Görüş Bildir
Haberler
Aşırı Soğuk Hava Hafta Ortasına Kadar Etkili Olacak

Aşırı Soğuk Hava Hafta Ortasına Kadar Etkili Olacak

Onedio Medya
26.01.2016 - 08:31

Aşırı soğuk havanın hafta ortasına kadar ülkemizde etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava ile yurdumuzun Kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları görülecek. Ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, kuvvetli buzlanma ve don, tarımsal faaliyetin yapıldığı bölgelerde zirai don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. 

Bugün için yapılan son değerlendirmelere göre kıyılarında karla karışık yağmur olmak üzere Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Bolu, Mardin, Eskişehir ve Ankara'nın batısının hafif kar yağışlı, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Muş, Ağrı, Iğdır, Batman ve Siirt çevrelerinin ise kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege ve Akdeniz Kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s)eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

BURSA Parçalı çok bulutlu, il geneli kar yağışlı 4

EDİRNE Parçalı çok bulutlu, il geneli kar yağışlı 4

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, il geneli kar yağışlı 5

KIRKLARELİ Parçalı çok bulutlu, il geneli kar yağışlı 4

EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarda karla karışık yağmur olmak üzere, kuzey kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice 30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı çok bulutlu, il geneli hafif kar yağışlı -2

İZMİR Parçalı çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

KÜTAHYA Parçalı çok bulutlu, il geneli hafif kar yağışlı -4

MANİSA Parçalı çok bulutlu, il geneli hafif kar yağışlı 4

AKDENİZ 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetlice(30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 8

ANTALYA Parçalı bulutlu 9

HATAY Parçalı ve az bulutlu 5

ISPARTA Parçalı bulutlu -2

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ile Ankara'nın batı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, batısı hafif kar yağışlı. -3

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu -3

KAYSERİ Parçalı bulutlu -5

KONYA Parçalı ve çok bulutlu -2

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu, kıyıları ile Bolu çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, hafif kar yağışlı -3

DÜZCE Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 2

SİNOP Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 3

ZONGULDAK Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 1

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif ve yer yer orta, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu -1

ARTVİN Çok bulutlu, hafif kar yağışlı -2

SAMSUN Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 3

TRABZON Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 2

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, Erzurum,, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinde hafif olmak üzere bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı -8

HAKKARİ Çok bulutlu ve kar yağışlı -7

IĞDIR Çok bulutlu ve kar yağışlı -2

KARS Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı -9

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, Mardin'de hafif kar, Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 0

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 0

SİİRT Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -2

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 5

DENİZLERDE HAVA

Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğleden sonra 2 ila 4 (10-30 km/s) öğleden sonra batısı kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m batısı 2,0m Görüş: Orta.

  • MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kar yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, öğleden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) akşam kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m öğleden sonra kuzeyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi.

  • AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) sabah batısı 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,75 ila 1,0m Görüş: Orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın