Görüş Bildir
Haberler
Evet/Hayır Psikolojik Teste Göre Yüzleşmekten Korktuğun Düşünce Ne?

Evet/Hayır Psikolojik Teste Göre Yüzleşmekten Korktuğun Düşünce Ne?

Çoğu zaman kaçtığımız, en küçük imasında bile başka şeyler düşünmeye başladığımız, bizi kendimizden, hayattan biraz olsun koparan yüzleşmekten korktuğumuz düşünceler neler? Bu evet/hayır psikolojik teste göre yüzleşmekten korktuğun düşünceyi söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydi testeee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlayalım. Öncelikle hayatında her şey yolunda mı?

2. Peki kendini bir yere hapsolmuş hissediyor musun?

3. Umudunun tükenmesi seni karamsarlığa iter mi?

4. Peki seni çok üzen birini affettin mi?

5. Hiç asla yapmam dediğin bir şeyi yaptın mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki birinin seni affetmesi için çok yalvardın mı?

7. En yakınım dediğin birine istemeyerek de olsa bir kötülük yaptın mı?

8. Senin için aşk aileden daha mı önemli?

9. Peki mantıksız olduğunu bilerek bir karar aldın mı?

10. Son olarak içinden gelen her şeyi birinin yüzüne acımasızca söyledin mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzleşmekten korktuğun şey yalnızlık!

Yüzleşmekten korktuğun şey yalnızlık! Sen her zaman yanında kalabalık olmasını isteyen birisin. Yalnız kalmak veya yalnız kalma düşüncesi bile seni korkutuyor. Ne yaşanırsa yaşansın insanları affedebiliyor ve onlardan uzaklaşmak istemiyorsun. Yalnızlıktan bu kadar korkmanın nedeni düşüncelere çok fazla dalman. Yalnız kaldığın her anında o kadar düşünüyorsun ki artık gerçek hayattan kopma derecesine geliyorsun. Mantığınla hareket etmeye çalışıp, çoğu zaman duygularına yenik düşünüyorsun. Belki anlaşamayacağın karakterlerdeki insanlara katlanmak zorunda kalmış ve kendini bunu mecbur hissettiğin için bile kötü hissetmişsin. Her şeye yeniden başlamayı hem istiyor hem de yapamayacağını düşünüyorsun. Bir çıkış yolu ararken çoğu zaman saçmaladığını fark ediyorsun. İçinin derinliklerinde, yalnız olma düşüncesini hayal bile etmek istemiyorsun. Senin için yalnızlık bu hayattan kopmak demek. Bazen sığınacak bir yere ihtiyaç duyuyor ve böyle zamanlarda sevdiklerinin yanına koşuyorsun. Yüzleşmekten korktuğun ve yüzleşmek istemediğin yalnızlık duygusu seni bu hayatta çoğu şeyden alıkoyan bir şey.

Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı...

Senin yüzleşmekten korktuğun düşünce hiçbir şeyin bir daha eskisi gibi olmayacağı. İçindekileri kime nasıl anlatacağını bilemediğin günlerden geçiyorsun. Eskisi gibi olmayacağını biliyorsun ama eskisi gibi olması için her şeyi yapabilirsin. Yapılan hatalar, dilenmeyen özürler seni pişmanlığa sürüklüyor. Yaşadığın her şey senin için çok kıymetli, hayatından geçen insanlar kalıcı olanlar ve hep özlemle anacağın kişiler... Bu hissettiklerin tarifi yokken kendini en çok da sahipsiz hissediyorsun. Kaçtığın bu düşünceden nereye kadar kaçabilirsin bilmiyoruz ama her şeyin güzel gittiği bir anda durup düşünecek ve işte o zaman yüzleşeceksin. Hayatın boyunca içinde taşıyacağın ve peşini bırakmayacak olan bu düşünce seni en çok geceleri rahatsız etse de bunun için bir çarede bulamıyorsun. Düşünmek istemediğin en çok da 'Keşke' dediğin günler geçecek ama eskisi gibi olmayacak. Yaşadığın her şey sana bir şey öğretmek ve seni güçlendirmek için var. Eskiler gidecek ki yerine yenileri gelebilsin. Eskide kalan şeyler artık sadece hatıralarında varlar.

Yüzleşmekten korktuğun şey tekrar tekrar kırılmak...

Senin yüzleşmekten korktuğun düşünce tekrar tekrar kırılmak. Sen kırılmaktan korkuyorsun. İnsanların seni zayıf görmeleri veya ne olursa olsun sana bir şey olmayacağını düşünmeleri belki de seni çok kırıyor. Bir kalbinin olduğunu unutan insanlara fazla tahammül etmiş ve fazla sabır göstermişsin. Hayatında olumlu, olumsuz bir sürü şey yaşıyorsun. Bunların kıymeti biliyor ve bu zamanların bir daha geri gelmeyeceğini de biliyorsun. Her zaman sevgin, gururunun önünde. Birine karşı çok güçlü duygular hissediyorsan senin önünde kimse duramaz. Onunla konuşmak, barışmak ve tekrar eskisi gibi olmak için her şeyi yapabilirsin. Seni üzen, kıran insanlara tekrar tekrar dönüyor çünkü onlarsız olmaya dayanamıyorsun. Sana yapılanları sindiremesen de üstünü örtmüş ve unutmayı seçmişsin. Özlediklerinin yerini bir başkaları almış ve onların yerini doldurmaya çalışmışsın. Bunu pek becerememiş olsan da alışmaya çalışmışsın. Bazen çok istesende olduramayıp, başka çareler bulmuşsun. Bu çareler ne kadar kalıcı olmuş bilemiyoruz ama yüzleşmekten korktuğun düşünceye göre kendine değer gösterdiğin kadar değer görürsün.

Yüzleşmekten korktuğun şey geçmişindekiler...

Senin yüzleşmekten korktuğun düşünceler geçmişin... Ne geçmişini unutabiliyor ne de kendine yeni bir sayfa açabiliyorsun. Çaresizliğini en çok hissettiğin şu günlerde olumsuz olan her şey sanki üst üste geliyor. Kendini kaybolmuş hissettiğin zamanlarda yine en çok kendine ihtiyaç duyuyorsun. Hayatın önüne sunduklarını kabul etmek istemiyor ve her şeyi geri almak istiyorsun. Geçmişinde yaşadığın her şeyin en mutlu günlerin olduğunu anımsıyor ve hayatında bir şeyler değişmesini umuyorsun. Artık durup düşünmek değil, durmadan hareket etmelisin. Düşünecek kadar bile vaktin olmamalı ki kendini bir yerler de çıkmazda hissetme. Ne hissettiğini bilmiyorsun ama her şeyden bıktığını biliyorsun. Etrafında bir şeyler değişiyor, herkes aynı hayatına devam ediyor ama sen bir zamanda takılı kalmış ve sürekli o günleri yaşamak istiyorsun. Her şeyin bambaşka olabileceği bir hayat diliyorsun çoğu zaman kendine. Sana geçmişini unut diyemeyeceğim ama oraya takılı kalamamanı söyleyeceğim. Kendi önüne bakmadan hayatın devam etmesini beklemek sadece bir yerlere savrulmana neden olur. Daha büyük hatalar yapmamak için geleceğine odaklan!

Bu içeriklere de bakabilirsin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
60
42
20
17
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın