Görüş Bildir
Haberler
Sen Neden Olduramıyorsun?

Sen Neden Olduramıyorsun?

Psikolojik olarak çöktüğümüz her anı dönemsel olarak nitelendirip geçiştiriyoruz. Sürekli devam eden ve ne yaparsak yapalım bir türlü yoluna koyamadığımız her şeyin fark edemesek de bir neden var. Sen neden olduramıyorsun?

Eğer hazırsan;

Haydi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Söyle bakalım, ne kadar süredir bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyorsun?

3. Söyle bakalım, ne kadar süredir bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyorsun?

4. Peki genellikle içindeki sesi dinleyerek mi hareket edersin?

5. Kendine bir yol çizeceksin. Bu yolda kiminle yürüsün?

5. Kendine bir yol çizeceksin. Bu yolda kiminle yürüsün?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir arkadaşına seni sorsak, tek kelime ile seni nasıl tanımlar?

7. Düşüncelerinden kaçmak için genellikle ne yapıyorsun?

8. Şimdi kendini ait hissettiğin bir yer seç.

9. Senin için geçmişte kalan şey gerçekten geçmişte mi kalır?

9. Senin için geçmişte kalan şey gerçekten geçmişte mi kalır?

10. Son olarak hatalarından dönmeni sağlayan düşünce ne?

10. Son olarak hatalarından dönmeni sağlayan düşünce ne?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok fazla düşündüğün için...

Senin olduramamanın nedeni çok fazla düşünmen. Etrafındaki herkesi, yapacaklarını, yapmayacaklarını açıkçası seni ilgilendirmeyen her şeyi çok fazla düşünüyorsun. 'Umurumda değil.' desen de istemsizce kendini düşünürken buluyorsun. Bazı gerçekleştirmek istediğin hayallerin, isteklerin var. Bunları gerçekleştirmenin yolu da yine senden geçiyor. Eğer bir şeyleri olduramıyor veya olduramadığını düşünüyorsan, bunun sebebi başkaları değilsin sensin. Bazen kötü şeyler yaşayabilir, hiç ummadığın şeyler başına gelebilir ve olmasını istemediğin şeyler olabilir. Bu senin yaşaman gereken şeylerdi. Belki ders çıkardın belki bir daha aynı yollardan geçmemek için çok çabaladın. Yaptığın hataların bazılarından dönebilirken bazılarının telafisi maalesef ki olmamış. Yaşanılan yaşandı, kırılan kırıldı, sevilen sevildi... Kısacası olan oldu. Artık senin bunları düşünmen veya 'neden, nasıl, niye?' diye sürekli kendine sorman ne yaşanılan şeyleri değiştirir ne de gidenleri geri getirir. Kısacık hayatında kendinden başkasını düşünmeye vakit harcamamalısın. Nasıl mutluysan öyle devam edeceğin yollara ilerle. Oldurabilmenin, bazı şeyleri başarabilmenin yolu daha az düşünmekten geçiyor.

Umudun kalmadığı için...

Senin olduramamanın nedeni umudunun kalmaması. Ne hayatında olacak şeylere ne insanlara ne de kendine inancın kalmış durumda. Bir şeyleri başarabileceğini biliyorsun ama bunun için pek de halin yok. Kısaca her şey için hevesin kaçmış. Her seferinde yeniden başlamış ve büyük ümitsizlikle tekrar geriye dönmüşsün. Yani senin artık umutlanmak veya tekrar bir şeye başlamak için ne arzun ne de istediğin kalmış. Belki de en sevmediğin şey kendini bir yerde sıkışmış hissetmek. Özgürlüğünün peşinden gidemeyeceğin yer yokken, bu hevessizlikle her şeyi boş vermişsin. Seni korkutan şey biraz da bu. Önüne çıkan fırsatları kaçırmak, görmezlikten gelmek daha sonrasında pişman olmana neden olacak şeyler olabilir. Oldurmak istiyor ama yine olmayacağını bilerek vazgeçiyorsun. Son bir gayretle bir şeylere başlasan belki de her şey bambaşka olacak. Tekrar umutlanmanı başka kişilere bağlamış ve hayatına girip, değiştirecek o kişiyi bekliyorsun. Bazen isyan ediyor ve nasıl ilerleyeceğini bilemiyorsun. Yolunu kaybetmiş bir şekilde oradan oraya sürüklenirken aslında senin tekrar umutlanmaya bile halin yok. Seni bu kadar umutsuzluğa sürükleyen, ümitlerini çalan şeyleri unutamadığın için olduramıyorsun.

Bir türlü duygularını kontrol edemediğin için...

Sen duygularına kapıldığın için olduramıyorsun. Her zaman önünde duyguların duruyor. Mantıksız kararlar versen de duygularına sığınıyorsun. Belki pişmanlık duymuyorsun ama her seferinde üzülmene neden oluyorsun. Bir şeyler için hayal kurarken fazla kendini kaptırıyor ve gerçekleri unutuyorsun. En mutlu olduğun en rahat hissettiğin yer hayallerin. Hayallerinde sen hep mutlusun, sevdiklerin yanında... Senin özelliklerinden biri kalbini bir türlü susturamamak. Başına ne geliyorsa ya sevmekten ya da sevilememekten geliyor. Şu an ne kendini susturabiliyor ne de göz yaşlarını dindirebiliyorsun. İçinde, derinlerde bir yerlerde biri için acı çekiyorsun. Bu acın belki zamanla hafifleyecek ama eksikliği her zaman hissedilecek. Bir şeyleri yoluna koymaya çalışırken en çok sevdiklerini düşünüyorsun. Şu an attığın her adım başkaları için. Kendini yok saymış ve önce sevdiklerini mutlu etmek için kendini planlamışsın. Eğer tekrar bir şeylere başlayabilseydin belki yine aynı hataları yapardın ama bu sefer kendini unutmazdın. Kendin için de bir şeylere çabalayıp birileri gittikten sonra boşluğa düşmezdin. Duyguların yüzünden olduramadığın her şeyi bir gün elde edeceksin. Her şeyin yoluna girmesi ve düzelmesi için mantıklı kararlar vermeye çalış.

Yanlış olduğunu bilerek yine de o yolda devam ettiğin için...

Senin olduramamanın nedeni yanlış olduğunu bilsen de yolundan dönmemen. Belki inatçılık belki doğruluğunu kanıtlama çabası belki de hissettiklerin... Bir yolda ilerliyorsun ama nereye gittiğini pek bilmiyorsun. Gerçekten istiyor musun yoksa bu yola başkaları için mi sürüklendin onu da pek bilmiyorsun. En çok korktuğun şey ilerde pişmanlık duymak. Ya yaptıkların ya da yapamadıkların için duyduğun pişmanlığın altında ezilmek istemiyorsun. Gülüp, eğlenip bir şey yokmuş gibi davransan da bir an durup gülümsemenin yerini acı alıyor. Zor olduğunu düşünüyor ve bu saatten, onca şeyden sonra oldurmanın imkansız olduğunu düşünüyorsun. Gerçekten oldurmak istiyor musun ondan da pek emin değiliz. Yanlış yoldan giderek bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyor ve aslında başkalarının yanlış gördüğü şeyin doğru olduğuna inandırmaya çalışıyorsun. Kendini bir şeyler için zorlarken ve başkalarının memnun etmek için hareket ederken kendin ne istiyorsun pek bilmiyorsun. Geriye baktığında 'Ben ne yaşadım.' demek yerine 'İyi ki böyle yaşamışım.' demeyi tercih edersin. Bu cümleyi kurabilmen için de önce bir şeyleri oldurabilmen lazım. Yanlış yollardan dönmek veya başkalarını inandırmak için inatla o yollardan yürümek zorunda değilsin. Kendin için yaşadığın hayatında yine kararların da kendin için olmalı.

Bunlara da bakmak istersen;👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
28
8
6
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın