Görüş Bildir
Haberler
Akşener: "CHP, HDP ile Görüşebilir Ama Bize Asla Getiremez"

etiket Akşener: "CHP, HDP ile Görüşebilir Ama Bize Asla Getiremez"

Emre Ordu
07.03.2023 - 21:50 Son Güncelleme: 08.03.2023 - 11:41

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'CHP ile HDP görüşebilir mi?' sorusuna 'Görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez' yanıtını verdi. Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı sırada yüzünün asık gözükmesiyle ilgili 'Resmi inceledim, tuhaf bir ışık gelmiş. Daha sonra çekilen fotoğraflarda böyle bir sorun yok. Ben mutsuz değildim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme dair soruları yanıtladı.

Akşener, dün akşam Saadet Partisi Genel Merkezi önünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı sırada yüzünün asık gözükmesiyle ilgili şunları söyledi:

'Benim üzerimde palto varken Temel Bey'in yaptığı konuşma ve sonra Kemal Bey'in yaptığı konuşma esnasında resme baktığınızda, ben o resmi inceledim. Tuhaf bir ışık gelmiş. Mutsuz bir durum yok. İmza koymuşum, öyle şey olur mu? Bu dünyada oğlum hariç, eşim de dahil hiç kimse bana zorla bir şey yaptıramaz. Dolayısıyla öyle bir durumumuz yok.

Bir gece evvel hiç uyumadım. Müzakere nedeniyle evimize gelenler oldu. Mansur Bey ve Ekrem Bey geldiler. Sıfır uykuydum. O masada bir müzakere oldu, müzakere neticesinde bir uzlaşı ve mutabakat sağlandı. İki metne 6 genel başkan imza attık. Doğru bulmadığınız bir kararın altına niye imza atasınız. Gerçekten arkadaşlar baksınlar, paltolu olanda yüzüme gelen ışık şöyle. Bir de deprem oldu, kahkaha atmaya çekiniyoruz.'

"Müzakereye kapalı bir ortam oluştu"

"Müzakereye kapalı bir ortam oluştu"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için perşembe günü yaptığı toplantıda müzakereye kapalı bir ortam oluştuğunu belirten Akşener, 'Yani; siz bir fikir ortaya koyuyorsunuz diğer 5 kişi tek bir konuda karar almış, onun üzerinden geri gitmiyor. Siz de bunun tartışılmasını arzu ediyorsunuz. Dolayısıyla orada ne oluyor? Herkes bana masadan kalktı diyor ama; masa kalktı' ifadelerini kullandı.

"Konuşmam sertti, sert olmalıydı"

"Konuşmam sertti, sert olmalıydı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Partisinin Genel İdare Kurulu toplantısının ardından Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığı konuşmasının sert olduğunu ifade eden Akşener, 'Evet sertti! Sert olmalıydı. Ben ne düşünüyorsam. O metni kendim yazdım. Ben tarihçiyim neticede, sosyal bilinciyim. 28 yıldır aktif politika yapıyorum. Bir siyasi partinin mutfağını yönettim. Sert olarak algılanabilir; ama aslında net olmasına dikkat ettim. Aşırı netlikler genel olarak sinir bozar. Bu 'hayır biz beşimiz böyle düşünüyoruz, senin önerilerin herhangi bir takdire uygun değil' gibi tutum alınırsa, o zaman net olursunuz. Çünkü siz, kendimden bahsediyorum, kişisel olarak hiçbir şeyin talibi değilim' dedi.

"Külliyen yalan"

"Külliyen yalan"

Hakkındaki 'Birinci başkan yardımcısı olmak istiyor, kazanacak adayı onun için istiyor' şeklindeki iddiaları yalanlayan Akşener 'Bu külliyen yalan. Başta sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere, diğer 4 arkadaş dahil olmak üzere bir kişiyle buna dair tek bir harf konuşmuşsam, bu arkadaşlar derlerse ki Meral Hanım bununla bizimle konuştu derlerse, şu programdan hemen çıkışta, politikayı bırakmaya hazırım' şeklinde konuştu.

"Bu iki arkadaşımızın popülaritesi benden fazla"

"Bu iki arkadaşımızın popülaritesi benden fazla"

Akşener, Altılı Masa'da yaşanan adaylık krizinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yaptığı görüşmeleri anlattı.

Akşener, 'Benim amacım bu ülkenin feraha çıkması. Geldiler, bazı seçenekler ileri sürdüler. İzin almadığım için söyleyemem. Kazanmaya odaklandığım için bu iki arkadaşımızın popülaritesi benden fazla, doğrusunu konuşalım. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın mutlaka o süreçte aktif olmaları gerekiyor. Belediye başkanı görevi üzerinden yardım başka bir şey ama bu işin içinde bu kampanyada ve sonrasında, kazanma halinden sonra taşın altına ellerini, gövdelerini koyacaklarının da ispatı lazımdı. Orada uzlaştık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Tayyip Bey ile gizli saklı hiçbir görüşmem olmadı"

"Tayyip Bey ile gizli saklı hiçbir görüşmem olmadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizli herhangi bir görüşmesi olmadığını anlatan Akşener, 'Her şeyim açıktır. Bugüne kadar Tayyip Bey benimle konuşmak için hiçbir şey yapmadı. Benim de Tayyip Bey ile gizli saklı hiçbir görüşmem olmadı. Hatta deprem zamanında nasıl görüşme yaptığımı televizyondan anlattım. Bugünün dijital dünyasında gizli bir şey olabilir mi? Olsa söylerim. Böyle bir karar verdim derim, peşimden gelen olur, gelmeyen olur. Tayyip Bey'e de ayıp! en ufak bir görüşme inanın yok. Sanki ben göz kırpıyorum, Tayyip Bey koşuyor, böyle bir durum yok. Hatta en sert kavgayı ikimiz yapıyoruz. Rize'de başıma neler geldi benim. 31 Mart'ta 'tutuklattıracağım seni, dokunulmazlığın da yok' dedi' ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağımızı söyledik"

"Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağımızı söyledik"

Altılı Masa'daki liderlerin seçimin kazanılması durumunda cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını kaydeden Akşener, 'Şu anda biz Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağımızı söyledik, dolayısıyla milletvekili olmayacağız. Ben kendi adıma söyleyeyim, milletvekili adayı olmaya kalksam bu işe inanmıyorum demektir. Sayın Mansur Yavaş ve sayın Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı iş bizden biraz daha farklı. Başkan yardımcılığını sayın Kılıçdaroğlu atayacak. Burada iddialı olduğumuzu ileri sürmenin yolu biz milletvekili adayı değiliz' diye konuştu.

"CHP, HDP ile görüşebilir ama bize asla getiremez"

"CHP, HDP ile görüşebilir ama bize asla getiremez"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'nin HDP ile görüşmesini anlayışla karşılayacağını belirten Akşener, 'Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
104
52
37
28
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Yine bile Bahçeli'nin en güler yüzlü halinden daha pozitif Meral Mommy 😄

Şafak

kanka kıyaslama onla ya cehhennem zebanisi gibi dilide bakisida durusuda korkutmak için var ya

Ahmet Orkun

O tuhaf ışık herkesin yüzünde vardı. Nasıl bir ışıksa artık

Şafak

kanka ben uyumadım o gece sence onlar uyumuşmudur

Batuhan Mızrak

başkanım cekemiyolar da ondan öyle.diyolar korku sardı dört bir yanlarını 😂🙏

101

fqmka çok iyi tespit başkan eline diline sağlık olayı muazzam özetlemişsin güle oynaya kazanacağız