Görüş Bildir
Haberler
Bu Psikoloji Testi Ruhsal Olarak Ne Kadar Sağlam Olduğunu Söylüyor

Bu Psikoloji Testi Ruhsal Olarak Ne Kadar Sağlam Olduğunu Söylüyor

Yaşadığımız her şey zamanla bizi yıpratırken, psikolojik olarak da daha yıpranmış duruma geliriz. Bunu da zamanla fark ederiz. Bu psikoloji testine göre ruhsal olarak ne kadar sağlam olduğunu söylüyoruz. 

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Yaşını da!

3. Bu durumlardan hangisi senin hayata karamsar bakmana neden olur?

3. Bu durumlardan hangisi senin hayata karamsar bakmana neden olur?

4. Sence bu kişi ne düşünüyor?

4. Sence bu kişi ne düşünüyor?

5. Eski ve şimdiki kendine baktığında hangisini daha çok seviyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bunlardan en çok hangisini söylüyorsun?

7. Senin için hangisi daha zor?

8. Pekii bir karar alırken en çok neyi düşünüyorsun?

9. Hmmm. Bunlardan hangisi sensin?

10. Son olarak kendini en rahat hissettiğin gün aralığı hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ruhsal durumun gayet iyi.

Psikoloji testimize göre senin ruhsal durumun birçok kişiye göre gayet iyi. Yıpranmış, bazen tükenmiş bazen ise sabrın kalmamış ama bunların üstesinden bir şekilde gelmişsin. İstediğin tek şey bazı zamanlarda seni dinleyecek anlayacak belki de en zor anında sana yol gösterecek biriymiş. En çok da yalnız kaldığında sana destek olacak birini bulamadığında zorlanmışsın. Senin psikolojini kötü etkileyen, ruhsal durumunun kötüye gitmesine neden olan şey herkese dilediğin gibi konuşamaman. Belki gereksiz gördüğünden belki utandığından belki de anlatacak birini bulamadığından... Çoğu şey içinde kalmış ve bu içinde giderek büyümüş. Yani ya bir şeyleri değiştirecek ya da büyük bir sinir harbi yaşayacaksın. Başka türlü içindekileri dışarı çıkartman mümkün değil. Onca yıl tuttuğun, keşke söyleseydim dediğin ama onun yerine sustuğun her şey bir bir dökülecek. Ne kadar geçmişte yaşadığın veya ne kadar önce içinde tutmaya başladığını bilemiyoruz ama bu içinde tuttuğun şeyler zamanla sana zarar veriyor. Kendini sürekli bir şekilde iyi hissettirmeye çalışıyorsun. Bunu belki de en çok sevdiğin kişileri düşünerek yapıyorsun. Ruhsal durumun şu an iyi olsa da her şeyi bir anda silip atmana çok az kalmış.

Kendi çabanla ruhsal durumunu korumuşsun.

Sen ne yapmışsan kendine yapmışsın. Bu duruma gelmen de bu durumdan çıkmanda sana bağlı. Belki çok fazla hata yaptığını düşünüyor ve geçmişteki tercihlerin için pişmanlık duyuyorsun. Bir soruya verebileceğin 'evet' veya 'hayır' kelimeleri senin bambaşka yollara girmene neden olmuş. Uzun süre düşündüğün, geçmişinden bir türlü kurtulamamışsın. Ya sen onları hatırlamak istemiş ya da onlar bir şekilde tekrar karşına çıkmış. Bunca şeye rağmen yine de iyi dayanmışsın. Şu an çok büyük problemler yaşamıyor ve her şeye rağmen hayattan keyif alabiliyorsun. Bu tamamen seninle alakalı bir durum. Senin yerinde bir başkası olsaydı bu kadar şeye dayanamayabilirdi. Belki sevdiklerin belki geleceğine umutla bakman seni her şeyden koruyor. Şimdi fark etmesen de ilerde geçmişine baktığın 'Ben neler yaşamışım.' diyeceksin. Her problemin bir çözümü olduğu gibi bu günlerde bir şekilde gelip geçecek. Yapman gereken şey unutmaya çalışmak. Geçmiş sana bir şey katmayacağı ve geleceğini etkilemeyeceği için artık o yaşanan her şeyi unutmalısın. Gerçekleştirmek istediğin hayallerin ve sevdiklerin için çabalamalısın. Ruhsal olarak sağlamlığını kendine borçlusun.

Belli edemesen de ruhsal durumun berbat halde.

Sen belli etmemeye çalışsan da berbat bir haldesin. Ne zaman tamam geçti desen önüne başka bir problem çıkmış. Etrafına, hatta kendine bile belli etmemeye çalıştığın içindeki burukluk zamanla büyümüş. Çok kişiye kırılmışsın. Bu kırılmalarının hiçbiri tamir edilmemiş. Sen kırıldığınla kalmışsın. Her gece aklına gelen hatalar, pişmanlıklar, iyi kiler... Bunları uzun uzun düşünüyor ve bir türlü düşünmekten de kendini alamıyorsun. Değiştirme fırsatın olsaydı belki de hayatını komple değiştirirdin. Kendini çıkmazda hissettiğin, durup tekrar tekrar düşündüğün her şey için bir suçlu arıyorsun. Bazen kendini bazen bir başkasını suçluyorsun ama bunların boşuna olduğunu da biliyorsun. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını bildiğin gibi hiçbir şey eskiye de dönmeyecek. Kendini tuttuğun, sakladığın artık yeter. Bazen içinden geldiği gibi davranmak, başkalarını değil de kendini düşünmek daha iyi sonuçlar çıkarabilir. Daha fazla üzülmek ve psikolojini yıpratmak istemiyorsan, bir şeyleri değiştirmeye başlamalısın. Ya geçmişini tamamen unutmalı ya da yaşanılan şeylerin geri alınmayacağının farkına varmalısın.

Biraz daha böyle devam ederse çıldırabilirsin.

Psikoloji testine göre ruhsal olarak sağlamlığın en diplerde. Kendine ne yaptın, neden böyle davrandın anlayamadık. Her şey için kendini suçlamış, hayatının yaşanılabilir bir tarafını bırakmamışsın. Önünde mutlu olacak, belki bir şeyleri değiştirecek o kadar neden varken bunların hepsini görmezden gelmişsin. Duygusal tarafı ağır ve duygularını en uçlarda yaşayan biri olarak yaşadığın olaylara da büyük tepkiler veriyorsun. Belki bazıları senin yaşadıklarını kaldırabilir ama sen kaldıramıyorsun. Herkesin derdini sırtına yüklemiş bu süreçte de kendini biraz unutmuşsun. Sevdiğin insanlar için fazla endişelisin. Onların mutluluğu için çok şey yapabilirsin. Yaşadığın problemleri çözmek yerine onları unutmayı veya bekletmeyi seçmişsin. Bu da zamanla daha büyük problemler olarak karşına çıkmış. Kendine sürekli 'iyi' olduğunu hatırlatsan da aklının bir köşesinde seni rahatsız eden şeyler dolanıyor. Çıldırmana çok az kaldığı şu günlerde bir an önce toparlanmak için adım atmalısın. Giderek mutsuzlaşmaya başlamışsın ve bu durumdan kurtulmak için başkalarından yardım bekliyorsun, oysa sana en büyük yardımı yine sen edebilirsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
42
31
30
16
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın