Görüş Bildir
Haberler
Ankara Katliamı'nda Hayatını Kaybedenler Anıldı

Ankara Katliamı'nda Hayatını Kaybedenler Anıldı

ATKN
10.10.2016 - 11:31

'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' için yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te IŞİD mensubu iki canlı bombanın gerçekleştirdiği kanlı saldırıda hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Öte yandan program öncesi alana girmek isteyen bazı gruplarla polis ekipleri arasında arbede yaşandı, gözaltına alınanlar oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıda hayatını kaybeden yüzlerce kişi için anma programı düzenlendi.

Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki çok sayıda kamu yöneticisi, Ankara Garı kavşağına gelerek, saldırının yapıldığı yere hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.

Burada yaptığı konuşmada saldırıda yaşamını yitirenler ile Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı terör saldırısında şehit olan asker ve sivil vatandaşları rahmetle andığını söyleyen Vali Topaca, terörün evrensel bir sorun olduğunu, devlet olarak üstesinde gelmek için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Vali Topaca, Ankara Garı önünde küçük grupların anma etkinliği yapabileceklerini, bunun dışındaki programlara güvenlik nedeniyle izin verilmeyeceğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözaltına alınanlar oldu

Gözaltına alınanlar oldu

Program öncesi alana girmek isteyen çeşitli gruplarla polis arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri, Ankara Garı'nın önündeki kısımdan, saldırının düzenlendiği alana üst araması yapılmadan girmek isteyen yaklaşık 20 kişilik gruba, biber gazıyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından aralarında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile bazı CHP ve HDP milletvekillerinin bulunduğu grup alana girdi.

Ankara Garı önündeki alana giriş noktalarında yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yaşanan gerginliğin ardından Ankara Garı önü, Baruthane, Opera ve Kazım Karabekir kavşakları ile Hipodrom Caddesi, Talatpaşa Bulvarı ve Gençlik Parkı üzerinden alana girmek isteyen bazı gruplara gazla müdahale etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis ekipleri yaşanan gerginliğin ardından alana sadece hayatını kaybedenlerin yakınları ile milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini aldı.

Objektiflere yansıyan polis müdahalesi

Objektiflere yansıyan polis müdahalesi
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
5
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın