Görüş Bildir
Haberler
Bir Rüyaydı, Gerçek Oldu: Protez Bacaklarına Kavuşan Şeymanur 22 Yıl Sonra Yürüdü

etiket Bir Rüyaydı, Gerçek Oldu: Protez Bacaklarına Kavuşan Şeymanur 22 Yıl Sonra Yürüdü

Emre Ordu
02.03.2019 - 14:40 Son Güncelleme: 04.03.2019 - 11:25

Annesi hamileyken uygulanan yanlış iğne tedavisi sonucu yürüyemeyen Şeymanur Tekin'in 15 yaşındayken bacakları diz üstünden kesildi ve protez takıldı. Ancak protezler vücuduna uyum sağlamadığı için evde bile yürümekte zorlandı. Lakin Şeymanur pes etmedi. Sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısını AHBAP duydu. Az çok demeden yüzlerce kişi yardımda bulundu. Şeymanur'a yeni protez bacaklar takıldı. Ve Şeymanur 22 yaşında, İstiklal Caddesi'nde ilk adımlarını attı. Tek başına yürüyebilmenin tadını çıkardı... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

22 yaşındaki Şeymanur Tekin geçen yıl sosyal medya hesabından yardım çağrısı yapmış ve şöyle seslenmişti:

'Annem hamileyken doktor tarafından kullandırılan iğneler yüzünden bacaklarım zarar görüş şekilde doğdum. 15 yaşıma kadar dizlerime basarak yürüdüm. Benim için hayat oldukça zor ve kısıtlı olmasına rağmen, tekerlekli sandalyemde oturup izlediklerimden ibaret saymadım hiç bir şeyi. Bacaklarım düzeltilebilir umuduyla gittiğim bir doktor, bacaklarımın kesilerek protez kullanmamı uygun gördü. Protez nedir, nasıldır hiç bilmezken çok büyük bir umutla sarıldım son şansıma, ama hiç bir şey hayal ettiğim gibi olmadı. Ailemin maddi durumu, bana devletin ödediği kullanışsız protezlerden almaya yetti. Yıllardır aynı protezi kullanıyorum ve evin içinde bile zor yürüyorum. İhtiyacım olan tek şey maddi manevi destek, bunun için valilik onaylı bir hesap açtırdım. Lütfen bana yardım eder misiniz?'

Yardımına AHBAP koştu

Yardımına AHBAP koştu

Paylaşımı gören Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP platformu Erzurum üyeleri durumu Haluk Levent'e bildirdi. Daha sonra Haluk Levent'in olayı yine sosyal medya üzerinden duyurmasıyla valilik onayıyla çılan Şeymanur Tekin'in hesabına binlerce kişi yardımda bulundu. Yeterli para toplanınca da Şeymanur yeni protezler için Erzurum'dan İstanbul'a geldi. Buradaki testler sonucu kendisi için özel olarak hazırlanan, diz eklemi mikro işlemcili protez bacakları kullanmaya başlayan Şeymanur yaklaşık bir aylık rehabilitasyon süreci geçirdi.

İstiklal'de tek başına ilk adımlar...

İstiklal'de tek başına ilk adımlar...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendisine uyum sağlayan protez bacakları ile ilk kez sokağa çıkan Şeymanur Tekin, Taksim'e geldi. İlk olarak baston yardımıyla yürüyen Şeymanur bir kaç dakika sonra bastonu bırakarak Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde hiç kimseden yardım almadan tek başına yürümeye başladı. Şeymanur'un 22 yıldır hayal ettiği yürüme arzusu böylece son buldu.

"Yürümek benim için özgürlük demekti"

"Yürümek benim için özgürlük demekti"

Atatürk Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nden birincilikle mezun olan Şeymanur Tekin, 'Yürümek benim için özgürlük demekti. Daha önce hiç yürümemiş biri olarak bu uğurda her şeyi göze alabilirdim' dedi.

Tekin, 'Ameliyat oldum, bacaklarım alındı daha sonra protez kullanmaya başladım, protezle çok uyum sağlayamadım yine yürüyemedim. Hayalini kurduğum her şey elimde kalmıştı, ne yapacağımı bilemez bir halde her şey hayal kırıklığı olmuştu. Daha sonra sosyal medyada sesimi duyurmaya çalıştım, sesimi AHBAP duydu.  Haluk ağabey'in desteğiyle, AHBAP platformunun desteğiyle sesimi duyurdum bana her zaman destek oldular. Benim yürümem için uygun olan protezi almam konusunda yardımlarını esirgemediler Haluk ağabey ve onun takipçileri sosyal medyanın sayesinde, Türkiye'nin sayesinde, bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ben şu an protezlerime kavuştum, çok mutluyum' diye konuştu.

"Hayatın zorluklarına boyun eğip bir köşede kalmamak için hep mücadele ettim"

"Hayatın zorluklarına boyun eğip bir köşede kalmamak için hep mücadele ettim"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şeymanur,  'Benim için hayat biraz daha zordu ama ben hayatın zorluklarına boyun eğip bir köşede kalmamak için hep mücadele ettim. İleriye doğru yürümek için ayaklarım yoktu ama benim umutlarım vardı, ben umutlarıma tutundum, umutlarımla geleceğe dair hep hayaller kurdum, hiç bir zaman vazgeçmedim' ifadelerini kullandı. Şeymanur kendi durumunda olanlara da mesaj verdi:

'İlk defa yürüyorum çok heyecanlıyım daha da iyi olacak. Benimle aynı durumu paylaşan insanlara, hayata kaldığınız yerden devam edin diyorum.'

Şeymanur, eğitimine devam etmek istediğini, psikoloji bölümü okumayı hedeflediğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
391
171
24
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZuLmeT

Hâlâ "Haluk Levent dolandırıcı, çek senet...." muhabbeti yapanlar ölün amk!

hseyin57544908

adam reis senin olman lazım dı

Baver Asana

haluk levent niye parti kurmuyor ki ?