Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Kalbi Bomontiada Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi Mekanlar Var?

İstanbul'un Kalbi Bomontiada Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi Mekanlar Var?

Nur YILMAZ
24.05.2023 - 13:51

Bomontiada sanat sergisi ya da açık hava konserleri, bar ve restoranlarıyla kültür merkezine çevrilmiş ünlü bir bira fabrikasıdır. Bomonti Ada, İstanbul'un Şişli ilçesinde yer alan bir proje ve yaşam alanıdır. Bu bölge, Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul'un merkezi bir konumunda bulunur ve tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yeniden değerlendirilmesiyle ortaya çıkmıştır.  Eğer siz de İstanbul'da yaşıyor ya da gezmeye gidecekseniz Bomontiada'yı görmenizi öneriyoruz. 

İşte Bomontiada'da gidebileceğiniz mekanlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bomontiada Nerede?

Bomontiada Nerede?

Bomontiada eski bira fabrikasının restorasyon edilmesi ile İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan bulunduğu konumuyn en popüler sosyalleşme yerlerinden birsidir. İşten, okuldan çıkanların ya da hafta sonu evde kalmak istemeyenlerin uğrak mekânı olan Bomontiada Şişli'dedir.

Adres: Merkez Mah., Silahşör Cad., Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, 34384 Şişli/İstanbul

Telefon: (0212) 230 21 62

Çalışma saatleri: 10.00-04.00

E-posta: hello@bomontiada.com

Bomontiada Tarihi

Bomontiada Tarihi

Osmanlı’nın fabrika ölçeğinde bira üreten ilk fabrikasıdır. Aynı zamanda bu bira fabrikası bir üreticiden öte bir kültür elçisidir. “Bomonti Bira Bahçeleri” ismi ile Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda gibi pek çok ülkede oldukça yaygın olan “biergarten” yani birahaneler açmış ve bira kültürünü tanıtmıştır. 

1912 yılında Bomonti, aradan geçen zaman içerisinde ortaya çıkan tek rakibi Nektar ile güçlerini birleştirmiş ve Bomonti-Nektar ismini almıştır. Bunların yanı sıra bir de İzmir’de rakı fabrikası açmışlar ve Cumhuriyet öncesi içki pazarında rakiplerinin olmasına izin vermemişlerdir. 

1934’te Cumhuriyet döneminin ulusallaştırma ve millileştirme kararı nedeni ile fabrika tekele devredilmiş. Tekel bir şekilde Bomonti Birası’nın üretim kalitesini tutturmaya çalışmıştır ancak 1960'lı yıllara gelindiğinde özel sektörün dişli rakipleri ortaya çıkmıştır.  “Tekel Birası” üreten fabrika 1991 senesinde tamamen kapanmış ve yıllar sonra Efes Pilsen Bomonti birasını tekrar markalaştırır.  2015 senesinde Doğuş Grubu tarafından Bomonti Bira Fabrikası da içinde bir de güzel bira evi olan kültür kampüsü olarak bahsedilen bomontiada’ya çevirir.

Bomontiada'ya Nasıl Gidilir?

Bomontiada'ya Nasıl Gidilir?

Bomontiada'sına dilerseniz otobüs ile dilerseniz metro ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Otobüs ile ulaşım sağlayacaksanız, Bomonti durağından geçen tüm otobüsler ile gidebilirsiniz. Bomonti durağına giden otobüslere bakmak için tıklayınız.

Metro ile ulaşım sağlayacaksanız Osmanbey durağında inip Rumeli çıkışından çıkmalısınız. Rumeli durağından çıkınca 10 dakikalık yürüme mesafesinin ardından Bomontiada'dasınız!

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Bomontiada'nın Avlusu

Bomontiada'nın Avlusu

Kısaca avlu olarak geçen bu yer yaz kış yaşayan ya da başka bir ifade ile aktif olarak kullanılan bir alan. Özellikle yaz mevsiminde haftanın her günü sizi eğlendirecek ücretsiz bir konser, Caz etkinlikleri, Oktoberfest, TV+ ve Başka Sinema işbirliği ile ücretsiz sinema günleri, sabah yogaları gibi bağımlılık yaratan etkinlikler gerçekleşiyor. Bu etkinlikler sadece yaz mevsiminde değil kış mevsiminde de gerçekleşiyor. Yeni yıl kış panayırı gibi tematik panayır ve festivaller ile yaz kış sizi eğlenceye çağırıyor.

Bomonti Ada Mekanları

Bomonti Ada Mekanları

Çokça eğlenceye misafirperverlik yapan Bomontiada'da açık hava sineması, Ara Güler Müzesi ve Arşivi ve Alt Sanat’ın mekanları, Monochrome mekanı, Bomonti Bira Fabrikasının eğlencesi, festivaller ya da etkinlikler gibi bolca yapacağınız aktivitelerde var.

İşte Bomontiada'da yer alan mekanlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Babylon

Babylon

Yerel ve ulusal müzik kültürüne sahip olması ile bilinen Babylon’da, yapılan tüm etkinlikler çoğunluğun zevkine uygundur. Bomontiada’nın en eski mekanlarından biri olan Babylon'nda hoş bir konser alanı da mevcut. Eğlence için bir mekân arıyorsanız burası tam size hitap ediyor demektir.

Haftanın her gününe yayılan dopdolu programı ile alternatif müzikteki en iyi isimleri dinlemek için sizleri bekleyen Babylon'da programları öğrenmek için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İnternet sitesi: babylon.com.tr/en/

Telefon: (0212) 334 01 90

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Sakin zamanlarda oldukça güzel ve içerisinde müzesi de olan mekandır. Fakat konser zamanlarında içerisi biraz kalabalık olmaktadır. Gerekli önlemler alınmasına rağmen konser olduğunda, Korona döneminde gitmemenizi tavsiye ederim. Fakat normal zamanlar kesinlikle ziyaret edin.'

'İçerisi güzel en azından sıkça rastlanan taciz tahtasına rastlanmadığımız için mutluyum gayet güzel eğlenebileceğiniz ister kız arkadaşınız ile isterseniz tek başınıza gitmeye uygun fiyatlar ortalamanın bir tık üzerinde bunu pek anlayamadım ama ödediğiniz tüm herşeye değiyor çalışanlar iyi insanlar hiç bir konuda zorluk çıkarmıyorlar ve müşteri kalitesi iyi bu sebeple tercih sebebi bizim için güzel etkinlik ve eğlenceler de görüşmek üzere'

Ara Güler Müzesi

Ara Güler Müzesi

Ara Güler Müzesi, Ara Güler’in 90. yaşına girdiği gün olan 16 Ağustos’ta açılmıştır. Usta fotoğrafçı Ara Güler’in eserleri, burada onu sevenler ile buluşuyor. Bu müzede dilerseniz usta fotoğrafçının eserlerini yakından görebilir dilerseniz de  çekim yaptığı fotoğraf makinelerini de inceleyebilirsiniz.

Telefon: (0212) 335 95 95

Çalışma saatleri: 10.00-18.000

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'İstanbul'u fotoğrafları ile karakterize etmiş, hiçbir semtini esgeçmeden bunu başarmış nadir sanatçılardan olan Ara Güler'in Bomonti'de bulunan müzesini mutlaka gezmelisiniz. Oldukça nezih bir iş hanı içerisinde, sanat atölyeleri ile iç içe bir müze. Giriş ücretsiz. Yaklaşık 30dknızı ayırmakta fayda var. Tekrar gideceğim bir yer...'

'Her İstanbul uğramamda burayı ziyaret eder, sergi salonunda ne varsa izlerim. Ülkemiz fotoğrafının koca Çınar’ı Rahmetli Ara Güler’in bütün birikimi burda. Tasnifleniyor ve araştırmacıların incelemelerine uygun hale getiriliyor. Bölüm bölüm galeride sergileniyor. Herkesin özellikle fotoğrafçıların ilgi göstermesi gereken bir yer .'

Kilimanjaro

Kilimanjaro

Bomontiada'nın herkes için yapacak bir şeyinin olduğunun en büyük kanıtlarından biri olan Kilimanjaro, gastronomi tutkunları için dizayn edilmiş. Tamamen yerel ürünlerle hazırlanan yemeklerle beraber mekanın menüsü bulunduğunuz mevsime göre değişiklik gösteriyor. Akşam ilerleyen saatlerde bar konseptine dönüşen mekan kendi tarifleriyle hazırladıkları kokteylleri denemeniz için sizleri bekliyor.

Kilimanjaro'nun menüsünde Türk yemeklerinin Orta Doğu yemekleri ile harmanlanmış hali sizin tatmanızı bekliyor. Antep mutfağının Orta Doğu yemekleri ile harmanlanması nasıl olurdu? Menüde ayva marmelatlı kuzu pirzola, humuslu ızgara köfte gibi yemekleri görünce şaşkınlığınızı gizlememenizi öneririz. Menüde yalnızca Türk mutfağı değil Akdeniz mutfağından da tatlar bulunmakta. 

Yiyecek olarak ne öneriyorız?

  • Elmalı levrek,

  • İsli kuru et, 

  • Çiçek kızartması, 

  • Dana tartar

  • Elmalı levrek

 Telefon: 0549 791 07 34

Çalışma saatleri: 17.00-01.00

İnternet sitesi: www.kilimanjaroist.com/

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken mekan. Müzikler, ambiyans, mimari harika, bir sanat eserinin içinde hissettiriyor insana. Date için daha iyi mekan az bulunur, deep house müziğin ışık tasarımıyla uyumu iletişimin kalitesini kat kat artırıyor. Zengin kokteyl seçeneklerinin yanında 3 çeşit tatlı opsiyonu sunuluyor, ayrıca menüde olmayan özel olarak talep ettiğiniz kokteylleri yapıyorlar, tatlı olarak biz yanık kek denedik ve gayet lezzetliydi. Deneyime önem verenlerin mekanı olarak nitelendirilebilir.'

'Botomontiada'ya ilk defa dün gittim. Yerini bulmak, park edecek güvenli yer bulmak çok kolay değil. Biraz ileride otoparklar var ancak sokaklar güvenli durmuyor. Vale hizmeti mevcut. Kilimanjaro, kendini bomontiada'dan bir tık soyutlamış, şık ve romantik bir yer olarak ilk izlenimini veriyor. Mumlar, iç dekorasyon oldukça hoş. Garsonlar inanılmaz sempatik ve profesyonel, bizimle Hakan bey ilgilenmişti tekrar buradan da teşekkür ederiz. 🙏 İkram olarak 200 yıllık miras mamülle yapılan ekşi mayalı ekmek, narenciye/portakal aromalı zeytinyağı ve tek başına kaşıkla yenecek kadar güzel tereyağı ile, çeşitli sıcacık ekmekleri ile bizi fethetti. Biz sucuklu patatesli dana eti ve ızgara levrek söyledik. İkisi de güzeldi ancak dana etini daha çok tavsiye ederim. Yanındaki tatlı patates püresi, sucuklu patatesi de ayrıca güzeldi. Kokteyl olarak passion sürahi denedik, Cosmopolitan tarzı ancak daha tatlı bir kokteyl, tatlı-ekşi kokteyl sevenler için tavsiye edilir. Ortam: 9/10 Lezzet: 8/10 Fiyat/Performans: 8/10 Fiyat: 1300₺ (3 ana yemek+1 sürahi kokteyl=3 kişi 2'şer bardak içebiliyor)'

Kiva

Kiva

Bomontiada’da yemek ve eğlence sektörünün tam içerisinde konumlanan Kiva, nezih bir mekân ile sizleri misafir etmeyi bekliyor. Bunun yanı sıra zengin menüsü ile misafirlerine enfes tatlar tattıracak bir yer. Meyhane anlayışı ile tasarlanmış ve diğer adı Kiva Meyhane olan mekan, tam da rakı içmek için mekân arayışında olanlara göre bir yer. Belli bir saatten sonra meyhane konseptine geçen mekan, geniş bahçesiyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. 

Yeni nesil meyhanelerden olan Kiva'ya Galata'dan aşina olabilirsiniz. Ancak burası oradan biraz farklı. Güneydoğu Anadolu Ege ve  Balkanlar'dan oluşan meze yelpazesi ve akşamları sohbetlerinize eşlik edecek ud ile sizleri bekliyor.

Yiyecek olarak ne öneriyoruz?

  • Mezeler

  • Sakatat

  • Tereyağlı ciğer

  • Kül bastı

Telefon: (0212) 296 20 08

İnternet sitesi: www.kivacrm.com/

Rezervasyon: rezervin.com

Çalışma saatleri: 15.00-00.00

Gezgin Yorumları

'Bomontiada da bulunan adanın formatına aykırı gibi dursada masaya oturduktan sonra tam meyhane havasına bürünüyorsunuz, ciğeri Trakya’da çok severim İstanbul’dan Edirne’ye ciğer yemeye giden birisi olarak Kivanın ciğeri bir başka, mezeleri soracak olursanız ülkemde bu kadar taze ve lezzetli meze yemedim. Hayatımda ilk defa patates kızartması gibi kalamar yedim 😀 mekanın en sevdiğim etkinliği rakımı yudumlarken çay servisi yapmaları çok keyif alıyorum 😀'

'Hiç memnun kalmadığımız bir yer. Grup buluşmalarında fiks menü dayatılıyor, ayrı ayrı alınsa kat ve kat daha ucuza gelecek mezeler ve tam porsiyon bile olmayan ana yemek ve tatlı geliyor. Üzerine kendi servisimizi kendimiz yapıyoruz ve zorunlu olarak %10 servis ücreti alınıyor. Çalışanlar kendi halinde takılıyorlar. Bir daha gitmem ve önermem.'

The Populist

The Populist

The Populist modern dizaynın yanında yer yer retro detaylara da önem vermiştir. Bomontiada’da keyifli vakit geçirirken bir yandan da sizlere sunulan menüsüyle sizleri tatmin edecek bir mekan. Özel üretilen biraları ile sizleri misafir etmeyi bekleyen mekanda cumartesi ya da pazar günleri rezervasyon yaptırmadan giderseniz yer bulamayabilirsiniz. 

Bomontiada'nın yurt dışında bir bardaymışsınız gibi hissettiren mekanı The Populist, Scottish ale, Kölsch, pale ale, Indian ale, Torch, red ale ve kendilerinin hazırlamış olduğu biraları ile sizleri misafir etmeyi bekliyor. 

Yiyecek olarak ne öneriyorız?

  • Baharatlı burgu patates

  • Kızarmış tavuk, 

  • Cips-guacamole,

  • Tütsülenmiş frankfurter sosisi

  • Barbekü soslu tavuk

  • Brisket Sandiviç

Telefon: (0212) 296 20 34

Çalışma saatleri: 12.00-00.00

Menü: thepopulist.com.tr

Gezgin Yorumları

'Yemekler ortalama diyebilirim ama bulunduğu ortam o kadar güzel ki çok keyifli bir yemek/içme sunuyor. Arkadaşınızla kokteyl ya da bira yudumlayıp yanına atıştırmalık yiyerek saatlerce sohbet edebileceğiniz oldukça farklı ve Avrupai bir ortam. İstanbul'da Kölsch servis eden gördüğüm ilk mekan ayni zamanda.'

'5 ay önce Çok kaliteli, 10 numara bir mekan. Bira çeşitleri güzel, menüdeki atıştırmalık ve yemekler güzel, çalan müzikler başarılı.. Covid öncesi bahar aylarında gitmiştim, bu sefer 2022 yılı Şubat başında ve pazar akşamı gittim. Fiyatlar maalesef yüksek, hani abartı değil onu belirtiyim ama ister istemez şaşırıyorsun “bi bira bu fiyata olur mu” diye.. Bu arada ufak bir eleştirim olacak, biralar 20’lik ve 33’lük olarak servis ediliyor. Ve hani 33’lük içip fiyattan tasarruf ediyim diyemiyorsun. 33’lük yerine 40’lık yapıp, fiyatı da 20’liğin 2 katı yapmak yerine 1,5 - 1,7 katı yapsanız..'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Monochrome Brasserie

Monochrome Brasserie

Brasserie Konseptini farklı bir yaklaşımla tasarlayan Monochrome misafirlerine yepyeni bir deneyim yaşatmak için bekliyor. Kahve ve tatlı sizin içinde vazgeçilmez ise bu mekan size göre olabilir. Tatlı ve kahvelerinin yanı sıra yemeklerinde de iddialı olan bu mekan, Leica Gallery ile iç içe.  

Yiyecek olarak ne öneriyoruz?

  • Somon

  • Salata

  • Eggs royal 

  • Hellim & sucuk ragu

Telefon: (0212) 296 20 42

Çalışma saatler: 09.00-00.00

Menü: monochrome.com.tr

Rezervasyon: www.monochrome.com.tr/tr/ana-sayfa

Gezgin Yorumları

'Penne arrabbiata ve Penne arrabbiata karidesli siparişi verdik. Yanında Kavaklıdere Egeo Cabernet Sauvignon kadeh tercih ettik. Keyifli bir akşam oldu. Eksi yönü yoğun bir yer olduğu için yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu aşamada da yardımcı olma kısmında yetersiz kalıyorlar. Müşteriyi konumlandırma diye bir algı yok. Sizi kendi halinize bırakıp yer varsa oturun şeklinde yaklaşım olabilir.'

'Keyifli bir atmosfere sahip, hem biralarını hem de kokteyllerini beğendim. Paylaşım tabağı da lezzetliydi.'

'Çok geniş olmayan bir menüsü var. Tahıl kaplı şinitzel ve çıtır tavuk burgerlerini denedim. Burger çok başarılıydı. Oreolu bir pastaları var bayat mıydı bilmiyorum ama çok çok kötüydü. Tatlı menülerini geliştirmelerini umuyorum.'

Leica Gallery

Leica Gallery

Leica Gallery  hem Leica’nın üst düzey profesyonel cihazlarının satışı yapılıyor, hem de galerisinde yıl boyu dünyaca ünlü fotoğrafçıların fotoğraf sergilerine misafirlik ediyor. Ayrıca bazı üniversiteler ya da kurumlarla anlaşmalar yapılarak fotoğrafçılığın çeşitli disiplinlerinde fotoğraf meraklılarına eğitimler veriliyor.

Telefon: 0212 230 21 62

Atölye

Atölye

Reklam, tv,  yeni medya, görsel sanatlar, film, yayıncılık ve basılı medya, mimarlık, moda, gösteri sanatları, tasarım,  el sanatları gibi yaratıcılığın önemli olduğu iş kollarında çalışanların ortak çalışma alanıdır. 

Hafta içi ya da sonunda sıkça etkinliği misafir eden atölye, maker lab isimli atölyesinde, workshoplar, konferanslar, sunumlar ve tematik buluşmalar yapılıyor.

Sabit ve yarı zamanlı üyelik olarak iki tip üyelik bulunan atölyede aylık ödeme yapılıyor. 

Telefon: (0212) 296 65 22

İnternet sitesi: www.atolye.io/tr/anasayfa/ 

Gezgin Yorumları

'Içerik olarak oldukça kaliteli, yer olarak da çok şahane bir yerde, güzel şeyler yapan ancak adını aldığı atölye kısmı olarak küçük alana sahip ortak çalışma alanı.'

'Her yönüyle çok iyi düşünülmüş, güzel etkinliklerin olduğu bir mekan'

'Bomonti adada olması artı olmakla birlikte güzel bir ortamı var.'

Bomontiada Gezgin Yorumları

Bomontiada Gezgin Yorumları

'Restoranlar güzel, lezzetli ancak pahalı. Festival için geldiğimizde kolumuzda bileklik olmasına rağmen dışarı çıkarsak içeri giremeyeceğimiz söylendi. Bunun tek sebebi dışarı çıkanı bir daha içeri almayıp daha fazla bilet satabilmek. Alternatifin bu kadar az olduğu bir şehirde ne yapsalar yanlarına kâr kalacağı için, bu davranışları onlara hiçbir şey kaybettirmeyecektir.'

'Amatör fotoğrafçı olarak Ara Güler'in müzesi için gittim her fotoğrafçının gitmesi gereken bir yer olarak görüyorum giriş ücretsiz tabii ki.'

'Yeni ile eski yan yana, ben beğendim Ara Güler müzesi pek hoş değildi, özenilmemişti, onun dışında harika bir yer'

'Yüksek tavanlı ferah bir mekan, kendi yaptıkları biralar lezzetli. Her yerdeki son dönem pahalılığı karşısında binde bir de olsa gidilebilecek rakamlarda hem sohbet hem konser hem dans ortamı bulabileceğiniz bir mekan. Karşısına bugünün yönetenlerinin modern yaşama düşmanlığı vesilesiyle yapılacak olan 'muhafazakar' kurum kimseyi etkilemedi.  Bilâkis yaptıklarına pişman olacaklar. Kimse modern yaşamın özgürlüklerinden, kazandırdıklarından vazgeçmeyecek. Bu güzel ortamların altında ezilip kalacak.'

'Ben müze  ve sergiler için gidiyorum arada bahçesinde bi konsere denk gelirsem de değmeyin keyfime, çok güzel, çok sevdiğim bir ortamı var, Erdil Yaşaroğlu ilk kişisel sergisini Eylül 2019 da burada açmıştı çocuğumu da götürmüştüm, o da  çok keyif almıştı. En son  geçen sene Photography 212 ye ev sahipliği yaptığında ziyaret etmiştim ,bu sene de içinde ama ben gidemedim. Gezmeye başladığımda yine ilk tercih edeceğim mekanlar arasındadır.'

'Ara sıra buraya gelmek ve buranın havasını solumak gerek. Çok keyifli ve güzel bir alan. Yemek için, içmek için, muhabbet için, parti için, konser için gelebilirsiniz.'

'Biz konsere denk geldik mükemmeldi. Ama onun haricinde de güzel biralar denemek, arkadaşlarınızla sohbet muhabbet için de gayet iyi mekanlar var. Yok ben kop kop yapmak isterim dersenizde Babylon mevcut ~^^ Şimdiden iyi eğlenceler..'

'Çölde bir vaha gibi.. Yüksek binaların arasında ilk başta fark edilmeyen ancak kapısından girdikten sonra farkını hissettiren dinlenip keyifle vakit geçirebileceğiniz güzel bir mekan..'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın