Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Test Bilinçaltındaki Olumsuz Düşünceyi Ortaya Çıkarıyor!

10 Soruluk Psikolojik Test Bilinçaltındaki Olumsuz Düşünceyi Ortaya Çıkarıyor!

Gizlediğimiz, sakladığımız, görmezden geldiğimiz veya görmek istemediğimiz bütün düşünceleri bilinçaltımıza iteriz. Bu düşünceleri yok sayarken aslında bazı davranışlarla, bize orada bir yerlerde olduklarını hatırlatırlar. Peki senin bilinçaltındaki olumsuz düşünce ne? 10 soruluk psikolojik test bilinçaltındaki olumsuz düşünceyi ortaya çıkarıyor.

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sence bu kişi ne düşünüyor?

1. Sence bu kişi ne düşünüyor?

2. Başına gelmesini istemediğin şey bunlardan hangisi olabilir?

2. Başına gelmesini istemediğin şey bunlardan hangisi olabilir?

3. Seç birini...

4. Peki elinden gelseydi...

4. Peki elinden gelseydi...

5. Sence sen hayatını tam da istediğin gibi mi yaşıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu görsellerden hangisinde üzüntü hissediyorsun?

7. Peki tek bir hata nedeniyle hayatında her şeyin değiştiğini düşünüyor musun?

8. Sence çaresizlik nedir?

9. Bize bir görsel seçer misin?

10. Son olarak yaşadığın her şeyi önce kime anlatırsın?

10. Son olarak yaşadığın her şeyi önce kime anlatırsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilinçaltındaki olumsuz düşünce sevdiklerini kaybetmek.

Senin bilinçaltına yer etmiş ve uzun süredir seni rahatsız eden düşünce sevdiklerini kaybetme düşüncesi. Hayatta hepimizin amaçları vardır. Bizi motive eden, yaşamımıza renk katan... Senin de hayatını yaşanılabilir kılan şey sevdiklerin. Onlar için her şeyi yapabilir ve her şeyi göze alabilirsin. Bilinçaltında seni korkutan şey ise onların yokluğu. Bu düşünceyle baş edemiyor ve sürekli aklını bu düşünce meşgul ediyor. Nedensiz yere onları kaybetmek, bir daha gelemeyeceklerini, göremeyeceğini bilmek senin canını acıtıyor. Bu özelliğinle baş edemiyor ve giderek bu korku içinde büyüyor. Aklın sürekli sevdiğin insanlarda. Onlarsız bir şey yapmak, bi yere gitmek kısaca onlarsız bir anının bile geçmesini istemiyorsun. Bu düşünce belki senin hayatını yaşamana engel olurken aynı zamanda kararlarına da etki ediyor. Belki bunu fark edemiyor ya da fark etmek istemiyorsun. Ama aldığın her kararın arkasında başkalarını memnun etmek var. Kendini hiçe saydığın, başkalarının mutluluğunu daha çok önemsediğin hayat senin hayatın. Her şeyi yaşayabileceğin gibi bu korkularla yüzleşmeden hayatına devam etmek de sağlıklı değil. Sevdiklerini kaybetmek herkesin korkusu olsa da sen ekstra bir üzüntü duyuyorsun. Bilinçaltında fark edemediğin bu düşünce seni büyük oranda etkiliyor.

Bilinçaltındaki olumsuz düşünce her şeyin sonunun kötü olacağı.

Senin bilinçaltındaki olumsuz düşünce her şeyin sonunun kötü olacağını düşünmek. Bazı şeyleri yaşayabilir, atlatılabilir veya unutulabilirsin. Ama bu sen de tam olarak böyle olmuyor. Yaşanılan olayların etkisinden uzun süre çıkamıyorsun. Uzun süre düşüncelere dalıyor ve hayatında neler olabileceğini, neler yaşayabileceğini planlıyorsun. Sürekli aklındaki kötü senaryoları düşünüyor, bunları yaşarsan ne yapacağını hayal ediyorsun. Bu düşünceli tavırların herkes tarafında merak ediliyor. Kendini, yine kendine hapsederken, etrafındaki herkesi unutuyorsun. Sürekli kötümser bir şekilde yaşamak senin belki de bu hayattaki neşeni çalıyor. Şu an mutsuzsan sebebi bilinçaltındaki kötü senaryolar. Her şeyin olumsuz olması, tekrar düzelemeyeceğini düşünmek, tekrar bir şeylere başlayamayacağını düşünmek senin bu hayattaki en büyük düşmanın. Yani düşmanını yine kendin yaratmışsın. Olumlu şeylere odaklanırken bile olumsuzluklar beynini dolduruyor. Bu düşüncelerden kurtulmak belki başka şeylerle kendini meşgul etmekten geçiyor. Aklındaki her şeyi unut. Ne yaşanılırsa mecbur yaşanılacak. Sen bunu ne değiştirebilir ne de yok edebilirsin.

Bilinçaltındaki olumsuz düşünce çaresizlik...

Senin bilinçaltında yer edinmiş olumsuz düşünce çaresizlik. Bir şeyler olmayacağını, başaramayacağını veya ne yaparsan yap hep aynı yerde duracağını bilmek senin canını acıtıyor. Şu an bir şeyler için çabalıyorsun ama ne için çabaladığını pek bilmiyorsun. Belki de yeterli görmüyorsun. Sürekli kendini çabalarken düşünmek ve nereye kadar böyle devam edeceğini düşünmek seni bir çıkmaza sürüklüyor. Eğer bir şeyleri gerçekten değiştirmek istiyorsan, önce problemin nerede olduğuna bakmalısın. İçinden bir şeyler yapmak gelmiyorsa, içinden bir şeyler yapmak istediğin şeylere yönelmelisin. Bilinçaltından zor kopan bu düşünce cesaretsizlikle de birleşince daha da derinleşiyor. Her günün aynı olduğunu bilmek veya böyle devam edeceğini düşünmek senin umutlarını yitirtiyor. Korktuğun bu duygu bir gün sana ulaşırsa nasıl devam edeceğini pek bilmiyorsun. Her gün yeni bir güne uyanırken kendini bu kadar depresif hale getirmek, zorunda hissetmek seni daha da olumsuzluğa sürüklüyor. Çaresiz kalmamak için bir şeylere başlamalısın ve adım atmaktan korkmamalısın.

Bilinçaltındaki olumsuz düşünce imkansız şeyler istediğini sanmak.

Senin bilinçaltında yer edinen olumsuz düşünce hayallerinin, isteklerinin çok büyük olduğunu, bunları gerçekleşmeyeceğini düşünmek. Bir şeyler için çabalıyor ve gerçekleştirmek istediğin şeyler için her şeyi yapıyorsun. Çalıştığın kadar da hayal kuruyorsun. Yapmak istediğin tonlarca şey var, bunlar sana imkansız ve zor geliyor ya da zor gibi gözüküyor. Başkalarının sahip olduğu, veya senin hayallerini yaşadıklarını izlemek, bilmek belki de seni daha çok çaresiz hissettiriyor. Bu düşüncelerden kurtulmak için önce ne istediğine ve ne hak ettiğine bakmalısın. Hayallerin her zaman büyük olmalı ki her zaman daha çok şey istemekten çekinme. İstemek sonsuzken kendini bu konuda kısıtlaman ve küçük şeylerle mutlu olmaya çalışmak, sana hayallerinin de imkansız olacağını düşündürtmüş. Sürekli kendini durdurduğun neye ve kime göre doğru, yanlış olduğunu bilmediğin kurallar doğrultusunda yaşadığın hayatında, mutlu musun yoksa mutsuz mu emin bile değilsin. Başkalarını mutlu etmek onlar için çabalamak nereye kadar seni mutlu edebilir. Kendine yatırım yaparsan her geçen gün daha da kendini önemli hissedersin. Hayallerini sınırlama ve önce kendine inan.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
29
27
22
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Bilinçaltındaki olumsuz düşünce çaresizlik...

Mete Demir

Bilinç altımdaki olumsuzluk sevdiklerimi kaybetmem

Gizem Yenikler

Bilinçaltındaki olumsuz düşünce çaresizlik...