Polonya’da Robotlar Yapay Zekaya Karşı Sokağa Çıktı: “İş Yerlerini Koruyun”
Yapay zekânın iş hayatındaki etkisi giderek büyürken, Polonya’dan dikkat çeken bir protesto geldi. Başkent Varşova’da yaklaşık 30 robot, yapay zekâ ve robotlaşmanın insanların işlerini tehdit edebileceğine dikkat çekmek için sokağa çıktı. Robotların “İş yerlerini koruyun” sloganlarıyla gerçekleştirdiği eylem, görenleri şaşırttı.
Yapay zekâ ve robot teknolojilerinin iş gücü piyasasındaki etkileri tartışılmaya devam ederken, Polonya’dan dikkat çeken bir protesto geldi.
Başkent Varşova’da yaklaşık 30 robot, çalışanların geleceğine ilişkin endişelere dikkat çekmek amacıyla Dijital İşler Bakanlığı önünde eylem yaptı.
“Democratism” adlı girişimin organize ettiği protestoya farklı türlerde robotlar katıldı. İki ayaklı insansı robotların yanı sıra dört ayaklı robot köpeklerin de yer aldığı eylemde, robotlar ellerindeki bayraklarla bakanlık binası önünde tur attı.
Robotların hoparlörlerinden ise “İş yerlerini koruyun”, “Kurallar koyma zamanı” ve “Beklemeyin, düzenleyin” şeklinde sloganlar yükseldi.
Protestoda yer alan yapay zekâ destekli insansı robot Agibot A3 de eylemin amacına ilişkin açıklama yaptı.
Robot, gösteriye katılanların yapay zekâ ve robot teknolojilerinin artık yalnızca geleceğe ilişkin bir senaryo olmadığını, bu teknolojilerin bugün kullanılabilir durumda olduğunu göstermeyi amaçladığını belirtti.
Eylemi organize eden Grzegorz Kulis ise özellikle insansı robotların ve yapay zekânın insanların yaptığı işlerin yerini alma ihtimaline dikkat çekti.
Kulis, gerekli önlemler alınmadığı takdirde çalışma hayatında ciddi sorunlarla karşılaşılabileceğini belirterek çalışanları koruyacak yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu savundu.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın