diye elinden geleni yapan birisin. Bu her ne kadar güzel bir şey olsa da senin için pek öyle değil. Çünkü ya yapacak işlerinden ya da etrafındaki kişilerin mutluluğundan kendine pek zaman ayıramıyorsun. Günlerin geçmesinden belki biraz da büyümekten korkuyorsun. Her geçen yıl sana boşa geçmiş gibi geliyor. Şimdi durup düşündüğünde geçen yıl 'Hayatım ve kendim için ne yaptım?' diye sorduğunda belki de cevapsız kalıyorsun. İşte senin en büyük korkun bu hayatta amaçsız ve boş bir şekilde yaşamak. Sen bir şeyleri değiştirmek ve bunu yaparken de keyfini çıkartmak istiyorsun.

Seni tüketen şey herkesi memnun etmeye çalışmak.

Seni tüketen şey herkesi memnun etmeye çalışmak. O mutlu olsun bu mutlu olsun peki ya sen? Kendini bu kadar az düşünmen veya önceliğini başkalarına vermen kendi hayatında ikinci plana atılmak ne kadar doğru? Herkes için elinden geleni yapabilirsin. Özellikle sevdiğin kişileri bir an bile mutsuz görmek canını çok acıtır. Bu hayatta her şeyi onlar için yapıyor ve onlar için çabalıyorsun. Senin için en önemli şey etrafında olan ve varlığı ile sana enerji veren kişiler. Onların bir gün gidecek veya hayatında olmayacak olduğunu düşünmek senin canını yakıyor. Bu kadar değer vermen güzel bir şeyken aynı zaman da bu şey seni tüketiyor. Herkes için elinden geleni yapmaya çalışırken tükendiğini fark etmiyorsun. Bir gün yorulup, durup etrafındaki herkesin mutlu olduğunu göreceksin ama sonra kendine bakacaksın. Ne kadar mutluyum? diye sorgulayacaksın. Etrafındaki insanları mutlu etmen için önce senin mutlu olman gerekir. Seni tüketen şey herkese yardım elini uzatırken sana uzanacak bir elin olmadığını görmek. Herkese gösterdiğin sevginin, değerin birazını sen de görmek istiyor ve memnun ettiğin kadar memnun olmak istiyorsun.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
19
19
18
6
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın