Görüş Bildir
Haberler
Apple'ın Bir Sonraki Büyük Hamlesi

Apple'ın Bir Sonraki Büyük Hamlesi

Caner
15.02.2014 - 22:49

Apple'ın Bir Sonraki Büyük Hamlesi!

J.P. Morgan: Apple'ın bir sonraki büyük hamlesi 'iAnywhere' olabilir.

iPhone ve iPad satışlarındaki artış yavaşlarken Apple bir sonraki büyük atılımını yapmak için yeni bir strateji belirlemek zorunda kalacak.

J.P. Morgan analistleri Mark Moskowitz ve Mike Kim, Apple'ın kendi 'Her Yerde İnternet' versiyonunu hayata geçireceğini düşünüyor.

Hatta bu analistler Apple'ın isim verme geleneğine de uyarak bu projeyi 'iAnywhere-iHeryerde' olarak adlandırıyor.

J.P. Morgan analistleri müşterine yaptıkları bilgilendirmede, 'iPhone'un büyüme eğrisi düzleşiyor. iPad ise büyüme yarışının savaş arabası olamadı. Bu konjonktür devam ederken ve rekabet baskısı da artarken iAnywhere'in Apple'ın rekabette öne geçmesi için sıçrama yaratabileceğini düşünüyoruz.' dedi.

Bilgi notunda, Apple'ın için 'bir sonraki büyük şeyin' şirketin Mac OS ve iOS işletim sistemlerini bir araya getirecek 'birleşik bir platform' yaratması olacağı kaydedildi. Analistlere göre böylece bir iPhone veya bir iPad 'bilgisayar gibi çalışacak ve özel olarak yapılandırılmış bir ekrana dönüşecek.'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 'Bizim görüşümüze göre, iAnywhere Apple'ın cihaz üretim konjonktürüne olan bağımlılığını azaltarak şirket için çevresel ürün ve hizmet öncelikli satışa doğru bir sıçrama tahtası olabilir. Apple; özel olarak yapılandırılmış ekranlar, iAnywhere özelliğine sahip iPhone ve iPad'ler, bulut tabanları yazılımlar ve depolama aygıtları satarak para kazanabilir.'

Bu tahmin; Google'ın geliştirdiği Android işletim sistemi, Samsung ve Lenovo'dan gelen sert rekabet ortamında Apple'ın büyüme görünümü ile ilgili endişelerin arttığı bir dönemde geldi.

J.P. Morgan analistleri son olarak, 'Son iki iPhone'un piyasaya sürülmesi daha önce birkaç çeyrek yaşanan büyüme fenomenine kıyasla kısa süreli bir büyüme getirdi. Bu dinamiklerin Apple'ın yüksek kalitede akıllı telefon pazarına girişinin doyum noktasına ulaştığının bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bir sonraki büyük adımı atmanın zamanı – iAnywhere.' dedi.

veteknoloji

Kaynak: http://www.veteknoloji.com/apple-in-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0