Görüş Bildir
Haberler
Bebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli?

Bebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli?

Şebnem Sucu
13.12.2021 - 10:58

Yenidoğan bebeğinizin başlangıçta yalnızca uyumak için kullanacağı odası, çocukluk döneminde hem uyku hem de oyun odası olarak zamanının büyük kısmını geçireceği bir alandır. Bebeğinizin temiz, emniyetli ve havadar bir odaya sahip olması için mobilyadan, halılara hatta duvar boyası seçimine kadar birçok detaya dikkat etmek önemlidir. Her anne ve baba adayının merak ettiği bebek odası nasıl yerleştirilmeli? Sorusu bebeklerin konforu ve güvenliği için araştırılırken biz onedio.com.tr ekibi olarak tüm detayları sizler için hazırladık…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebek odası hazırlarken odanın en az stili kadar konfor ve emniyetin ön plana çıktığı bir oda hazırlamak gerekir. Doğal ürün kullanımının sağlıklı bir seçim olacağı bebek odasında doğru yerleştirilen eşyalar bebeğinizin odasında daha verimli vakit geçirmesine yardımcı olur. Zararlı madde içermeyen mobilyalar tercih edilmeli ve bebek açısından tehlikeli olabilecek sivri köşeler ve asansörlü kokulardan kaçınmakta yarar bulunur. Ayıca bebeğinizin emeklediği dönemlerde tehlike ile karşılaşmayacakları modüller tercih edilmesi oldukça önem taşır. Peki, bebek odası nasıl hazırlanmalıdır?

Bebek Odasına Neler Alınabilir?

Bebek Odasına Neler Alınabilir?

1. Anne yanı beşik, park yatak, sallanan beşik, montessori yatak v.s

2. Bebek halısı

3. Perde

4. Duvar kağıdı (isteğe bağlı)

5. Aydınlatma

6. Koltuk/sandalye 

7. Giysi dolabı, şifonyer

Bebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli?

Bebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli?

Bebeğinizin odasını düzenlerken zevkinizin yanı sıra pek çok durumu değerlendirmeniz gerekir. Uzmanlar ilk 2 yıl bebeğin anne ile aynı odada fakat ayrı yataklarda yatmasının bebeğin kendini güvende hissetmesi açısından önemli olduğunu belirtiyor. Bu sebeple bebek odasının size en yakın köşede olmasına dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Böylelikle bebeğinizle geceleri daha rahat ilgilenebilirsiniz de. işte bebek odası nasıl yerleştirilmeli sorusunun cevapları…

- Bebek yatağının duvar kenarına yerleştirilmesi gerekir. Özellikle kapı ya da pencere altından uzak olmasına özen göstermek gerekir.

- Bebeğinizin odasında ferah bir görünüm yakalamak ve huzurlu bir ortamda uyumalarını sağlamak için mercan, limon, mavi yeşil, soluk menekşe gibi tonlar kullanabilirsiniz.

- Bebek odaları sakin ve mümkün olduğu kadar az eşya ile dekore edilmelidir.

- Sesli ortamlardan uzak ve gündüzleri bol ışık alan odalar tercih edilmelidir.

- Mobilyalar, şifonyer, kitaplıklar, oyuncak dolapları ve raflar duvara monte edilebilir. 

- Mobilyaların sivri köşeleri içim aparatlar kullanılması önemlidir.

- Bebeğiniz için tercihe edebileceğiniz en güvenli aydınlatma tavandan olanıdır. 

- Tül perde seçiminde kolay temizlenen ürünler seçilmelidir.

- Halı seçiminde yine sade ve açık renkler tercih edilebilir. Tüylü halılar toz ve kiri içine hapsettiğinden kullanmamaya özen gösteriniz.

- Eşyalarının yanı sıra yenidoğan bebeğiniz için alacağınız oyuncaklarının doğal olmasına özen gösterin. Çünkü bebeğiniz bir süre oyuncaklarını ağzına götürerek keşfetmek isteyecektir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
20
19
16
12
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın