Görüş Bildir
Haberler
Askerlerle İlgili İlk İddianame: 15 Temmuz'dan Önce 54 Saat Toplantı Yapmışlar

Askerlerle İlgili İlk İddianame: 15 Temmuz'dan Önce 54 Saat Toplantı Yapmışlar

İstanbul'daki askerlere yönelik ilk 15 Temmuz darbe girişimi iddianamesi kabul edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan askerlere yönelik ilk iddianamenin ayrıntılarında 15 Temmuz darbe girişiminin İstanbul ayağına ait detaylar yer aldı. Ne zaman, nerede planlandı? Toplantı kaç saat sürdü? Darbeciler ne zaman harekete geçecekti, ne zaman geçti? Her bir darbeciye kaç mermi dağıtıldı? İşte o detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz darbe girişimininde Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal etmeye giden 28'i rütbeli 34'i er olmak üzere 62 asker hakkında yürütülen darbe soruşturması tamamlandı. Hazırlanan 189 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da onaylandı.

İstanbul'da daha önce polisler için hazırlanan iddianamenin detayları... 👇

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede yer alan şüphelilerden 1 yüzbaşı, 3 Üstteğmen, 4 Astsubay ve 20 Uzman Çavuş'un tutuklu olduğu, 34 erin ise tutuksuz olduğu belirtildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın önemi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın önemi

DHA'nın iddianameden aktardığına göre darbeci askerlerin Sabiha Gökçen Havalimanı’nı ele geçirmek, hava ulaşım hareketlerini buradan kontrol etmek istedikleri belirtilirken, devlet yetkililerin burayı kullanacakları ihtimalinin düşünüldüğü değerlendirmesine de yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbeyi 54 saat süren toplantıda planlamışlar

Darbeyi 54 saat süren toplantıda planlamışlar

İddianamede İstanbul’daki darbe girişiminin 12 Temmuz saat 19.00’da General Nurettin Baransel Kışlası 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda başlayan ve 14 Temmuz 01.30’a kadar 54 saat süren toplantıda planlandığı kaydedildi.

İddianamede toplantıya başka illerden gelen rütbeli askerlerin de yer aldığı dile getirilirken, darbeci askerlerin ‘Yurtta Sulh’ isimli WhatsApp grubu oluşturdukları, Sabiha Gökçen Havalimanı, Boğaz köprülerinin girişleri, Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, Türk Telekom binası, Fenerbahçe Orduevi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı kamu kurumlarının emniyet altına alınması, buralara tank ve zırhlı personel taşıyıcı ile mühimmatlı personel gönderilmesi kararı aldıkları ifade edildi.

Gece 03.00’te başlaması planlanmış ancak öne çekilmiş

Gece 03.00’te başlaması planlanmış ancak öne çekilmiş

Darbe girişimine katılan askerlerin her birine 100’er tüfek mermisi, 250 şerit halinde makineli tüfek mermisi, bin uçaksavar mermisi verilmesi yönünde karar alındığı belirtilen iddianamede, darbe girişiminin gece 03.00’te başlatılması planlandığı, ancak bilgi sızdırılması ihtimaline karşı saatin öne çekildiği de kaydedildi.

Üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis istemi

Üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis istemi
İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamede 29’i rütbeli 62 asker hakkında ‘anayasal düzeni bozmaya teşebbüs,’ ‘TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs,’ ‘Türkiye Cumhuriyet hükümetini görevini yapmasını engellemeye ve ortadan kaldırmaya teşebbüs’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak ya da üye olmaksızın yardım etme’suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Erdoğan'a suikast iddianamesi de kabul edildi

Erdoğan'a suikast iddianamesi de kabul edildi

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin 3'ü firati 47 sanık hakkında hazırlanan iddianame, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede sanıkların her biri için 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve MAK (Muharebe Arama Kurtarma) timlerinden oluşan 37 kişilik özel tim, başarılı olamayınca 2 polisi öldürerek kaçmıştı.

Aralarında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı olduğu belirtilen 'Paşa' lakaplı astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 25 kişi yakalanarak tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen ile önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz; Teğmen Muhammet Burak İpek da sonradan yakalanarak tutuklandı. 

Firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
28
26
20
10
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ciri

Yeter amk yeter lan.Anca mı haberleri olur?Komplo lan komplo.Çomar beyinler anlamıyor.Ulan okulda da 15 temmuz diye diye beynim bulandı aq.Zorla 15 temmuz şe... Devamını Gör

Bicerdover

Başarılı olsa anlardın komplomuymuş değilmiymiş işte velet aklı bu kadar çalışıyor rahat batıyor başka birşey değil

Fırat Sümbül

Toplantıya başkanlık kim etmiş rte mi ??? Nerde bu işi yapan ele başları derler adama hemşerim... sen sana sıgınan uygur türklerinin liderini çin e teslim ed... Devamını Gör

Fırat Sümbül

Hocam irdelemeye kalksak 2 olaydan biri şahibeli ohal die kimse konuşamıyor konuşanlar içeriye alınıyor yada açığa alınıyor . algı operasyonları yapılıp olay... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ulan her şey de Türkiyenin başına geliyor, her ülke düşman bize, Allah sonumuzu hayır etsin :(

Ciri

RTE olduğu sürece bize hayır yok.