Görüş Bildir
Haberler
Çocukluğuna İniyoruz! Bu Test Çocukluğundaki Bir Sorunu Ortaya Çıkarıyor

Çocukluğuna İniyoruz! Bu Test Çocukluğundaki Bir Sorunu Ortaya Çıkarıyor

Çocukluğumuzda yaşadığımız, fark edemediğimiz ve görmezden geldiğimiz birçok sorun ilerde başımıza bela olabilir. Senin çocukluğuna iniyor ve çocukluğundaki bir problemi ortaya çıkartıyoruz.

Haydi testeee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seç.

3. Bunlardan hangisi seni çocukluğuna götürüyor?

4. Peki çocukluk denilince hangi duyguyu daha baskın hissediyorsun?

5. Çocukken bunlardan hangisini daha çok severdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çocukluğundaki en mutlu anı hatırlarsan yanında kim var?

7. Peki çocukluğunda sen...

8. Sevdiğin bir çizgi filmi de öğrenelim.

9. Peki çocukluğunda en yakın arkadaş olduğun kişiyle hala arkadaş mısın?

9. Peki çocukluğunda en yakın arkadaş olduğun kişiyle hala arkadaş mısın?

10. Son olarak şimdiden bahsedelim. Seni şuan ne sinirlendirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocukluğunda büyük bir eksiklik yaşamışsın.

Sen çocukluğunda çok büyük bir eksiklik yaşamışsın. Yıllar geçmiş, belki düzeltmeye çalışmışsın ama bu eksikliğinin yeri asla dolmamış. Bu eksikliğini belki çok geç fark etmiş belki de fark etmek istememişsin. Çocukluğunda yaşadığın bu eksiklik hissi seni bir çok şeyden geri de tutuyor. İçinde halledemediğin bazı şeylerin sebebi çocukluğundaki bu eksiklik duygusu. Belki sevdiğin birini bir daha görememek belki sevdiğin bir yeri bırakmak zorunda kalmak... Bunların hepsi senin içindeki eksikliğinin temelini oluşturuyor. Bir yerden ayrılma duygusu, bir yeri terk etme ve oraya özlem duyma duygusunu çok ağır ve fazla yaşıyorsun. Çünkü kaldığın yerlerden ve alıştığın yerlerden kopmak sana çok zor geliyor. Yaşadığın her problemin, verdiğin her tepkinin altında çocukken yaşadığın şeyler yer alıyor. Bazen övülmek bazen sevilmek bazen ise tamamlanmak istiyorsun. Çok uzun yıllardır çektiğin bu eksiklik duygusunun artık son bulmasını ve artık her şeyin mükemmel gittiğini görmek istiyorsun. Bir şeyler için sürekli çabalamaktan yorulmuşsun. Çocukluğundaki en büyük problemin güçlü bağ kurduğun bir şeyi bırakmak olmuş. Şu an bazı şeyleri başaramıyorsan sebebi bu.

Senin çocukluğundaki sorun üzerindeki baskılar.

Senin çocukluğundaki sorun üzerindeki baskılar. Sürekli kendini yetersiz görmek, bir şeyleri yapamayacağını düşünmek çocukluğundan gelen bir şey. İstemediğin, hak etmediğin cevaplar almış ve bir şeyler yaşamışsın. Yaşadıkların senin kaldırabileceğin türden şeyler değil. Kendini her seferinde ayağa kaldırırken başka bir problemle karşılaşmışsın. Çocukluk deyip geçeceğin türden dertlerin olmamış. Belki ailen belki çevren... Yaşanılan şeyleri ne unutabilir ne de yok sayabilirsin. Şimdi düşününce bile kendini yetersiz ve çaresiz hissettiğin konularda hayatına devam etmek zorlaşıyor. Üzerinde hissettiğin büyük bir baskı var. Bu baskı senin ilerlemene engel. Önüne koyduğun bu engel ve baskının neden kaynaklandığını biliyorsun ama pek elinden bir şey gelmiyor. Çocukluğunda üzerinde hissettiğin baskı ve başardığın şeylerin karşılığını alamamak seni şu an zorluyor. Ne yaparsan sana yetersiz ve eksik geliyor. Bu duygular da senin sağlıklı ilişkiler kurmana engel oluyor. Her ne kadar mutlu bir çocukluk geçirmiş olsan da diğer taraftan baktığında yaşadığın şeylerin küçümsenecek bir tarafı yok. Gördüğün, bildiğin, duyduğun şeyler sana sadece korkular eklemiş.

Sevdiğin gibi sevilmemişsin!

Senin çocukluğundaki sorun sevdiğin gibi sevilmemek. Belki ailene karşı duyduğun belki bir arkadaşına belki de çocukluk aşkına... Bu sevgi yarım ve eksik kalmış. Aynı karşılığı bulamamışsın. Bazı şeylerin tamamlanmamış olması, bütün hayatın boyunca senin peşinden gelmesine neden olur. O şey tamamlanana kadar onu düşünür ve 'acaba?' dersin. 'Farklı olur muydu, bir şeyler değişir miydi zamanı farklı olsaydı ne olurdu?' bu sorular senin peşini bırakmıyor. Çünkü yarım kalan bir şeyleri hissediyorsun. Şimdi geciktiğini düşündüğün şeye tekrar başlamak da sana zor geliyor. Sevgini çok çabuk yansıtabilen ve daha çok somut sevgiye inanan birisin. Gösterdiğin sevginin karşılığını alamamak seni üzebilir ve farklı ikilemlere sürükleyebilir. Çocukluğundaki sevginin saf, çıkarsız ve temiz oluşu nedeniyle hayatında bir daha öyle sevmeyeceğini düşünüyorsun. Nereye gitsen o duyguyu ve o hisleri arıyorsun. Kıyasladığın şey senin duyguların. Birine karşı bir şey hissettiğinde, çocukluğundaki o heyecan ve hisler geliyor aklına. Eğer bunlar yoksa yanlış olduğunu düşünüyorsun. Özlem duyduğun çocukluğundaki bu sorunu aşmak senin bir şeyleri tamamlamandan geçiyor.

Sen çocukluğunda fazla kırılmış ve yok sayılmışsın.

Senin çocukluğundaki sorunun fazla kırılmış ve yok sayılmış olmak. Hislerin, duyguların yok sayılmış ve ne istediğin pek önemsenmemiş. Çocukluğunda yaşadığın bu problem senin geleceğinde de peşini bırakmamış. Çünkü baskın tavırların, sözünü dinletmek istemen ve kolay sinirlenmenden anladığımız kadarıyla bir şeyleri ispatlamaya çalışıyor ve burada olduğunu fark ettirmek istiyorsun. Daha uyumlu bir insan olduğun için önceliklerin hep başkaları ve başkalarının fikirleri olmuş. Bu da zamanla senin ne istediğini bilememene neden olmuş. Her şeye olumlu bakmak veya başkalarının gözünden değerlendirmek her ne kadar insancıl bir davranış olsa da zamanla başka fikirleri benimsemene ve başkalarının istediklerini istemeye başlamanı sağlamış. Çocukluğundaki bu uyumlu tavrın şimdiki hayatına da yansıyor ama bunu belli etmiyorsun. Baskın özelliklerini ön planda tutuyor ve insanların dediklerini yapmıyorsun. İnsanlar senin dediklerini yapıyor. Mantıklı fikirlerin ve inandığın doğruların ile varsın. İnatçılığını fazla hissettirmenin veya acımasız tarafını göstermenin nedeni çocukluğundaki kırılmışlık ve yok sayılmışlık hissinden kaynaklanıyor. Bu sorunlarını çözdüğünde yine sen, sen olacaksın ve etrafınla, kendinle inatlaşmaktan vazgeçeceksin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
60
25
17
12
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Özdemir

Goygoyuna yapmıştım nasıl bu kadar bilebilir 🤔

cansu ersan

Sen çocukluğunda fazla kırılmış ve yok sayılmışsın.

Necla Kaplan

Çocukluğunda büyük bir eksiklik yaşamışsın. :(((