Görüş Bildir
Haberler
Okuma Yazma En Kolay Nasıl Öğretilir?

Okuma Yazma En Kolay Nasıl Öğretilir?

Şebnem Sucu
01.10.2021 - 10:27

Yeni eğitim yılının başlaması ile birlikte okuma yazma en kolay nasıl öğretilir? Sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Günümüzde yeni müfredatta okuma esnasında harfler farklı şekillerde vurgulanmaktadır. Böylelikle çocuklar harfleri daha kolay kavrayabiliyor, sesleri doğru bir şekilde çıkarabiliyor ve yazıya dökebiliyorlar. Bunların haricinde çocukların okuma yazmayı kolay öğrenebilmesi için evde yapılabilecek birçok yöntem bulunmaktadır. Peki, okuma yazma en kolay nasıl öğrenilir? İşte okuma yazmayı kolay öğrenmenin metotları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocukların okuma yazmaya başladıkları dönem, çocuk ve ebeveynler açısından son derece heyecan vericidir. Okuma yazma eğitimi çocukların sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimlerini etkiler ve yeni bir hayata hazırlar. Bu zaman zarfında evde yapılan çalışmalar ve tekrarlar çocukların okuma yazma becerilerine önemli ölçüde destek olmaktadır. Dolayısıyla ebeveynler bu süreçte çocuğunun okuma yazma becerilerine destek olmak için farklı yöntemler araştırılar. Peki, okuma yazma en kolay nasıl öğretilir? İşte yanıtları…

Okuma Yazma En Kolay Nasıl Öğretilir?

Okuma Yazma En Kolay Nasıl Öğretilir?

Evde Okuma Yazma Öğretme

Her çocuk için okuma yazma aşaması farklılık gösterebilir. iç dünyalarında oyunların ayrı bir yeri olduğundan sıkılmadan, severek öğrenmelerini sağlamak için bazı etkinlikler yardım sağlayabilir. Okuma yazma öğretirken ilk olarak çocuğu kelimelere ve yazmalara alıştırmak önemlidir.

İşte okuma yazmayı öğretmenin en kolay yolları;

• Renkli bir alfabe posteri hazırlayarak odasına asabilirsiniz.

• Okulda öğrenmeye başladıkları harfleri gazete ve dergilerden keserek bir deftere yapıştırmayı deneyin.

• Bir harfe karar vererek bir dakika tutup kitaptan ya da dergiden ilgili harfleri bulabilirsiniz.

• Harflerle yapılan resimler çocuklar için dikkat çekici ve akılda kalıcı olacaktır.

• İçinde harflerin yer aldığı oyuncaklarla zaman geçirmesini sağlayarak harfleri daha kolay tanımasına yardımcı olabilirsiniz.

• Renkli kağıtlara harf ya da kelime yazarak kura çekme oyunu oynayabilirsiniz. Bu sayede etkili bir tekrar yapmış olacaksınız.

• Harfler bol bol dikte yapılmalıdır. Yani sizin söylediğiniz kelimeyi çocuğunuz bakmadan bir kağıda yazmalıdır. 

• Bir kartona ağaç çizerek renkli küçük kartonlara kelimeler yazılarak asılabilir. Gün içinde sık sık tekrar yapması bu şekilde sağlanabilir.

• Yine tombala şeklinde kartlar düzenleyerek hece ve harflerin pekişmesini sağlayabilirsiniz.

• Çocuğunuzun sırtına parmağınızla bastırarak bir harf çizip o harfin ne olduğunu bulmasını isteyebilirsiniz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?