Görüş Bildir
Haberler
Balta Girmemiş Ormanlarda Geçen ve Sizi de O Ortama Işınlayacak 20 Nefis Film

Balta Girmemiş Ormanlarda Geçen ve Sizi de O Ortama Işınlayacak 20 Nefis Film

Filmlerin atmosferi, çekildiği yerler ve teması izleyicileri en çok etkileyen etmenler arasında yer alır. Özellikle orman temalı filmler birçok kişi tarafından tercih edilen filmlerdir. En iyi ormanda geçen filmlerin sizler için listesini çıkardık.

Hiç vakit kaybetmeden bir tane seçin ve anın tadını çıkarın. Buyurun listeye göz atın. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. "The Blair Witch Project" (1999)

20. "The Blair Witch Project" (1999)

IMDb: 6.5

Özet: Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır. Daniel Myrick, Eduardo Sánchez ikisinin kısa sürede kült mertebesine ulaşan filmleri günümüzde epey bir popüler olan 'found footage' filmler furyasının da fitilini ateşlemişti.

19. "Annihilation" (2018)

19. "Annihilation" (2018)

IMDb: 6.8

Özet: Eşinden bir süredir haber alamayan bir biyolog, bir psikolog, antropolog ve araştırmacıyla birlikte, tüm teknolojik nimetlerden uzaktaki X-Bölgesi'ne doğru yola çıkar. Ancak burada umduklarından çok daha farklı şeyler bulacaklardır.

18. "Swiss Army Man" (2016)

18. "Swiss Army Man" (2016)

IMDb: 6.9

Özet: Küçük ıssız bir adada tek başına olan Hank’ın evinde olmak için hala umudu vardır. Fakat bir gün kıyaya vuran bir ceset her şeyi değiştirir. Hank çok geçmeden ölümden kaçmak için son şansı olduğunun farkına varır. Silahlı yeni “arkadaş” ve tuhaf bir çanta, bu ikili ile Hank’ın hayallerindeki kadını yeniden getirmek için destansı bir maceraya atılar.

17. "The Witch" (2015)

17. "The Witch" (2015)

IMDb: 7.0

Özet: 17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.

16. "Tropic Thunder" (2008)

16. "Tropic Thunder" (2008)

IMDb: 7.1

Özet: Aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere eğitim veren Dale Dyle adlı eğitim kampında kalan ve sonrasında yeniden topluma dönen oyuncuların karşılaştıkları gerçek hayattaki bocalamaları anlatıyor. Savaş filminde oynamaya başlayan oyuncularımız, filmde gerçek savaş koşulları altında olunca eğitim kampında öğrendiklerine başvurmak zorunda kalıyor ve ortaya film içinde bir film komedisi çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. "Tarzan" (1999)

15. "Tarzan" (1999)

IMDb: 7.3

Özet: Küçücük bir çocuk, bir gemi kazası sonucu yapayalnız kalır. Ormanda goriller tarafından bulunan ve büyütülen bu çocuğun adı Tarzan'dır. Tarzan, goril ırkıyla beraber büyüdüğü için ormana mükemmel bir şekilde uyum sağlamıştır. Vahşi hayatın tüm zorluklarına adapte olmayı başarmıştır. Bir gün ormanda araştırmalar yapmak üzere bulunan insanları görmesi Tarzan'ın hayatında bir dönüm noktası olacaktır. Tarzan, güzeller güzeli Jane'e aşık olacaktır ve insani bir aşk mücadelesine doğru yola çıkacaktır.

14. "The Evil Dead" (1981)

14. "The Evil Dead" (1981)

IMDb: 7.4

Özet: Baş kahraman Ash, sevgilisi Linda ile birlikte, yanlarına başka bir çift ve arkadaşları Cheryl'i alarak, Tennessee ormanındaki bir kulübeye hafta sonu tatillerini geçirmeye giderler. Kulübenin mahzeninde ölülerin kitabı Necronomicon'u ve bir ses bandı bulurlar. Kitaptaki büyülü sözleri içeren bu ses bandını çaldıklarında farkında olmadan intikam isteyen eski iblisleri uyandırırlar. Bir süre sonra içlerinden bazıları iblislerin etkisi altına gireceklerdir.

13. "The Jungle Book" (1967)

13. "The Jungle Book" (1967)

IMDb: 7.6

Özet: Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli’ye bu macerada akıl hocalığı yapacaktır. Canlı-aksiyon ve epik türündeki bu hikayede, kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli evi bildiği tek yeri terketmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır.

12. "Evil Dead II" (1987)

12. "Evil Dead II" (1987)

IMDb: 7.7

Özet: Geleneksel olarak 'korku filmi' denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri, şüphesiz ki, günümüzde bir kült film mertebesine ulaşmış 'Evil Dead'tir. İşte, Sam Raimi’ye ait Evil Dead filminin, aynı yönetmen tarafından gerçekleştirilmiş bu devam filmi, aslında aynı filmin yeni bir versiyonu olarak da kabul edilmektedir. Bu kez aynı öyküde, Ash ve iblise dönüşerek en büyük kabusu haline gelmiş olan kız arkadaşı Linda hayatta bırakılacaktır. Tabi Ash ise aynı kabusla yüz yüze kalacaktır ve şimdi bir gece daha hayatta kalmak için çetin bir mücadele verecektir. Bu kez sahneye, orijinal öyküde kötülüğü icat edip dünyaya salan Profesör’ün kızı, bir tamirci, Profesör’ün ortağı ve tamircinin kız arkadaşı da dahil oluyor.

11. "Aguirre, The Wrath of God" (1972)

11. "Aguirre, The Wrath of God" (1972)

IMDb: 7.8

Özet: Megaloman ve çılgın bir karaktere sahip Peru'daki İnka topraklarını işgal edip yağmalayan lider Lope de Aguirre'in, komutasındaki bir grup ile efsanevi altın şehir El Dorado'yu bulmak için Amazon nehri boyunca vahşi ormanlara yaptıkları zorlu yolculuğu anlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. "Hunt for the Wilderpeople" (2016)

10. "Hunt for the Wilderpeople" (2016)

IMDb: 7.8

Özet: Yeni Zelanda kırsalında yaşayan Bella ve Hector, kentin sorunlu çocuğu Ricky’ye koruyucu aile olurlar. Her şeyin yoluna girdiğini düşündükleri zamanda Bella’nın ani ölümü Ricky ve Hector’un hayatını altüst eder. Üvey annesinin ölümünden sonra çocuk esirgeme kurumu Ricky’i geri almaya niyetlenir. Fakat Ricky’nin yeni hayatını ve Hector’u bırakmaya hiç niyeti yoktur. Çareyi kaçmakta bulan Hector ve Ricky, ormanın derinliklerini doğru bir yolculuk yaparlar.

9. "Embrace of the Serpent" (2015)

9. "Embrace of the Serpent" (2015)

IMDb: 7.8

Özet: Ciro Guerra'nın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Nilbio Torres, Jan Bijvoet, Antonio Bolivar yer alıyor. Bir günlükten yola çıkılarak yazılan Embrace of the Serpent Kolombiya yapımı.

8. "Predator" (1987)

8. "Predator" (1987)

IMDb: 7.8

Özet: Dutch ve komandoları CIA tarafından bir Güney Amerika cangılında esir tutulan havacıyı bulup getirmekle görevlendirilirler. Görev başarılı olur ama dönüş yolunda tuhaf bir av partisinin kurbanı olurlar. Uzaylı ve yenilmez bir varlık, kendine has ritüeller dahilinde, değişik dünyalardaki akıllı yaşam formlarını avlamaktadır. Bu kez kurban Dutch ve komando arkadaşları olacaktır.

7. "The Revenant" (2015)

7. "The Revenant" (2015)

IMDb: 8.0

Özet: Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır.

6. "Platoon" (1986)

6. "Platoon" (1986)

IMDb: 8.1

Özet: Vietnam Savaşı'na gönüllü asker olarak katılan bir gencin hikayesini anlatıyor. Chris Taylor isimli bir öğrenci okulunu bırakarak gönüllü asker olarak Vietnam Savaşı'na katılır. Vietnam'da bir sınır cephesine atanan Taylor cephede hüküm süren olumsuz hava koşulları ve yorucu şartlar nedeniyle bitap düşer. Bir gece Vietnam'lıların saldırısına tanık olan bölük bu hengame esnasında kimi askerlerin ölümüne tanık olur. Bu küçük askeri birlikte iki çavuş arasında yaşanan güç gösterileri de işlerin yolunda gitmemesiyle sonuçlanıyordur. Ne için savaştığını bilmeyen bu insanlar günden güne hayat, ölüm ve savaş kavramlarına dair inançlarını kaybetmektedirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. "My Neighbor Totoro" (1988)

5. "My Neighbor Totoro" (1988)

IMDb: 8.1

Özet: Komşum Totoro'da anneleri, isimlendirmeyen ve uzun süreli bir hastalığa yakalandığında ona daha yakın olmak için yattığı hastanenin yakınındaki eski bir eve taşınmak isteyen iki küçük kız, bir profesör olan babalarını da ikna edip bu kırsal yere taşınırlar. Küçük kızlar Satsuki ve Mei zamanla evin içerisinde onlarla birlikte yaşamakta olan, bazı varlıkların olduğunu fark ederler. Bu varlıklardan bir şekilde kurtulduklarında, evlerinin karşısındaki ormanda karşılaştıkları büyüleyici varlıklar iki kardeşi büyülü bir dünyanın içerisine sürüklerler.

4. "Jurassic Park" (1993)

4. "Jurassic Park" (1993)

IMDb: 8.2

Özet: Jurassic Park'ta fosilleşmiş bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanı, bilimadamlarına DNA ile yeniden dinozor yaratma imkanı verir. Dr. Hammond, bu DNA’dan yola çıkarak genetik olarak dinozorlar geliştirir ve bir tür hayvanat bahçesi açar. Çeşit çeşit dinozorların canlı olarak görülebileceği bu özel hayvanat bahçesinin ilk test ziyaretçileri ise bir avukat, bir matematikçi, bir dinozor uzmanı ve bir bitki bilimci ile Hammond’un torunlarıdır. Dinozor embriyolarını ele geçirmek isteyen biri güvenlik sistemini devre dışı bırakınca, bütün dinozorlar adada serbest kalırlar.

3. "Princess Mononoke" (1997)

3. "Princess Mononoke" (1997)

IMDb: 8.3

Özet: Prenses Mononoke, Ashitaka'nın maceralarını anlatıyor. Huzurlu bir şekilde yaşamını devam ettiren Ashitaka, bir gün ormandan gelen bir kötülüğün farkına varır. Orman Tanrısı, tüm tavizsizliğiyle ve sınırsız gücüyle, temas ettiği her varlığı yıkarak yoluna devam etmektedir. Küçük bir kızı kurtarmak için Orman Tanrı’sına karşı koymaya çabalayan Ashitaka lanetlenir. Bu lanetten kurtulabilmesi için ona yardım edebilecek tek varlık olan ‘Ormanın Ruhu’nu bulması gerekmektedir. Ancak bu arayış için çıkacağı yolculuk, pek de tekin ya da tehlikesiz değildir. Ashitaka kendi korkularıyla yüzleşirken adına savaş denilen bu mücadelede herkesin zarar gördüğünü gözlemleyecektir.

2. "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi" (1983)

2. "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi" (1983)

IMDb: 8.3

Özet: Luke Skywalker ve arkadaşları Han Solo’yu kurtarmak üzere Tatoonie gezegenine doğru yol almaktadırlar. Bu esnada İmparatorluk ise ikinci Death Star’ı yok etmek üzere büyük bir saldırıya hazırlanmaktadır. Luke Skywalker’ın aklında gezegeni kurtarmak ve babasını yeniden gücün aydınlık tarafında doğru çekmek vardır.

1. "Apocalypse" (1979)

1. "Apocalypse" (1979)

IMDb: 8.4

Özet: Francis Ford Coppola’nın efsanevi filmi Apocalypse Now, restore edilmiş hali ile beyaz perdede izleyicisiyle buluşuyor. Yönetmenin kurguladığı Final Cut versiyonu ile izleyici karşısına çıkacak olan film, Vietnam'da görev alan bir Amerikan askerine verilen görev sonrasında yaşananları konu ediyor. Yüzbaşı Benjamin Willard, zorlu bir görevle karşı karşıyadır. Willard'dan, Vietnam Savaşı sırasında ordu emirlerini görmezden gelip, kendisini tanrı ile eden özel tim albayını öldürmesi istenir. Willard, gizli görevi yerine getirmeye çalışırken kendisini zorlu durumlarla karşı karşıya bulur.

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın