Görüş Bildir
Haberler
Baba-Kız İlişkisini Anlatırken Hem Gözlerinizi Yaşartıp Hem Gönlünüze Dokunacak 15 Muhteşem Film

Baba-Kız İlişkisini Anlatırken Hem Gözlerinizi Yaşartıp Hem Gönlünüze Dokunacak 15 Muhteşem Film

Babaların kız çocuklarına, kızların da aynı şekilde babalarına olan düşkünlüğü herkes tarafından bilinir. Sizler için baba-kız ilişkisini en iyi anlatan samimi filmleri derledik.

Hadi hiç vakit kaybetmeden kendinize bu listeden bir film seçip izlemeye başlayın. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 'On the Rocks' (2020)

16. 'On the Rocks' (2020)

IMDb: 6.4

Özet: On The Rocks, New York’ta bir maceraya atılan genç bir annenin hikayesini konu ediyor. Bu macera sayesinde genç kadın tam bir playboy olan babası ile yeniden bağ kurma fırsatı yakalar. 

Oyuncular: Bill Murray, Rashida Jones, Marlon Wayans

Yönetmen: Sofia Coppola

15. 'Hearts Beat Loud' (2018)

15. 'Hearts Beat Loud' (2018)

IMDb: 6.9

Özet: Genç bir kız olan Sam babası Frank ile birlikte yaşar. O henüz küçük bir çocukken annesi geçirdiği bir kaza sonucu ölür. Babası tarafından büyütülen Sam, yakında üniversite için Kaliforniya’ya gidecektir. Plak dükkanı sahibi olan Frank, kızı evden ayrılmadan önce onunla bir şarkı yapmaya karar verir. Çalışmalara başlayan baba kız uzun uğraşlar sonucu şarkılarını bitirir. Online müzik platformunda şarkıyı paylaşan Frank, bir süre sonra büyük bir başarı elde eder. Şarkıları artık her yerde çalıyordur. Beklenmeyen bu durum işleri bir hayli zorlaştıracaktır. Frank, yıllardır yıldız olmanın hayalini kursa da kızının hayatta kendi yolunu bulması için onu özgür bırakır.

Oyuncular:  Nick Offerman, Kiersey Clemons, Ted Danson

Yönetmen: Brett Haley

14. 'Leave No Trace' (2018)

14. 'Leave No Trace' (2018)

IMDb: 7.1

Özet: Leave No Trace, bir baba ve kızın şehir hayatından uzaklaşarak kentin içindeki bir ormana yerleşmelerini konu ediniyor. Baba ve kızın yaptıkları bir hata, onların yetkililer tarafından bulunmasına neden olacaktır. Bulunmamak için de arkalarında hiçbir iz bırakmadan, ev diyebilecekleri yeni bir yer bulmaları gerekmektedir.

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeff Kober

Yönetmen: Debra Granik

13. 'Eight Grade' (2018)

13. 'Eight Grade' (2018)

IMDb: 7.4

Özet: Kayla ortaokul son sınıfta okuyan bir öğrencidir. Liseye geçişini sağlayacak olan dönem sonu yalnızca 1 hafta uzaktadır. 1 hafta sonra ortaokul hayatı bitecek ve yepyeni bir sayfa açılmış olacaktır. Ancak bu hayat değiştiren deneyime ulaşabilmek için genç kızın 1 hafta daha bu kabus gibi ortaokul hayatına katlanması, sorunlarla başa çıkması ve dayanıklı olması gereklidir.

Oyuncular: Elsie Fisher, Josh Hamilton, Daniel Zolghadri

Yönetmen: Bo Burnham

12. 'King Richard' (2021)

12. 'King Richard' (2021)

IMDb: 7.5

Özet: Tenis kortlarında birer yıldız haline gelen Venus Williams ve Serena Williams'ın babaları Richard Williams'ın, profesyonel hayatı ve kızları ile olan ilişkisini konu ediyor. Richard Williams, kızları Venus ve Serena'nın adını tarihe yazmak için elinden geleni yapan bir babadır. Richard'ın 78 sayfalık yoğun planı doğrultusunda Serena ve Venus, California'nın ihmal edilmiş tenis kortu Compton'da her türlü zorluğa karşı, yağmur çamur demeden antrenman yapar. Kızları için elinden geleni ardına koymayan babalarının sarsılmaz kararlılığı ve annelerinin dengeli bakış açısı sayesinde Serena ile Venus, tüm ön yargılara karşı meydan okur.

Oyuncular: Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney

Yönetmen: Reinaldo Marcus Green

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 'Train to Busan' (2016)

11. 'Train to Busan' (2016)

IMDb: 7.6

Özet: Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

Oyuncular: Gong Yoo, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma

Yönetmen: Sang-Ho Yeon

10. 'Gifted' (2017)

10. 'Gifted' (2017)

IMDb: 7.6

Özet: Hayatı başarısızlıklarla dolu olan Frank Adler karakterini canlandıracak olan Chris Evans, Florida kırsalında yeğeni Mary'yi büyütürken, Mary'nin okula başlamasıyla birlikte hemen yetenekli olarak yaftalanması sebebiyle Mary'nin annesi Evelyn ile kızı büyütme konusunda bir savaşa girecek. Film, mücadelenin yasal sürecine odaklanacak. 

Oyuncular: Chris Evans, Mckenna Grace, Lindsay Duncan

Yönetmen: Marc Webb

9. 'Aftersun' (2022)

9. 'Aftersun' (2022)

IMDb: 7.7

Özet: Boşanmış ebeveynlerin çocuğu olan bir kızın, babasıyla Türkiye’de yaptığı tatili konu ediyor. Sophie, yirmi yıl önce babasıyla çıktığı bir tatilin ortak neşesi ve özel melankolisi üzerine düşünür. Tanıdığı babayı tanımadığı adamla uzlaştırmaya çalışırken Sophie, aradaki boşlukları gerçek ve hayali anılar doldurur.

Oyuncular: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall

Yönetmen: Charlotte Wells

8. 'Little Miss Sunshine' (2006)

8. 'Little Miss Sunshine' (2006)

IMDb: 7.8

Özet: Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

Oyuncular: Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

7. 'Captain Fantastic' (2016)

7. 'Captain Fantastic' (2016)

IMDb: 7.8

Özet: Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır.

Oyuncular: Viggo Mortensen, Frank Langella, George MacKay

Yönetmen: Matt Ross

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'Logan' (2017)

6. 'Logan' (2017)

IMDb: 8.1

Özet: Yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

Yönetmen: James Mangold

5. 'Paper Moon' (1973)

5. 'Paper Moon' (1973)

IMDb: 8.1

Özet: Buhran yıllarında bir araba dolusu incille seyahat eden altın dişinin ardındaki ikna edici gülümseyişiyle dolandırıcı Moses Pray Kansas’ta seyahat etmektedir. Yanında dokuz yaşındaki sigara tiryakisi kimsesiz Addie bulunmaktadır. Eğlenceli ve nevrotik bir tip olan Trixie Delight onlara eşlik etmeye başlar ve zamanla Addie ve Mosses’in arasına girer. Ancak Mosses’in buna izin vermeye niyeti yoktur.

Oyuncular: Ryan O'Neal, Tatum O'Neal, Madeline Kahn

Yönetmen: Peter Bogdanovich

4. 'Miracle in Cell No. 7' (2013)

4. 'Miracle in Cell No. 7' (2013)

IMDb: 8.2

Özet: Karakter, hapisteyken masumiyetini kanıtlamak için mücadele eder, ancak, hücresini paylaşmak için kızını kaçıran diğer mahkumlarla arkadaş olmak zorunda kalır. 

Oyuncular: Park Shin-hye, Ryu Seung-ryong, Oh Dal-su

Yönetmen: Lee Hwan-kyung

3. 'To Kill a Mockingbird' (1968)

3. 'To Kill a Mockingbird' (1968)

IMDb: 8.3

Özet: Ekonomik buhranın hüküm sürdüğü 1930’lar Amerika’sında, Alabama eyaletinde yaşanan gerçek bir olaydan konusunu almaktadır. Film, ırkçılığın şiddetinin son noktaya ulaştığı bu dönemi gerçekçi bir üslupla işliyor. Beyaz bir kadına tecavüz suçuyla tutuklanan siyah bir gencin avukatlığını üstlenen başarılı bir avukat çevresi tarafından şiddetle eleştirilip davadan geri çekilmesi yönünde baskılara maruz kalır. Ancak idealist avukat yolundan dönmeyecektir.

Oyuncular: Gregory Peck, Brock Peters, Robert Duvall

Yönetmen: Robert Mulligan

2. 'Interstellar' (2014)

2. 'Interstellar' (2014)

IMDb: 8.7

Özet: Yıldızlararası'nda, teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir.

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

İlginizi çekebilir:

1. 👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın