Görüş Bildir
Haberler
Bakan Akar'ın 'Düzeltme' Çabaları Kamerada: Erdoğan, Bahçeli'ye 'Refah Partisi' Olarak Geçmiş Olsun Dedi

etiket Bakan Akar'ın 'Düzeltme' Çabaları Kamerada: Erdoğan, Bahçeli'ye 'Refah Partisi' Olarak Geçmiş Olsun Dedi

FreiGeist
05.10.2019 - 10:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasında, Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 'Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz. Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır' dedi. Erdoğan'ın bu vurgusu, planlanan harekatın adının 'Barış Pınarı' olacağı şeklinde yorumlanıyor. 

Konuşmasında yüzde 50+1 tartışmasına değinen Erdoğan 'Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır' açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiği anlar, Kızılcahamam kampının açılış konuşmasına adeta damga vurdu. Erdoğan 'Sayın Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimi şahsım katında ve tüm Refah Partisi olarak ifade etmek istiyorum' dedi. Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın protokoldeki yerinden, kürsüdeki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardığı anlar kameralara yansıdı. Erdoğan sözlerini gülümseyerek düzeltti. 

Detaylara bakalım... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu 🎥

Erdoğan, 'Ekonomi üzerinden yazılan felaket senaryolarını birer birer bozuyoruz.' dedi.

'Cumhur İttifakı çatısında MHP ile çalışmalarımız memnuniyet verici şekilde sürüyor.' diyen Erdoğan, 'Çok daha kapsamlı ve yakın olarak çalışmayı sürdüreceğiz.' ifadesini kullandı ve ekledi: 

'AK Parti'nin kendisine sağladığı gücü millete tepeden bakmak, milleti hiçe saymak, sadece şahsi çıkarlarını korumak için kullanan zihniyetin partimizin çatısı altında yeri yoktur.

Hiç kimsenin, üstlendiği sorumluluğun gereğini yerine getirmeyip her şeyi bir üste, özellikle şahsıma havale etme kolaycılığına kaçma hakkı yok.

Bizim de kimliksiz, kişiliksiz, köksüz, hazan yaprakları gibi rüzgarın önünde sürüklenmemizi bekliyorlar ama buna fırsat vermeyeceğiz.

Şu an itibarıyla 10 milyon 500 bine varan üye sayısına sahibiz. Bu hiçbir partide yok. Bu, partimize olan sevdanın, partimize olan mensubiyet duygusunun ne denli ileride olduğunu gösteriyor.

Biz bu ülkenin dünüydük, biz bu ülkenin bugünüyüz, biz bu ülkenin inşallah yarını da olacağız.

Şahıslar gelip geçer ama bu dava ilanihaye bakidir. Bu kadro tek yürek, tek bilek olduğu müddetçe, ne dışarıdan ne de içeriden hiçbir güç bizi hedeflerimize doğru yürümekten alıkoyamaz.'

"Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır"

"Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır

Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz en büyük gücümüzdür. Adalet duygumuza, vicdanımıza, ahlakımıza, dirayetimize, ülkemize, hizmet aşkımıza sahip çıktığımız sürece hiç kimse milletimizle aramıza giremez.

Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan birinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğuna inanıyoruz.'

İkinci yargı paketinin hazırlıkları yapılıyor"

İkinci yargı paketinin hazırlıkları yapılıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'de bir daha hiç kimsenin küçük bir azınlığa veya vesayete dayanarak millete zulüm etmemesi için bu oranı korumanın gerekli olduğuna inanıyoruz.' dedi.

'Yeni yasama döneminde Meclisimizden en büyük beklentimizden biri, yargı reformu çerçevesinde hazırlanan kanun tekliflerini sonuçlandırmaktır.' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

'Amacımız böylesine önemli bir konunun komisyonlardan ve Genel Kurul'dan mümkün olan en geniş uzlaşmayla geçmesidir.

Çocukların anne babaya tesliminin icra ve iflas sisteminin dışına çıkartılması konusu da ikinci pakette yer alıyor.

Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenleme de ikinci pakette yer alacak başlıklardan biri.

Şimdi reform belgesi çerçevesindeki ikinci paketin hazırlıkları yapılıyor. Bu kapsamda idarelerin taraf olduğu bazı uyuşmazlıklarla ilgili zorunlu sulh yolu için müstakil bir düzenleme öngörülüyor.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır" dedi.

Harekatla ilgili Erdoğan, şunları söyledi:

'Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz.

Fırat'ın doğusuyla ilgili muhataplarımıza her türlü ikazı yaptık. Yeteri kadar da sabırla davrandık. Kara devriyesiymiş, hava devriyesiymiş bütün bunların hikaye olduğunu görüyoruz.

Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır.

Müttefiklerimize sorumuz gayet açıktır, siz SDG adıyla gözlerden kaçırmaya çalıştığınız PKK/YPG'yi terör örgütü olarak tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz bunu açıklayın?'

Ve açılış konuşmasına damga vuran o anlar: Erdoğan AK Parti yerine "Refah Partisi" dedi. 🎥

'Cumhur İttifakı çatısında MHP ile çalışmalarımız memnuniyet verici şekilde sürüyor. Çok daha kapsamlı ve yakın olarak çalışmayı sürdüreceğiz' diyen Erdoğan 'Bu vesileyle Sayın Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimi şahsım katında ve tüm Refah Partisi olarak ifade etmek istiyorum' ifadelerini kullandı.

Bu esnada protokolde oturan Milli savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kürsüye seslenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardığı görüldü.

Bu esnada protokolde oturan Milli savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kürsüye seslenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardığı görüldü.

Akar'ın uyarısı ardından Erdoğan gülümsedi ve 'AK Parti olarak' olarak düzeltti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
51
49
24
18
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biri Miri

Bunun bir gaf olduğunu düşünmeyin sakın. Bu tam bir siyaset hareketidir. Eski erbakancı'lara, benim gönlüm hala refah partisinde sinyali veriyor. Onu iktidar... Devamını Gör

Tıntın

Yalnız konuşmanın en önemli kısmı " Ak Parti'nin kendisine sağladığı gücü millete tepeden bakmak, hiçe saymak, sadece şahsi çıkarlarını korumak için kullana... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

"Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Yüzde 50 seçil... Devamını Gör

Mr Logical

%50 değişmeli diyen de kendi partilisi üstelik...