Görüş Bildir
Haberler
Bir An Önce İzlemeniz Gereken İçinde Kaybolacağınız Gerçek Olaylara Dayanan 15 Dizi

Bir An Önce İzlemeniz Gereken İçinde Kaybolacağınız Gerçek Olaylara Dayanan 15 Dizi

luna
26.07.2020 - 01:03

Konularını gerçek hayattan, yaşanmış olaylardan alan dizileri her zaman daha çok merak ederiz. Bizde bu dizileri sizler için derledik, Keyifli okumalar ve izlemeler!

Not: Dizi açıklamaları Diziler ve Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Unorthodox (2020)

1. Unorthodox (2020)

IMDb: 8.0

Unorthodox, kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Görücü usulü evliliğe zorlanan genç bir kadın, hayallerine koşmaya karar vererek kaçar. Hem bu evlilikten hem de dini topluluktan kaçmaya çalışan kadın, kendisine yeni bir hayat kurmak için Berlin'e yerleşir. Ancak geçmişi genç kadının peşini bırakmayacaktır.

2. Freud (2020)

2. Freud (2020)

IMDb: 6.5

Diziye adını veren genç psikanalistin ölümcül ve tehlikeli bir komploya karşı yürütülen sinir bozucu bir soruşturmaya çığır açan yöntemlerini kullanarak dahil olmasını konu ediniyor. 19. yüzyıl Avusturya Viyanası'nda ismini duyurmaya istekli ve başarıya aç genç Sigmund Freud, bir dizi kanlı gizemi çözebilmek için bir medyum ve bir dedektifle birlikte çalışmaya başlıyor.

Kariyerinde güçlüklerle karşı karşıya gelen ve kokain kullanan Freud, kendisini önce korkunç bir suçun, ardından da büyüleyici bir medyumun yürüttüğü özel bir seansın içinde bulur.

3. When They See Us (2019)

3. When They See Us (2019)

IMDb: 8.9

İşlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gencin hikayesini konu ediyor. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Onlar her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanır. Daha sonra Central Park Five adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. Gençler, suçsuzluklarını ispatlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

4. Unbelievable (2019)

4. Unbelievable (2019)

IMDb: 8.4

Evine izinsiz giren biri tarafından tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekle suçlanan genç bir kadın Marie ile kanıtları inceleyip benzer saldırıları araştırarak gerçeğe ulaşma peşindeki iki kadın dedektif Grace ve Karen'ın gerçek hikayesini izleyiciye aktarıyor.

5. Project Blue Book (2019)

5. Project Blue Book (2019)

IMDb: 7.6

Michael Quinn ve Dr. Allen Hynek, Hava Kuvvetleri tarafından, döneme damgasını vuran UFO iddialarını araştırmaları için görevlendirilmiştir. Soğuk Savaş paranoyalarının hüküm sürdüğü bu atmosferde sert bir adam olan Quinn, kendisine verilen işi yapmaktan başka hiçbir şeyi umursamamaktadır. O her ne kadar sadece yaptığı işe odaklansa da Hynek’in iş ile ilgili şüpheleri vardır. Çok geçmeden Michael Quinn ve Allen Hynek, bir çeşit komployla karşı karşıya olduklarını fark ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Chernobly (2019)

6. Chernobly (2019)

IMDb: 9.4

Chernobyl, 'tarihin en kötü insan yapımı felaketlerden birinin gerçek hikâyesini dramatize eder ve Avrupa'yı düşünülemez felaketten kurtarmak için kendilerini feda eden cesur erkek ve kadınları anlatır. Mini dizi, 1986 Nisan'ında Sovyet Ukrayna'da meydana gelen nükleer santral felaketinin üzücü sonuçlarına ve felaketin nasıl ve niçin meydana geldiğini açıklamaya, savaşıp yenilen kahramanların hikâyelerine odaklanır.

7. Unsolved (2018)

7. Unsolved (2018)

IMDb: 7.9

Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G.; Rap müziğinin simge isimleri Tupac Shakur ve Biggie Smalls'un cinayet soruşturmasına dayanan bir yazı dizisi.

8. Wild Wild Country (2018)

8. Wild Wild Country (2018)
images.squarespace-cdn.com

IMDb: 8.2

1981 yılında bir Hint gurusu Oregon çölünde 64 bin hektarlık bir alana ütopik bir kent kumayı planlar. Şehir kurulmaya başladıktan birkaç yıl sonra yerel halkla sıkıntılar yaşanmaya başlar. Durum bir terör saldırısı haline geldiğinde ise ulusal çapta bir sorun haline dönüşür.

9. Mindhunter (2017)

9. Mindhunter (2017)

IMDb: 8.6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler. 

John Douglas ve Mark Olshaker tarafından kaleme alınan Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit kitabından uyarlandı.

10. Genius (2017)

10. Genius (2017)

IMDb: 8.4

Walter Isaacson'ın eleştirmenlerce övgüler toplayan 2007 tarihli biyografi türündeki 'Einstein: His Life and Universe' eserine dayanarak hazırlanan ve Nat Geo'nun ilk senaryolu dizisi olma özelliğini taşıyan Genius bir antoloji yapımı olarak planlandı. 10 bölümden oluşacak ilk sezonda Einstein'ın bir patent ofisinde çalışan mütevazı bir memurdan çağımızın en zeki bilim adamlarından biri olmasına uzanan yolculuğu ele alınacak. Her bir bölümle birlikte karakterin olağanüstü bilimsel başarılarının yanı sıra tutkulu ve karmaşık ilişkilerini keşfe çıkacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Crown (2016)

11. The Crown (2016)

IMDb: 8.7

Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını ekranlara taşıyan “The Crown” dizisi, izleyicileri tarihi Buckingham Sarayı'nda etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor ve 20. yüzyılın ikinci yarısında dünyaya etki eden olayları konu alıyor. Kraliçe II. Elizabeth rolünü Claire Foy’un üstlendiği dizide Matt Smith, Kraliçe’nin eşi Edinburgh Dükü Philip Mountbatten olarak ekranlara geliyor. John Lithgow ise Sir Winston Churchill’i canlandırıyor.

12. American Crime Story (2016)

12. American Crime Story (2016)

IMDb: 8.4

Gerçek bir suç antolojisi olan American Crime Story, ünlü Amerikan futbolcusu O.J. Simpson’ın tartışma yaratan ve 1970’li yıllara damga vuran davasını konu alan ilk sezonundan sonra ünlü İtalyan modacı Gianni Versace’nin suikasti ile geri dönüyor. Emmy ve Altın Küre Ödülleri’nden sayısız ödülle dönen dizide olayları Miami Sahili’ndeki malikanesinde hayatını kaybeden ünlü modacının yanı sıra kız kardeşi Penelope Cruz tarafından canlandırılan Donatella Versace, Ricky Martin’in hayat verdiği sevgilisi Antonio D’Amica ve Darren Criss’i katil rolünde izleyeceğimiz Andrew Cunanan’ın gözünden anlatıyor.

13. Narcos (2015)

13. Narcos (2015)

IMDb: 8.8

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır.

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

14. Marco Polo (2014)

14. Marco Polo (2014)

IMDb: 8.0

13. yüzyıl Çin’inde geçen hikaye, Marco Polo’nun babası tarafından İpek Yolu’nda rahatça seyahat edip ticaret yapabilmek adına hediye/hizmetçi/rehine olarak Kubilay Han’a bırakılmasıyla başlıyor. Kahramanımız siyasi hesaplaşmalar ve kültürel farklılıklarla dolu bu yeni yaşamında hayatta kalmak adına uğraşıp dururken, Kubilay Han’ın hükümdarlığını korumak için karşılaştığı zorluklara tanık oluyoruz.

15. Orange Is the New Black (2013)

15. Orange Is the New Black (2013)

IMDb: 8.1

Nişanlı bir kadın olan Piper Chapman, 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piperın New Yorktaki nişanlısı Larry ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizi de kahramanımızın turuncu hapishane giysilerine bürünüp, hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya giriştiği, hapisteki ilginç ve lafını esirgemeyen tiplerle beklenmedik dostluklar kurduğu bir döneme, mizahi bir dille tanık eder bizleri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
13
11
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın