Görüş Bildir
Haberler
Ankara Saldırısının Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Ankara Saldırısının Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

ATKN
19.02.2016 - 13:22 Son Güncelleme: 19.02.2016 - 13:50

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler törenlerle son yolculuğuna uğurlanıyor. Saldırıda şehit olan askeri personel için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) ve Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler törenlerle son yolculuğuna uğurlanıyor. Saldırıda şehit olan askeri personel Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tören düzenlendi.

Basına kapalı gerçekleştirilen GATA'daki törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile askeri yetkililer katıldı.

Törene geldiğinde Davutoğlu'nu GATA'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer yetkililer karşıladı. Şehitler için edilen duayla başlayan törene, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara'daki terör saldırısında şehit olan askerler, GATA'da düzenlenen törenin ardından cenaze araçlarıyla götürüldü. GATA'dan şehitleri taşıyan cenaze araçları, Kocatepe Camii'ne doğru yola çıktı. Cenaze araçlarının geçişi sırasında bazı vatandaşlar asker selamı vererek şehitleri gözyaşları içinde uğurladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocatepe Camii'nde tören

Kocatepe Camii'nde tören

Kocatepe Camii'nde 8 şehit için (İbrahim Baran, Ertan Akgül, Mustafa Haliloğlu, Sedat Durgun, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, Güner Altınok ile Fatma Berna Atmaca) cenaze namazı kılındı. 

Buradaki cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticileri ile MHP yöneticilerinin yanı sıra, Başbakan Yardımcıları, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise cenazeye çelenk yolladı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

reyhanlıdan ankaradan suruçtan istanbuldan sonra ne olduysa bunda da o olacak , sadece ölen öldüğüyle kalacak .birkaç kansızın şamdan namaz kılacaz diye çıka... Devamını Gör