Görüş Bildir
Haberler
Apple Radyo Uygulaması Satın Aldı

Apple Radyo Uygulaması Satın Aldı

Batuhan
28.07.2014 - 14:21

Apple Radyo Uygulaması Satın Aldı

Apple'ın, radyo uygulaması Swell'i 30 milyon dolara satın alacağı açıklandı. Apple böylece dijital müzik platformu Beats Music'in ardından radyo alanına da adım attı.

Apple, Mayıs ayında 3.2 milyar dolara satın aldığı Beats'in ardından, şimdi de Swell satın alımıyla radyo alanına adım attı. Beats ile Beats Music ve Beats Radio hizmetlerine de sahip olan Apple, radyo girişiminde müziğe değil ancak söyleşiye adım atıyor.

Swell, müziğin aksine, gündem konuları hakkında belli medya kuruluşlarında yapılan tartışma ve programları dinlemenizi, kendi program listenizi oluşturmanızı sağlıyor. Swell, ABC, ESPN ve BBC gibi birçok kanalı listesinde bulunduruyor. Benzer bir hizmeti iTunes Radio ile genişleten Apple, bugün ABD'de 40'tan fazla yerel radyo istasyonuna erişim imkanı sunuyor.

Re/code sitesinin haberine göre, Swell'in kadrosunun bir hafta içinde Apple geçmesi ve uygulamanın kaldırılması bekleniyor.

Apple, Swell'den önce 'küçük' bir satın alım daha yapmış ve e-kitap uygulaması BookLamp'i satın almıştı. Kitap tavsiyesinde bulunan hizmet için 10-15 milyon dolar ödendiği tahmin ediliyor.

Sadece iOS'te bulunan Swell'in Android beta versiyonu hiçbir zaman Google Play'de yer almadı. Swell ekibinin ilk girişimlerinden görüntü tanıma uygulaması SnapTell'i ise Amazon satın almıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/app...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0