Görüş Bildir
Haberler
Amazon'un Akıllı Telefonu Yılın İkinci Yarısında Piyasada

Amazon'un Akıllı Telefonu Yılın İkinci Yarısında Piyasada

Batuhan
13.04.2014 - 10:09

Amazon'un Akıllı Telefonu Yılın İkinci Yarısında Piyasada

Amazon'un beklenen akıllı telefonunu ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Amazon'un planları konusunda bilgilendirilen bazı kişiler, şirketin bu yılın ikinci yarısında bir akıllı telefonu satışa çıkarmaya hazırlandığını söyledi. Bu, şirketin donanım alanında Apple ve Samsung'a karşı rekabete gireceği şeklinde değerlendiriliyor.

Kaynaklar, şirketin bazı telefon modellerini son haftalarda San Francisco ve merkezinin bulunduğu Seattle'daki geliştiricilere sunduğunu da ifade ettiler. Şirketin planları ile ilgili bilgilendirilen kişilere Amazon'un telefonunu Haziran ayının sununa kadar duyurmayı Eylül ayının sonuna kadar ise sevkiyatlara başlamayı amaçladığı bilgisi verildi. Bu da alışveriş sezonunun hemen öncesine denk geliyor.

Kaynaklar Amazon'un telefonun gittikçe kalabalıklaşan pazarda sahip olduğu ekran ile farklılığını ortaya koyacağını belirtiyor. Bu ekran ile herhangi bir gözlüğe ihtiyaç duyulmadan üç boyutlu görüntüler izlenebilecek. Aynı kişiler telefonun ön tarafında bulunacak dört kamera ile entegre edilecek retina-izleme teknolojisi veya sensörler ile kullanıcıların hologram benzeri 3-D görüntüler elde edebileceğini ifade ediyorlar.

Öte yandan Amazon sözcüsü konuyla ilgili açıklamada bulunmayı reddetti.

Böylece Amazon, bir zamanların önde gelen telefon üreticileri BlackBerry ve Motorola gibi şirketlerin dahi düşüşe geçtiği rekabetçi bir pazara girmiş olacak. Araştırma şirketi IDC'ye göre Apple ve Samsung'un tek başlarına dünya genelindeki akıllı telefon pazarının yüzde 49'una hakim oldukları dikkate alındığında bu pazara yeni girecek şirketler için çok az bir alan var.

Yeni telefon ile ilgili bu gelişme, Amazon'un köklü bir şekilde tasarım ve donanıma ağırlık vermeye başladığı bir zamana da denk geldi. Geçen hafta şirket Fire TV setüstü cihazını tanıtmış ve müşterilerine ürünlerin barkodlarını okuyabilecek bir okuma kaleminin çok yakın zamanda dağıtılacağını duyurmuştu. Böylece müşteriler bilgisayarlarına girmeden ürünleri yeniden sipariş edebilecek. Şirket ayrıca geçen yıl Kindle Fire cihazının yeni bir versiyonunu da tanıtmıştı.

Ancak Amazon donanıma diğer birçok şirketten daha faklı yaklaşıyor. CEO Jeff Bezos yaptığı açıklamada donanımların kendisinden çok müşterilerin bu donanımlar üzerinden Amazon hizmetlerini satın almalarından kar elde etmeyi tercih ettiklerini söylemişti.

Akıllı telefonun tasarımı ve fiyatı ise henüz belli değil ancak kaynaklar performans ve diğer endişeler nedeniyle Amazon'un cihazın çıkış planını değiştirebileceğine de dikkat çekiyor.

Yine aynı kaynaklar 3-D ekran teknolojisinin kişinin göz hareketleri ve ekranın kullanıcının yüzüne yaklaştırıp yaklaştırılmadığını algılayabileceğini belirtiyor. Böylece kullanıcının yüzüne yaklaştırıldığında telefon otomatik olarak görüntüleri yakınlaştıracak ve kişi telefonu hareket ettirince yazı ve görüntüler ona göre ayarlanacak.

Bu teknoloji oyun için ideal olabilir ki Amazon setüstü cihazı da dahil son zamanlarda bu alana da odaklanmış durumda. Kendilerine cihazı kullanmalarına imkan verilen bazı kişiler telefon yazılımının görsel oyunlara göre optimize edildiğini ve derinlik hissi verdiğini belirtiyorlar.

Telefonun hangi işletim sistemini ve Amazon'un hangi iletişim operatörü ile birlikte çalışacağı da açıklığa kavuşmuş değil. Kindle Fire tablet ve Fire TV setüstü cihazının her ikisi de Google' ın Android işletim sistemi ile çalışıyor. Ancak Amazon Kindle Fire için kendi uygulama mağazasını kullanırken Google'ın Play Store'una da erişim imkanı vermiyor.

AT&T, Kindle tabletlerin ve e-okuyucuların servisini sağlıyor. AT&T sözcüsü de konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Yine planlar konusunda bilgilendirilen bir kişi Amazon'un tedarikçilerinden birinden bu ayın sonunda ilk etapta 600 bin adet telefon üretmesini istediğini söyledi. Şirket ekran üretimi için de iki şirket ile görüşüyor. Bunlardan biri Apple'ın iPhone 5C ve 5S modellerinin ekranlarını üreten Japon Display şirketi.

Japon Display şirketinin sözcüsü de konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Konuya yakın iki kaynak ayrıca Amazon'un telefonu tanıtmak için seçmiş olduğu bazı uygulama ve yazılım geliştiricilerini bir otele davet ettiğini, burada telefonun bulunduğu odaların güvenlik görevlilerince korunduğunu ifade ettiler.

Tüketiciler akıllı telefonlarını her zaman yanlarında bulundurduklarından Amazon böylece kullanıcıların konumları, indirdikleri uygulamalar gibi bilgilere sahip olabilecek ki bu da sonuç olarak e-book, video indirimleri ve ev eşyaları gibi ürünleri satması için şirkete yeni fırsatlar sunabilecek.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0