Görüş Bildir
Haberler
Ali Koç'tan Medya Ayarı! FB TV'de Açıklamalar Yapan Koç Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket Ali Koç'tan Medya Ayarı! FB TV'de Açıklamalar Yapan Koç Sosyal Medyanın Gündeminde

Enver K.
12.09.2018 - 12:16

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, merak edilen soruları FB TV'de 'Camiaya Sesleniş' programında yanıtladı. Ali Koç, kulübün mali yapısı, transfer, Phillip Cocu ve birçok konu hakkında sorulara açıklık getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'10-12 milyon euroluk sponsorluk geliri bekliyoruz'

'10-12 milyon euroluk sponsorluk geliri bekliyoruz'

Sponsorluk konusunda açıklayacağım çok bilgi var. Sponsorluk anlaşmalarında ne alabiliriz değil, ne verebiliriz diye bakıyoruz. Az sponsorla daha büyük ve daha uzun anlaşmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu anlaşmalar bizim için çok önemli. 5 yıl içinde sponsorluk ve reklam geliri olarak Avrupa'da ilk 20'ye girmeyi hedefliyoruz. Bu yüzden yoğun çalışmalar var.

A Spor temsilcisi, Ali Koç'un basın toplantısına alınmadı. Gelen soru üzerine Ali Koç yapılan haber başlıklarını gösterdi.

A Spor temsilcisi, Ali Koç'un basın toplantısına alınmadı. Gelen soru üzerine Ali Koç yapılan haber başlıklarını gösterdi.

'En zayıf anında saldırmak daha kolay oluyor'

İnsanda uçuk ne zaman çıkar? Bağışıklık sistemi zayıfladığında çıkar. Ligde ve Benfica'da istediğimiz sonuçları alamayınca bize saldırmak daha kolay, daha makbul oldu. Yeri gelmişken şunu açıklamak istiyorum: Biz medyanın hepsine eşit mesafede olmak istiyoruz. Hatalarımız çok var, düzelecek çok şeyimiz var. Hiçbir grupla vıcık vıcık ilişkiye girmeyeceğiz. Hiçbir medya grubuna, spor müdürüne, patronuna, bir muhabiri şikayet etmeyeceğimizin ve baskı yapmayacağımızın sözünü veriyorum. Bizim medya anlayışımız farklı, herkesle eşit mesafede olmak istiyoruz. Testiyi kıranla, taşıyanı ayırt etmek istiyoruz. Testiyi kıranlara 'Fenerbahçe'yi takip edemezsin' gibi şeyleri yapmayacağız. Ama testiyi taşıyanlara da bazı konularda öncelik tanıyacağız.

Ali Koç ayrıca Fenerbahçe'nin daha sonra resmi internet sitesinden yalanladığı 'Cocu, PSV'de kazandığının 5 katı kazanıyor' adlı haberi ise medya için utanç verici olarak nitelendirdi.

'İnsaf diyorum, daha 3 ay geçmedi'

Bir haber gördüm. Çok utandım bu haberden. Cocu, PSV'den kazandığı paranın 5 katını Fenerbahçe'den kazanıyor diyor. Altına da Hollandalı bir gazeteciyi kaynak göstermişler. O gazeteci de ardından açıklama yapıyor. Yalancılar, ben böyle bir şey demedim diyor. Çok üzücü bir durum. İnsaf diyorum. Daha 3 ay bile geçmedi. Yeni bir yönetim anlayışı var. En küçük tökezlemede bizlerin başarısızlığını istemenin ne yararı var bunu sorgulamak istiyorum. Eski sistem içinde yer alan menfaat grupları, eski yöneticilere yakın olan bazı medya mensuplarının oluşturduğu bir ortam var. Mühim değil. Bunların olacağını bekliyorduk. Bazıları üzücü olsa da bunlara göğüs germek gerekiyor.

A Spor twitter hesabı ise 'Ali Koç, A Spor'u hedef aldı' başlıkla videoyu yayınladı.

Sabah gazetesinin Ali Koç'un eleştirisinin kendilerine olduğunu anlayınca sildiği o tweet;

Sabah gazetesinin Ali Koç'un eleştirisinin kendilerine olduğunu anlayınca sildiği o tweet;
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu yolun sonu güzel olacak, bugün olmazsa yarın'

'Bu yolun sonu güzel olacak, bugün olmazsa yarın'

Yepyeni bir oluşum içindeyiz, kemikleşmiş düzeni değiştirmeye çalışıyoruz. Yepyeni bir yönetim, yeni başkan... Değişim sancılıdır, bunlar zaman alacaktır. Kaybettiğimiz 3 maçın da şans yaver gitse 1-2'sini kazanabilirdik. Bu yolun sonu çok güzel olacak. Bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün... Bu yolun sonu her halükarda çok güzel olacak. 'Bana 2 dönem lazım, 6 yıl lazım' derken, inandığım bu yoldan kolay kolay vazgeçecek değilim. Özellikle Fenerbahçe futbol takımı kendi kendini döndüren bir yer olacak.

'4 hafta hayal kırıklığı! Sorumlusu benim'

Gerek Cocu, gerek Comolli olsun doğru tercih yaptığımızı düşünüyorum. Aykut hocanın yardımcıları ile göreve başladılar. Futbolcuların çalışabileceği en verimli ortamı kurmaya çalışıyorum. Huzurlu bir ortam yaratabilmek, taraftar desteğini sağlayabilmek, finansal kolaylık üretebilmek lazım bunun için. Biz elimizden geleni yapıyoruz.

'Cocu'ya sonuna kadar inancım var.'

'Cocu'ya sonuna kadar inancım var.'

Cocu'nun açıklamalarını şampiyonluk gitti diye anlamıyorum, henüz 4. haftada şampiyonluk için konuşmak erken diye anlıyorum. Yeni bir takım, yeni bir hoca, yeni bir oyun sistemi.

Cocu arzu ediyorsa, Türk yardımcı teknik adam için kafamda birkaç isim var. Ama şunu da ifade edeyim, Cocu'ya sonuna kadar inancım var.

'Bir yere kadar krediniz var''

Taraftar olsam, Ali Koç'a kredim çok fazla olurdu. Ancak bir yere kadar krediniz var. Bir yere kadar insanlarda sabrınız var. Bu kötü gidişat devam etmeyecek. O kaybettiğimiz 3 maçtan sadece 1'ini bile kazansak kötü gidişat olmayacaktı. 3'ünü de kazanabilirdik. Geleceğe ümitle bakmak için bu değişime ihtiyaç var. Bizim ne kadar çabaladığımızı insanlar görüyor.

Cocu'nun maaşını söyleyemediğim için tazminatını da söyleyemiyorum. Tazminatı, 12 aylık maaşıdır.

'Borcumuz, 4.1 milyar Tl'den 4.5 milyar Tl'ye çıktı'

'Borcumuz, 4.1 milyar Tl'den 4.5 milyar Tl'ye çıktı'

Fenerbahçe Dernekler yapısı, biz yönetime geldiğimizde ilerlemiş ve gelişmiş bir yapıdaydı. Bunun için de Aziz Yıldırım'a teşekkür ederim. Bu yapı gelişebilir mi, tabii ki. Yakında bir seferberlik başlatmak zorundayız. Bizim koyacağımız kaynaklarla mevcut borçlanma seviyeleri ve yarattığımız kaynaklarla bu işin gitmesi mümkün değil. 4,1 milyardı. Sadece ve sadece kur artışından bu rakam 400 milyon TL arttı. Fenerbahçe'nin bu nedenle kaynak yaratma kampanyasına başlaması lazım. Böyle ancak Nisan ayına kadar gidebiliriz. Borcu borçla ödemek, sürdürülebilir bir sistem değil. Bu tablo içinde seferberlik kampanyası başlatmamız gerekiyor.

Benfica'yı örnek verdi: '2 milyon euro üzerinde maaş alan yok, Benfica gibi olmamız gerekiyor'

Benfica'yı örnek verdi: '2 milyon euro üzerinde maaş alan yok, Benfica gibi olmamız gerekiyor'

Bizi eleyen Benfica'da iki tane oyuncu vardı ilk 11'de. İkisi de aylık 90 bin euro ücret alıyor. Ortalama 400 bin euro ücret alıyorlar. Her sezon 50 milyon euro transfer satışından gelir elde ediyorlar. Bu örnekler bana çok çarpıcı geldi. En çok maaş verdikleri 3 oyuncu var. Onlara da 2 milyon euro veriyor. Daha fazla ücret verdikleri birisi yok. Bizim de bunu yapmamız gerekiyor. Bu yüzden alttan yetiştirmek çok önemli.

'Aziz Yıldırım'a hala başkanım derim'

'Aziz Yıldırım'a hala başkanım derim'

Hayatta affetmeyeceğim bir şey yoktur. Aziz Yıldırım için hala 'başkanım' derim. 'Eski başkan' demeyi sevmiyorum. Ne yazık ki başkanın yanındaki bazı insanlar işin rengini ciddi şekilde değiştirmiştir. Fenerbahçe'nin birlikteliğine katkıda bulunacaksa o buluşmada ilk ben olurum.

'Türkiye'nin en iyi beklerini rakibimize verdik, RVP sakat alındı'

3 Temmuz'da bize çok büyük zararlar verildi. Fenerbahçe'nin yörüngesini yerinden oynattılar. Fenerbahçe çok doğru yoldaydı. Ama 3 Temmuz'dan sonra kendi kalemize gol atmaya başladık. Türkiye'nin en iyi sol beki ve sağ bekini kendi ellerimizle rakibimize verdik. Gittik, Van Persie'yi aldık. Aziz Yıldırım ne dedi? Sakattı, bizi aldattı sportif direktör dedi. Senin sağlık ekibin var. Onlarda mı seni aldattı? Sağlık ekibi Van Persie'nin sakat olduğunu söyledi. Sakat olduğu bilinerek alındı. Yanlış yönetildi, yanlış kararlar alındı. Bugün rakibimize verdiğimiz sağ bek ve sol bek bizde olsaydı ne olurdu?

'Borcun 800 milyon euro olduğu iddiaları'

Denetimler eli kulağında, bitmek üzere. İlginç sonuçlar çıkıyor. Bunları paylaşacağız.

'Altyapı, beklediğimizden daha kaliteli çıktı'

Alt yapı konusu bir mecburiyet. Bizim öncelikli konularımızdan birisi. Sandığımızdan, beklediğimizden daha yüksek bir oyuncu kalitesi çıktı. 6-7 oyuncu ile profesyonel sözleşme imzaladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı muhabiri Erkan Tiryaki ile yaşanan diyalog;

Anadolu Ajansı muhabiri Erkan Tiryaki ile yaşanan diyalog;

Erkan Tiryaki konuşmak içim mikrofonu alıp kendini tanıtmasının ardından, Ali Koç

'Sen bir tweet atmışsın. Onu ekrana getirelim... Ben burada iyi niyet aramıyorum. Bu, Kayserispor maçından önce yazılmış bir şey. Benim sana vermek istediğim cevabı arkadaşlar söyleme dediler.'

Ali Koç aradan sonra konuyu böyle kapattı: 

'Erkan ile arada konuştuk. Bu tweetin iş dışı, kurum dışı, tamamen özel hayatında bir paylaşım olduğunu söyledi. Arkadaşları da kefil oldu. Kurumunu zikrettiğim için kurumundan da özür diliyorum.'

Transfer açıklamaları;

Transfer açıklamaları;

100 oyuncu konusu da ciddi anlamda suistimal edildi. Biz bu kadar FFP sıkıntısı olan bir kulüp olarak transfer için 100 oyuncu bakmıyoruz. Bu takımın geleceği için oyuncu bakıyoruz. 

'Aziz Behich ile ilgilenmiştik'

İsteyip de alamadığımız oyuncular oldu. Aziz Behich ile ilgilenmiştik. Emre Akbaba konusunu zaten biliyorsunuz. Onun dışında 10 numara için bir oyuncuya bakmıştık. İsmini veremem. Ama olmadı o.

'Sissoko haberleri beni çok üzdü'

Biz sadece iki tane haberi yalanladık. Biri Rusya'dan gelen futbolcu. Diğeri de Sissoko. Sissoko konusu beni çok üzdü. Müthiş üzdü. Duayen diye bildiğimiz isimlerin bile bu akıntıya kapılıp bu iş oldu demeleri, sonra biz ilgilenmiyoruz dedikten sonra bu işi beceremiyor noktasına gelmesi düşündürücü. 

'Barcelona başkanı ile konuştum...'

Barcelona Başkanı ile konuştum. Gelecek sezon için bir şeyler yapacağız. Birkaç oyuncu için de görüşmeler yaptık. Mecbur olmadıkça kiralama değil satış yapmaları gerektiğini söylediler bu sezon için. Bir tane futbolcu anormal fiyata çıktı. Bizim ilgilenmediğimiz 1-2 oyuncu önerildi, ilgimizi çekmedi. Bu sene olmadı ama seneye olacaktır.

'Emre Akbaba, gönlüm Galatasaray'da, orada oynamak istiyorum demiş.'

Son haftaya yakın bir dönemde menajeri, Comolli ile ilgilenmiş. Forma numarasına kadar konuşulmuş. Başkanla konuştuk ardından. Önemli olan oyuncunun kalbinin nerede olduğu. Her şey para demek değildir. Onun da tercihinin Galatasaray olduğunu öğrendikten sonra tamam dedik. Onu da tebrik ederim. Karakterli davrandı. Gönlüm Galatasaray'da, orada oynamak istiyorum demiş. Transferde böyle şeyler olur hep. Bunu bir zafer çığlığı olarak göstermek biraz çiğ kaldı. Milli maçta da 2 gol attı. Umarım uzun yıllar ülke için başarılı olur.

'Günü kurtarma düşüncesiyle intihar ediyoruz'

'Günü kurtarma düşüncesiyle intihar ediyoruz'

UEFA'ya gittik, konuştuk. UEFA, FFP kurallarını getirdiği her ülkede ve takımda arzu ettiği sonuçları almış. Bu ne demek sorunlar çözülmüş ya da sorunların çözümüne doğru yönelmişler. Anlayamadıkları bir husus var ki Türk takımları tamamen ters istikamette. Burada Beşiktaş'ı dışarıda tutuyorum, onlar geçtiğimiz Mayıs ayını karla bitirdi, onların da ciddi borcu var. Fenerbahçe ve Galatasaray ise toplam 400 milyon borçlu geçirdiler. Gidişat çok vahim, iyi değil. Ya çok ciddi cezalar yiyeceğiz ya da devamlı UEFA kıskacında olacağız. 

'Yabancı kuralı değişikliği'

Bugün 14 yabancı oyuncu kriteri konuşuluyor, 2005'ten bu yana 8 kez değişti. Niye değişti? Değişiklik neye yansıdı? Şimdi de yabancı sayısını indireceğiz diyorlar. Yabancı sayısından önemli olan, yabancının kalitesi.

'Ek transfer gündemi mantıklı ancak gelecek sezon'

Boşta kalan oyuncuların transfer edilme süreci Avrupa'da yaygın kullanılan bir şey. Türkiye'de de uygulanmasında sakınca yok. Ancak bu sene değil, gelecek sene için. Ama oyun oynanırken kural değişmez. O yüzden sıcak bakmıyorum.

'Ali Dürüst kabul edilemez bir açıklama yaptı'

Futbolda kavga ortamının artık bitmesi gerektiğini söylüyorum. Statta küfür etmeyelim dedik, iki maçtır küfürden ceza yemiyoruz. Fenerbahçe, Türk gençliğine örnek olmak zorunda. Bu son derece garip olan ama doğal olarak karşılanan konu karşısında çok düşündüm. Uzun uzun bekledim. Belki taraftarlarımız bana kızdılar. Hafife aldığımı düşünmüş olabilirler. Yeterince haklarımıza sahip çıkmıyorum diye düşünmüş olabilirler. Taraftarlar TFF'ye karşı haklarımızı nasıl koruyacaksınız diye soruyorlardı. Söz konusu kişiden bir hamle bekledim, gelmedi. Federasyon'dan bekledim, gelmedi. Sayın Ali Dürüst bana göre kabul edilemez bir açıklama yaptı.

ALİ KOÇ'un tüm açıklamaları için;

Sosyal medyaya yansıyanlar;

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
284
161
45
7
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes Güven

Bir Beşiktaş'lı olarak söylüyorum Ali Koç'a büyük saygı duyuyorum. Yıllardır süren antipatik ve küçük dağları ben yarattım havasındaki Fenerbahçe'yi düzeltme... Devamını Gör

Farkeden_Adam

Ülkenin başına geçmesi gereken bir adam ama böylesi insanları istemez benim akıllı! halkım çünkü adam mütevazi, çünkü adam dobra, çünkü adam naif, çünkü adam... Devamını Gör

Bozkurt

Pembe tablo çizip kuduz köpek gibi sağa sola saldırsa halkın adamı olur.

Bozkurt

Ali Koç nasıl Reis'in köpeklerine tavrını koyduysa, diğer kulüplerden de aynı hareketi bekliyoruz.