Görüş Bildir
Haberler
Burcuna Göre Zeka Türünü Söylüyoruz!

Burcuna Göre Zeka Türünü Söylüyoruz!

Burcuna göre hangi zeka türüne yatkın olduğunu merak ediyorsan seni hiç bekletmeden teste alalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seç bakalım burcunu!

Matematiksel ve içsel zeka...

Sen matematiksel ve içsel zeka türüne yatkınsın. Semboller ve sayılarla aran iyi olduğu kadar aynı zamanda kendini tanımlama konusunda da yetkin birisin. Hislerini duygularını kolaylıkla dile getirebilir ve hedeflerine sağlam adımlarla ilerleyebilirsin. Seni biraz garantici olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Başladığın işlerin önünü arkasını düşünürsün. Kendin ve başka insanların davranışları konusunda yorum yapma yeteneğin de oldukça geniş. Bu nedenle etrafında sana insanlar hakkında çok fazla fikir danışan kişiler de var. İlk görüşte kimin ne olduğunu anlayabilmen ile matematiksel zekanı birleştirince kolay kolay yenilmez ve başarısızlığa uğramazsın.

Sosyal ve içsel zeka

Sen sosyal ve içsel zeka türüne sahipsin. İletişimin çok yüksek olmasını, insan ilişkilerinin sağlam olmasını sosyal zekana borçlusun. İçinden geçenleri kendine saklamak yerine herkese duyurabilir ve aslında bu şekilde rahatlarsın. İyi veya kötü bütün düşüncelerini güvendiğin kişilerle paylaşabilirsin. Gözlem yeteneğinde çok yüksek ve kimin ne olduğunu anlama konusunda yeteneklisin. İçsel zekan da ise kendini çok güzel bir şekilde ifade edebilir ne isteyip ne istemediğini sezebilirsin. Seni senden daha iyi tanıyan kimse olamaz. Senin için önemli olan başkaları ile kurduğun iletişim ve yaşamın boyunca biriktirdiğin insan sayısı. Etrafının kalabalık olmasından ve her anında yanında olacak insanların varlığından emin olmak seni güvende hissettiriyor.

Sözel ve kinestetik zeka

Sen sözel ve kinestetik zeka türüne sahipsin. Sözel zekan sayesinde kendini çok iyi bir şekilde ifade edebilir ve içinden geçeleri kendine saklamazsın. O an ne hissettiysen, ne istediysen ve ne düşündüysen bunu dile getirirsin. Karşındaki insanları kırmamaya özen gösterirsin çünkü birinin de seni kırmasını istemezsin. Bu nedenle insan ilişkilerin sağlam ve kalıcı. Kinestetik zekan sayesinde ise beden dilini çok iyi kullanıyorsun. Bir bakışından bir hareketinden bir dudak büküşünden senin ne demek istediğini anlayabilir herkes. Mimiklerini iyi kullanman, senin beğenmediğin şeyi veya sevmediğin şeyi hemen belli etmene neden olsa da her zaman doğruyu söylediğin için de etrafında çok insan kalmasını sağlamış.

Görsel ve kinestetik zeka

Sen görsel ve kinestetik zeka türüne sahipsin. Görsel zekan sayesinde fark edilmeyeni fark eden bir yapın var. Bu hem gerçek görme anlamında hem de zihnen görme anlamında oldukça başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Gördüğün her şeyi hafızana kazıyabilir ve uzun süre de unutmayabilirsin. Bir şeyleri zihninde canlandırmak sana terapi gibi gelir bu nedenle de hayal kurmayı seven bir yapın olduğunu ortaya koyar. Kinestetik zeka da ise mimikler devreye girer. Mimiklerini iyi kullanman nedeniyle karşındaki insana ne anlatmak istediysen kolaylıkla anlatabilirsin. İstediğini veya istemediğin şeyi karşı tarafa geçirmek, senin mimiklerin sayesinde oldukça kolay bir şey.

Mantıksal ve sosyal zeka

Sen mantıksal ve sosyal zeka türüne sahipsin. Sosyal zekan sayesinde karşındaki insanların ne olduğunu çok çabuk anlayabilir ve bir bakışınla insanları tanıyabilirsin. İnsan davranışlarını iyi bir şekilde analiz etme yeteneğine sahipsin. Seni rahatsız eden, düşüncene uymayan ve iki yüzlü davranan kişilerden hiç haz etmiyorsun. Bir insanın duruşu yoksa senin yanında yeri de yoktur. Yaşanılan her şeye mantıkla yaklaşmaya çalışıp, doğru olanı seçmek gibi bir özelliğin var. Senin için duygular önemli ama karar vermen gerekiyorsa tabii ki mantığın devreye girer. Mantıksal ve sosyal zekan ağırlıklı olduğu için sırtın yere gelmez.

Müziksel ve sözel zeka

Sen müziksel ve sözel zekaya sahipsin. Müziksel zeka doğadaki seslere ve müziğe karşı fazla duyarlı olmaktır. Senin için denize karşı dalga sesi dinlemek, sabah erken saatlerde kuş sesleri dinlemek paha biçilemez. Bunlar seni enerji doldurabilir ve sana iyi gelir. Yaşadığını hissettiren bu sesler sayesinde şanslı olduğunu düşünüyorsun. Kendini iyi bir şekilde ifade edebilme özelliğin ise sözel zekandan geliyor. Sözlerin ve kelimelerin ile karşındaki insanı yerin dibine de sokabilir zirveye de çıkartabilirsin. Müziksel ve sözel zekan bileşmesi senin sanata yatkın olduğunu gösteriyor. İyi bir müzikalden, iyi bir tiyatrodan iyi bir resimden ancak sen anlarsın. Sanatsal tarafının ağır bastığı için hayatı yaşamayı seven ve tadını çıkartan bir yanında var.

İçsel ve mantıksal zeka

Sen içsel ve mantıksal zekaya sahipsin. İçindekileri kolaylıkla dile getirirken karşındaki insanları kırmamaya da özen gösterirsin. İşte burada mantıksal ve içsel zekanın karışımını ortaya çıkartmış olursun. Duyguların senin için önemliyken daha da önemlisi karşındaki insanların duyguları. Başkalarının ne hissettiklerini veya bir olay karşısında ne kadar üzülebileceklerini düşünmek seni yıpratan bir şey. Bunu elinde olmadan yapıyorsun. Empati yeteneğinin bu kadar yüksek olması sana insan olduğunu hatırlatıyor. Mantığın devredeyken kolay karar verebilen biri oluyorsun. İçsel zekan ise içindekileri kolaylıklar karşı tarafa aktarmanı sağlıyor. Bunların karışımı ise seni ortaya çıkartıyor.

Görsel ve matematiksel zeka

Sen görsel ve matematiksel zekaya sahipsin. Hafızanın güçlülüğünü hem görsel zekana hem de matematiksel zekana borçlusun. Bir şeyi sürekli hafızanda canlandırmak yaşanılan şeyleri veya yaşanılacak şeyleri sık sık düşlemek senin görsel zekanı geliştiriyor. Bunu yapmak sana zevk bile veriyor. Semboller ve sayılarla aranın iyi olması daha kalıcı anlar yaşamanı sağlıyor. Yaşadığın şeylerin hafızanı kazınması ve kalıcı olması seni güvende hissettiren şeylerden. Yani ilerde anılarına baktığına 'ne güzel bir hayat yaşadım' demeyi önemsiyorsun. Görsel ve matematiksel zekan birleşince daha pratik düşünebiliyorsun.

Kinestetik ve sosyal zeka

Sen kinestetik ve sosyal zekaya sahipsin. Kinestetik zekan sayesinde düşüncelerini kolayca ifade edebiliyorsun. Mimiklerin bu konuda sana fazlaca yardımcı oluyor. Suratından her şey anlaşıldığı için sevdiğin bir şeye sevmedim veya sevmediğin bir şeye sevdim diyemezsin. Belki de en sevmediğin özelliğin ifadelerinden her şeyi belli etmek. Sosyal zekan sayesinde insan ilişkilerin çok güçlü. İletişim kurmayı, anlatmayı, dinlemeyi, fikir vermeyi seven birisin. Sosyal zekan sayesinde insanlarla sağlam ve samimi ilişkiler kuruyorsun. Kinestetik ve sosyal zekan birleşince cana yakın ve içten biri olduğun da anlaşılıyor.

Müziksel ve matematiksel zeka

Sen müziksel ve matematiksel zeka türüne sahipsin. Her sese daha duyarlı ve daha anlamlı yaklaşan birisin. Senin için güzel bir melodi, içinde farklı hisler uyandırabilir. Şarkıların sözünden çok müziğini dikkate alırsın. Dinlenmek, eğlenmek veya spor bunların hepsi senin için müzikle yapınca daha anlamlı hale geliyor. Müziksel zekan sayesinde müziğe ve müzik aletlerine yatkınsın. Hiçbir eğitimin olmadan bir enstrüman çalabilirsin. Sembollerle aranın iyi olmasının sana katkısı daha keskin ve kıvrak bir zeka. Şimdi ve ilerde her zaman daha iyi yerlere geleceğini biz ön görebiliyoruz.

Sosyal ve görsel zeka

Sen sosyal ve görsel zekaya sahipsin. İnsan ilişkilerin sağlamsa bu sosyal zekanın getirisidir. Eğlenmeyi fazla seven, arkadaşların fazla düşkün ve etrafı sürekli kalabalık biri olarak sosyal zekanın hakkını sonuna kadar veriyorsun. Görsel zekan ise sana estetik katıyor. Bir kimsenin göremediğini görebilir, fark edemediğini fark edebilirsin. İnsanların 'o onunla olur mu hiç' dediği, yakıştırmadı bir şeyi sen küçük bir dokunuşla baştan yaratabilirsin. Moda gözünün gelişmesini görsel zekana borçlusun. Sosyal ve görsel zekan birleşince herkesin hayatına neşe katan ve eğlendiren o kişi sen oluyorsun.

Görsel ve içsel zeka...

Sen görsel ve içsel zekaya sahipsin. Görsel zekan estetik olan her şeyi fark etmekten geçiyor. Senin için güzel görünen şeyler hayatına renk katabilir. İyi sunumlu bir yemek, iyi giyinen biri, iyi tanıtımlı bir film... İnsanların içinden çok dışına önem veriyorsun desek yalan söylemiş olmayız. İnsanların içi değil ama kendi içini bir hayli önemsiyorsun. İçinden geçenler, hissettiklerin ve duyguların senin için çok önemli. Öylesine biri ile iletişim kuramazsın ve sevmediğin insanlara karşı direkt mesafe bile koyabilirsin. İnsanlara şans vermek sana göre bir şey değil. Karşındaki kişiden gerekli enerjiyi alamadıysan hayatına da almıyorsun. Görsel ve içsel zekan senin fazla içe dönük biri olduğunu ortaya çıkartıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
48
33
12
11
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M

Başak olduğum için aklım fikrim ekmek parası arsa alım satımı gibi şeylere çalışıyor. Teste gerek yok

İdil

Sözel ve kinestetik zeka! Sen sözel ve kinestetik zeka türüne sahipsin. Sözel zekan sayesinde kendini çok iyi bir şekilde ifade edebilir ve içinden geçeleri ... Devamını Gör

Enes

Mantıksal ve sosyal zeka Sen mantıksal ve sosyal zeka türüne sahipsin. Sosyal zekan sayesinde karşındaki insanların ne olduğunu çok çabuk anlayabilir ve bir ... Devamını Gör