Görüş Bildir
Haberler
Sınırlarını Zorlamayı Sevenler İçin Hikayeleri ve Görselleriyle Beyinlerde Fırtına Koparacak 25 Film

Sınırlarını Zorlamayı Sevenler İçin Hikayeleri ve Görselleriyle Beyinlerde Fırtına Koparacak 25 Film

Zihninizi harekete geçirecek, kalbinizi hızlandıracak ve sizi koltuğunuza yapıştıracak filmlere ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz. Hazırladığımız bu film listesinde, en düşündürücü ve sıra dışı 25 filmi bir araya getiriyoruz. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Spring Breakers, 2012

25. Spring Breakers, 2012

IMDb: 5.3 

Özet: Brit, Candy, Cotty, ve Faith ilkokuldan beri çok yakın arkadaştır. Birlikte sıkıcı okul yurdunda kalan kızlar macera yaşamak istemektedir. Yapmaları gereken tek şey bahar tatilinde eğlenmek için para biriktirmektir. Yolculukları sırasında karşılaştıkları “Alien” lakaplı bir adam istedikleri macera ve eğlenceyi onlara verebilecek gibi görünür. Yeni arkadaşlarının da cesaretlendirmesiyle, kızların unutamayacakları bir tatil geçirmek için neler yapabilecekleri belirsiz bir hale gelir... 

Oyuncular: Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson 

Yönetmen: Harmony Korine

24. Suspiria 2018

24. Suspiria 2018

IMDb:  6.7  

Özet: Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Susie'nin geldiği sıralarda okulun başka bir üyesi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur.  

Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick  

Yönetmen: Luca Guadagnino

23. A Bucket of Blood, 1959

23. A Bucket of Blood, 1959

IMDb: 6.7 

Özet: Beatnik bir kafede komi olarak çalışan ve çevresindeki havalı ortama uyum sağlayamayan inek Walter Paisley, güzel iş arkadaşı Carla'ya kur yapmaya çalışır. Beceriksizliği ev sahibesinin kedisinin ölümüyle sonuçlanınca paniğe kapılır ve kedinin cesedini bir sıva tabakasının altına saklar. Ancak Carla ve arkadaşları ortaya çıkan sanat eserine hayran kalınca, Walter aynı sanatsal süreci kullanarak daha büyük ve daha ayrıntılı parçalar yaratmaya karar verir. 

Oyuncular: Dick Miller, Barboura Morris, Antony Carbone 

Yönetmen: Roger Corman

22. Beau Is Afraid, 2023

22. Beau Is Afraid, 2023

IMDb: 6.8 

Özet: Annesi aniden öldükten sonra, eve doğru gerçeküstü bir yolculuğa çıkan ve bu sırada en büyük korkularıyla yüzleşen kaygılı bir adamın sürrealist hikayesi. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Patti Lu, PoneAmy Ryan 

Yönetmen: Ari Aster

21. Mad God, 2021

21. Mad God, 2021

IMDb: 6.8 

Özet: 'Suikastçı' olarak bilinen bir figür, göklerden canavarlar, devler ve zalimlikle dolu kabus gibi bir çukura iner. 

Oyuncular: Alex Cox, Niketa Roman, Satish Ratakonda 

Yönetmen: Phil Tippett

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Inland Empire, 2006

20. Inland Empire, 2006

IMDb: 6.8 

Özet: Bir kadının Los Angeles'ın dışında bulunan Inland Empire'daki garip ve gizemli olaylarla ilgisini anlatmaktadır. 

Oyuncular: Karolina Gruszka, Krzysztof Majchrzak, Grace Zabriskie 

Yönetmen: David Lynch

19. Snowpiercer, 2013

19. Snowpiercer, 2013

IMDb: 7.1  

Özet: Gezegendeki neredeyse tüm insanları öldüren küresel ısınmayı durdurmak için yapılan başarısız bir deney nedeniyle gerçekleşen buz çağında hayatta kalan insanlar Snowpiercer isimli bir trende yaşamak zorundadır.  

Oyuncular: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton  

Yönetmen: Bong Joon Ho

18. Melancholia, 2011

18. Melancholia, 2011

IMDb: 7.1  

Özet: Film, iki kız kardeşin hikayesini anlatır. Birinci bölüm, bir düğün sırasında, ikinci bölüm ise dünyanın sonunu getirecek olan bir gezegenin Dünya'ya çarpması ve sonrasında yaşananları konu alır.   

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland   

Yönetmen: Lars von Trier

17. Enter the Void, 2009

17. Enter the Void, 2009

IMDb: 7.2  

Özet: Filmi, Tokyo'da küçük çaplı işler çeviren uyuşturucu satıcısı Oscar'ın gözünden izliyoruz. Oscar bir gece bir polis baskınında yakalanır ve vurulur. Ölüm döşeğinde, ruhu dünyadan ayrılmaya direnir ve kız kardeşi Linda'yı korumak üzere kızın peşine düşer.  

Oyuncular: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy  

Yönetmen: Gaspar Noé

16. Dogtooth, 2009

16. Dogtooth, 2009

IMDb: 7.2  

Özet: Şehrin dışında izole bir bölgede yaşayan aile kendilerini dış dünyaya kapamıştır. Yunanlı çift, çocukları için başka bir gezegende çok iyi olabilecek izole bir yaşantı oluşturmuştur. Evin etrafını saran bir çit vardır ve çocuklar o çitten dışarı hiç çıkamaz. Tüm eğitimlerini evde alan üç gencin dış dünya ile hiçbir bağlantısı yoktur. Ailenin geçimini sağlamak için hayata karışan yalnızca evin babasıdır.   

Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia  

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Good Time, 2017

15. Good Time, 2017

IMDb: 7.3 

Özet: Acemi bir soygun işine girişen Connie ve Nick bankayı soyarlar; fakat Nick yakalanır ve koşulların çok zorlu olduğu bir hapishaneye düşer. Connie kardeşini hapishaneden kurtarmak için her yolu dener ve arkadaşı Corey'in de yardımına başvurur. Kefaret parasını bulmak için gittikleri tefecide işler daha da karışır. Nick'i hapishaneden kaçırmaya karar veren Connie, kendisini zamana karşı bir kovalamacanın ortasında bulur.  

Oyuncular: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh 

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

14. Irreversible, 2002

14. Irreversible, 2002

IMDb: 7.3 

Özet: Alex'in yaşadıklarının intikamını almaya çalışan Marcus, sabırsız ve histerik bir şekilde şiddet kullanmaktan çekinmeyerek adamı aramaya başlar. 

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel 

Yönetmen: Gaspar Noé

13. Pi, 1998

13. Pi, 1998

IMDb: 7.3  

Özet: Bir matematik dehası olan Max, sorunlu bir kişiliğe sahiptir ve insan hayatının belki de en önemli buluşuna ulaşmak üzeredir. Son on yıl boyunca sayısal olarak tabiatın bir kodlanma sistemine sahip olduğunu keşfetmiş fakat bunu çözmeyi başaramamıştır. Her şey onu bir tek sonuca götürmektedir.   

Oyuncular: Sean Gullette, Mark Margolis, Ben Shenkman  

Yönetmen: Darren Aronofsky

12. The Piano Teacher, 2001

12. The Piano Teacher, 2001

IMDb: 7.5 

Özet: Annesiyle aralarında sevgi ve nefret karışımı bir ilişki bulunan Erika Kohut adlı kadın, bir yandan saygı duyulan ve otoriter bir öğretmen görüntüsü çizerken diğer yandan karanlık arzuları ve müzik arasında ikilem yaşamaktadır. Viyana'nın kenar mahallelerindeki erotik şovlara ve porno film gösteren sinemalara gidip gelen Erika, anlam katamadığı hayatında bir tür kendi kendini tüketme sürecine girmiştir.  

Oyuncular: Isabelle Huppert, Annie Girardot, Benoît Magimel 

Yönetmen: Michael Haneke

11. Funny Games, 1997

11. Funny Games, 1997

IMDb: 7.5 

Özet: Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Vardıklarında komşuları Fred ve Eva’da bir gariplik sezerler. Ertesi sabah golf oynamak üzere sözleşirler. George ve Georgie yelkenli teknelerini tamir ederken Ann de yemek yapmaya koyulur. Bu sırada Eva’ların misafiri olarak tanıştıkları genç ve kibar görünümlü Peter, Ann’den yumurta istemeye gelir. Birden, Peter’ın içeriye nasıl girdiği konusunda şüpheye düşen Ann yumurtaları vermekte tereddüt yaşar ve bu, aile için gerilim dolu saatlerin başlangıcı olur. 

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch 

Yönetmen: Michael Haneke

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Eyes Wide Shut, 1999

10. Eyes Wide Shut, 1999

IMDb: 7.5 

Özet: Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. Bill, yaşanan o geceden sonra kimliğini cinselliğe emanet edecektir. Oldukça tuhaf düşüncelerle örülü bir cinsellik dünyasına doğru savrulacaktır. 

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field 

Yönetmen: Stanley Kubrick

9. Peeping Tom, 1960

9. Peeping Tom, 1960

IMDb: 7.6 

Özet: Mark Lewis isimli bir genç, kendisini kadınlara belgesel yönetmeni olarak tanıtır. Ancak kamerasının içinde, filme aldığı kişiyi öldürmek için kullandığı sivri uçlu bir metal vardır. Bu durumu, filmin başında kameranın vizöründen görerek tanık olduğumuz sinir bozucu cinayet kaydıyla öğreniriz. 

Oyuncular: Karlheinz Böhm, Anna Massey, Moira Shearer 

Yönetmen: Michael Powell

8. Being John Malkovich, 1999

8. Being John Malkovich, 1999

IMDb: 7.7  

Özet: Craig yolun sonundadır. Yetenekli bir sokak kuklacısı olmasına rağmen para kazanamamaktadır. Bir evcil hayvan dükkanında çalışıp işini özel hayatına taşıyan karısı Lotte ile Craig arasındaki ilişki de pek iç açıcı değildir. Acil ihtiyaçtan dolayı bir firmada dosyalama memuru olarak işe başlayan Craig, burada Maxine adlı bir kadına aşık olur. Maxine'in pek de ciddiye almadığı Craig, odasında çalışırken dolabın arkasına düşen bir dosyayı almak için dolabı çektiğinde küçük bir gizli kapıyla karşılaşır. Merakla kapıdan içeri giren Craig, John Malkovich olur.  

Oyuncular: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener  

Yönetmen: Spike Jonze

7. Breathless, 1960

7. Breathless, 1960

IMDb: 7.7 

Özet: Michel Marsilya'da bir otomobil çalar ve yolda bir polis öldürür. Paris'te Champ Elysees'te New York Harold Tribune gazetesi için stajyerlik yapan Patricia'yı bulur. Daha önce birkaç kez birlikte olmuşlardır. Michel polis tarafından aranırken eski arkadaşlarıyla buluşup Roma'ya gitmek için gerekli parayı elde etmeye çabalar. Ancak ikisi de duygularından bir türlü emin olamaz.  

Oyuncular: Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Van Doude 

Yönetmen: Jean-Luc Godard

6. Drive, 2011

6. Drive, 2011

IMDb: 7.8  

Özet: Sürücü, suçlular için kaçış şoförü olarak ek iş yapan yetenekli bir Hollywood dublörüdür. Dış görünüşü buz gibi görünse de son zamanlarda Irene adında güzel bir komşuya ve onun küçük oğlu Benicio'ya ısınır. Irene'in kocası hapisten çıktığında, milyon dolarlık bir soygun için Sürücü'den yardım ister. İş korkunç bir şekilde ters gider ve Sürücü, Irene ve Benicio'yu soygunun arkasındaki öfkeli beyinlerden korumak için hayatını riske atmalıdır. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston 

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Nosferatu, 1922

5. Nosferatu, 1922

IMDb: 7.9 

Özet: Thomas Hutter, Almanya'nın Bremen'e bağlı Wisburg isimli küçük bir kasabasında karısı Ellen ile birlikte yaşamaktadır. Transilvanya'da yaşayan Kont Orlok'dan bir mektup gelir. Bazı sembollerle dolu bu mektubu Renfield isimli kişi Hutter için okur. Zengin Kont Orlok ile emlak anlaşması yapmak için Hutter Transilvanya'ya gidecektir. 

Oyuncular: Max Schreck, Alexander Granach, Gustav von Wangenheim 

Yönetmen: F.W. Murnau

4. Mulholland Drive, 2001

4. Mulholland Drive, 2001

IMDb: 7.9  

Özet: Betty Elms, ünlü bir oyuncu olabilmek umuduyla geldiği Los Angeles'ta Kanada’ya taşınmaya karar veren teyzesinin yaşadığı apartman dairesine taşınır. Daireye yerleşmek için geldiğinde bir trafik kazası geçiren ve hafızasını kaybettiği için orada saklanan Rita'yı bulur. Betty kendisi ile ilgili her şeyi unutmuş bu kadına yardım etmeye karar verir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışır.  

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux  

Yönetmen: David Lynch

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004

IMDb: 8.3  

Özet: Joel Barish, iki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alır. Kadın, bir teknolojik deneye katılarak ilişkilerini tamamen hafızasından silmiştir. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine çok sinirlenen Joel, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.  

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson  

Yönetmen: Michel Gondry

2. Requiem for a Dream, 2000

2. Requiem for a Dream, 2000

IMDb: 8.3  

Özet: Harry, Marion ve Tyrone para kazanmak için uyuşturucu satışı yaparlar ancak zamanla bağımlılık ve yasal sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Sara ise kendini bir televizyon programına çıkarma hayaliyle zayıflama haplarına bağımlı hale gelir ve zamanla gerçeklik ile sanrıları birbirine karışmaya başlar.  

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly  

Yönetmen: Darren Aronofsky

1. Oldboy, 2003

1. Oldboy, 2003

IMDb: 8.4  

Özet: Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. Haberlerde karısının öldürüldüğünü duyunca olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar. 15 yıl sonra serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir.  

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong  

Yönetmen: Park Chan-wook

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tontikke

#10 mükemmel bir film.

Otto Skorzeny

Mezarına Tüküreceğim de olabilirdi , Ya da İçerde ( hamile bir kadının bebeğini çalıyorlar .Yıllar sonra Çin'de gerçek oldu bu olay ) Sınırda filmi ( kan vah... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ooo “mezarına tüküreceğim” bence bir kadının en kötü kabusunun film hali..

Pasif Kullanıcı

14# iğrenç ve saçma