Görüş Bildir
Haberler
TV
Bodrum Masalı Dizisinin Çok Sevilmesinin 15 Nedeni

etiket Bodrum Masalı Dizisinin Çok Sevilmesinin 15 Nedeni

Bir yaz dizisi olarak başlayan ve aldığı güzel tepkilerle yayına devam eden Bodrum Masalı dizisinin 7'den 70'e geniş bir izleyici kitlesi var. Her gün bir dizi kaldırılırken Bodrum Masalı nasıl oldu da hepimizi her hafta televizyon başına kitledi diye düşündük ve bulduğumuz cevapları sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hikayesiyle hem gençlere hemde yetişkinlere hitap ediyor.

2016 yazında başlayan Bodrum Masalı, hikayesiyle birçok kişinin gönlünü kazanmış durumda. Senaryoda hem gençlerin hikayesi hem de büyüklerin hikayesi ayrı ayrı işlenince seyirci profili de hayli geniş oldu. Diziyi izleyenler arasında her yaştan insan var.

2. Her karakterin ayrı bir hikayesi var.

2. Her karakterin ayrı bir hikayesi var.

Günümüz dizilerinin en büyük problemi, Bodrum Masalı'nda aşılmış gözüküyor. Klasik dizilerimizde 2 ana karakter ve etrafında 3-4 yan karakterle hikaye döndürülmeye çalışılırken Bodrum Masalı'nda gördüğümüz her karakterin karışık bir hayatı ve geçmişi var. Önemsiz karakter dediğimiz kişilerden bile sağlam hikayeler çıkabiliyor.

3. Her anı ayrı bir aksiyon, bu da diziyi dinamik tutuyor.

Kıskançlıklar, para problemler, intikam duygusu bir araya gelince her bölüm ayrı bir aksiyon yaşanıyor. Kavgalar, kaçıp kovalamalar, kaçırılmalar derken her bölümü şok içinde izliyoruz.

4. Kendini kanıtlamış usta oyuncuları...

4. Kendini kanıtlamış usta oyuncuları...

Timuçin Esen, Şevval Sam, Murat Aygen, Toprak Sağlam gibi isimleri kadrosunda bulunduran Bodrum Masalı, ilk fragmanıyla izleyiciyi heyecanlandırdı. Oyuncuların birbirine olan uyumu dizinin bu kadar izlenmesinin en büyük nedenlerinden.

5. Yetenekli genç oyuncuları...

5. Yetenekli genç oyuncuları...

Bodrum Masalı'nın genç oyuncuları da oldukça iddialı. Bu iş sayesinde yıldızını parlatan Alperen Durmaz, Dilan Deniz gibi isimlerin yanında Ezgi Şenler, Hilmi Cem İntepe'de dizide çok dikkat çekti ve sevildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dizideki replikler

6. Dizideki replikler

En gergin, en heyecanlı, aksiyonun tavan yaptığı anda biri öyle bir laf ediyor ki, ya düşündürüyor ya da izleyiciyi güldürüyor. Böylece dizi sıkmıyor ya da insanı germiyor.

7. Ailecek izleyebiliyoruz.

Dizide her yaştan insanın ilgisini çekicek bir şey olunca (Faryalı-Yıldız, Aslı-Ateş, Su-Kelebek ilişkisi, Gözde ve Evren'in entrikaları, kaçma-kovalama süreçleri...) diziyi ailecek oturup izleyebiliyoruz.

8. Şevval Sam'ın muhteşem sesi...

Başrol oyuncularından Şevval Sam'ın sesi bu kadar güzel olunca, senaristlerde haliyle bundan faydalanmaya başladı. Son bölümlerde bu şarkılı sahneler gittikçe artıyor. Biz de keyfini çıkartıyoruz.

9. Asla bitmeyen umutları.

Başlarına gelmeyen kalmadı. Oteller, evler, tekneler, boşanmalar... ama her seferinde tekrardan başladılar. Pes etmediler. Zaten her günümüz böyle zor geçerken, onların pes etmemesi, umutlarını kaybetmemesi seyirciyi rahatlatıyor.

10. Genelde yaz dizilerinde karikatürize edilen Ege insanı Bodrum Masalı'nda daha gerçekçi anlatılıyor.

Yaz dizilerinin en önemli kahramanları olan Ege halkı, genelde komedi konusu oluyor. Şiveyle, yanlış anlaşmayla dizi komediye çevriliyor. Bodrum Masalı'ndaysa o komedi çok fazla ön planda değil. Bu da diziyi diğer dizilerden farklı yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Son sahnenin bitmeyen heyecanı...

Her bölüm öyle heyecanlı bir anda kalıyor ki, bir sonra ki bölümü insan izlemek zorunda kalıyor. Hatta fragmanları bekliyoruz, internetten araştırıyoruz...

12. Sosyal Medyayı çok aktif kullanıyorlar.

Artık bir sonraki bölüm için verilen fragmanlar yeterli değil. Bir bölüm her hafta 2.5 saat sürsede geri kalan günlerde bölümün unutulması artık çok olağan. Bodrum Masalı sosyal medyayı kullanarak yeni bölüme kadar gündem de kalmaya çalışıyor. Özellikle Instagram'ı ve Facebook'u aktif kullanan dizi, çeşitli videolarla, bölümde geçen repliklerle her an kendini hatırlatıyor.

Ayrıca oyuncuları Onedio testlerini seviyor 😅

13. Bodrum şivesi (özellikle Faryalı'nın ki)

Hikaye Bodrum da geçince, karakterlerimizde Bodrum'un yerlisi olunca konuşma tarzları da ona göre değişiyor. Kullandıkları kelimeler, kalıplar, deyimler o yöreye ait olunca ilk bölümler de dediklerinin anlamını çok anlamasak da artık günlük yaşamımızda bile kullanır olduk. Bodrum'un doğallığı da izleyiciyi etkiledi galiba.

14. Bodrum'un güzelliği

14. Bodrum'un güzelliği

Son olarak dizi güzel, karakterler güzel bir de çekilen yer güzel olunca diziye iyice bağlanıyorsunuz. Her dizide İstanbul manzarasını gördükten sonra Bordum'u görmek daha da bir güzel. Dış çekim sahnelerini izlerken Bodrum sokaklarında dolaşmak, denizini görmek diziyi daha da bir güzelleştiriyor.

15. Oyuncuların birbirine olan uyumu.

15. Oyuncuların birbirine olan uyumu.

Dizi Bodrum'da çekilince oyuncular da hayatını evlerinden uzakta Bodrum da geçirmeye başladılar. Setten ayrı kalan zamanda sürekli beraber olunca birbirlerine alıştılar ve bizde onları dizide çok daha uyumlu görmeye başladık. Belki de en önemlisi onların birbirine bu kadar aşılmasıydı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
362
194
134
36
15
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Drn d.

Timuçin Esen... Adam rol yapmıyor yaşıyor resmen! Bravo!

ASENA

Ve artık Nejat İşler de dahil olMuş kadroya

Deniz Kocakafa

İlk bölümünden beri takipteyim ondan başka TV izlemem zaten