Görüş Bildir
Haberler
Okul Çantası Nasıl Olmalı? Okul Çantasında Neler Bulunmalı?

Okul Çantası Nasıl Olmalı? Okul Çantasında Neler Bulunmalı?

Şebnem Sucu
04.10.2021 - 09:30

Okul çantası genellikle her sınıf düzeyine göre farklı şekillere ve boyutlara sahiptir. Öte yandan doğru bir okul çantası kadar en az içine yerleştirilecek araç gereçlerde öğrenciler açısından önemli bir konudur. Bu sebeple okul çantası nasıl olmalı, okul çantasında neler bulunmalı? Sorusu merak konusudur. Okul için gerekli olan eşyaların muhafaza edildiği okul çantası seçiminde çocuğun yaşı, vücut ağrılığı gibi önemli kriterlere dikkat etmek gerekir. Peki, okul çantası nasıl olmalı? Okul çantasında neler bulunmalı? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okul çantası seçiminde öğrenciler genellikle ilk olarak stile önem verse de mutlaka çantanın işlevselliği ve konforu göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü Yanlış çanta seçimi çocukların boyun omuz ve sırt sorunlarına davetiye çıkarabilir. Okula gidip gelirken çocuğunuzun zorlanmaması ve okul araçlarını rahat bir şekilde yerleştirebilmesi için ebeveynler doğru bir çanta seçiminde bulunmak isterler. Peki, okul çantası nasıl olmalı? Okul çantasında neler bulunmalı? İşte okul çantasına dair merak edilenler…

Okul Çantası Nasıl Olmalı?

Okul Çantası Nasıl Olmalı?

İlkokul, ortaokul ya da lise kademesindeki öğrencilerin yaşına ve fiziksel özelliğine uygun olarak üretilen çantaların seçiminin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Bu nokta da çocuğun fiziksel yapısına uygun boyuttaki çantalar anotomilerine zarar vermeden ergonomik bir kullanım sağlayacaktır. Satın alınan çantaların çocukların kendi ağrılığının %10’unu geçmemesi önemlidir. Bu açıdan özellikle ilkokul öğrencileri için çek çekli okul çantaları okulun ilk birkaç senesi son derece idealdir. Okul çantası tercihinde dikkat edilmesi gereken diğer detaylar şöyledir;

• Çocuğun vücut ölçülerine göre ayarlanabilen mekanizmaya sahip çantalar hem omurga sağlığı hem de taşıma kolaylığı sağlar.

• Okul çantasında girecek eşyalar baz alındığında okul çantası çoğu zaman ağır olacaktır. Bu nedenle çocuğun yükünü arttırmamak için mümkün olduğu kadar hafif çantalar seçilmelidir.

• Sırt kısmında bulunan destek pedi ve taşıma askıları çantanın ağrılığını direkt olarak sırta yüklemediğinden kolay kullanım sağlar.

• Okul çantasında yeteri kadar bölme olmalıdır. Böylelikle ağırlık farklı bölgelere dağılır ve eşyaların karışması engellenir.

• Çantanın fermuarları kaliteli olmalıdır. Kolay açılıp kapanabilen özellikle çift yönlü fermuarlar deformeleri engelleyebilir.

• Yağmurlu havalarda çantanın ve içindeki araç gereçlerin ıslanmaması için su geçirmez özelliğe sahip çantalar tercih edilmelidir.

• Çocuğun zevkine uygun çanta seçimi onun motivasyonunu arttırmaya yardımcı olacağı da unutulmamalıdır.

Okul Çantasında Neler Bulunmalı?

Okul Çantasında Neler Bulunmalı?

Okul çantasında olması gerekenler çocuğunuzun kaçıncı sınıfa gittiğine göre değişiklik gösterir. Hepimizin bildiği üzere 1. sınıfa giden bir öğrenci ile ortaokula giden öğrencinin çantasındaki eşyalar arasında farklar bulunur. Ancak genel olarak okul çantasında olması gerekenler belli başlı eşyalardır. Buna göre okul çantasında bulunması gerekenler şu şekilde sıralanabilir;

• Defter ve kitaplar

• Kalemlik

• Kuru ve ıslak mendil

• Dezenfektan ve kolonya

• Yedek maske 

• Atıştırmalık ve su

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın