Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'li Savcı Sayan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Savcı Sayan'ın Sağlık Durumu Nasıl?

AK Parti'li Savcı Sayan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Savcı Sayan'ın Sağlık Durumu Nasıl?

Elif
20.05.2023 - 14:00

Eski Ağrı belediye başkanı Savcı Sayan, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Belediye başkanlığının ardından İzmir'den milletvekili adayı olan ancak meclise giremeyen Sayan, geçtiğimiz saatlerde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan Sayan'ın sağlık durumu ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Savcı Sayan kimdir, kaç yaşında, nereli? Sağlık durumu nasıl? İşte Savcı Sayan'ın hakkında merak edilenlerin hepsi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı Sayan Kimdir?

Savcı Sayan Kimdir?

Ünlü siyasetçi Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. Kürt asıllı bir aileden gelen Sayan'ın 22 kardeşi bulunmaktadır. Aslen Ağrılı olan siyasetçi, ilkokul ve ortaokul eğitimin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne girdi.

Savcı Sayan'ın Kariyeri

Savcı Sayan'ın Kariyeri

Savcı Sayan, üniversite eğitiminin ardından kısa bir süre öğretmen olarak çalıştı. Daha sonra çeşitli kanallarda yorumculuk yapmaya başladı. Birçok dergi ve gazetede köşe yazıları yayımladı. Bu köşe yazılarının konusu genellikle Doğu Bölgesi'ndeki töre cinayetleri üzerine oldu. Ayrıca gençlere yönelik pek çok kitap yayımladı.

1996 yılından 2000'e kadar CHP'nin il ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği yaptı. 1999- 2004 yılları arasında CHP'den Tutak ilçe belediye başkanlığı görevinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin MYK üyeliği sırasında dönemin genel başkanı Deniz Baykal'a oldukça yakındı. Deniz Baykal'la ilgili kaset skandalı ortaya çıkınca parti merkezini eleştirdi. 2012 yılında ise partinin kurallarına uymadığı gerekçeyle CHP'den ihraç edildi.

2014 genel seçimlerinde ise Recep Tayyip Erdoğan'ın yararına birçok çalışmalarda bulundu

2014 genel seçimlerinde ise Recep Tayyip Erdoğan'ın yararına birçok çalışmalarda bulundu

Ardından bir sene sonra AK Parti'ye geçti. Bu dönem İzmir'den milletvekili adayı olsa da meclise giremedi. 2019 yılında yapılan seçimlerden sonra ise AK Parti'den Ağrı Belediye Başkanı olarak göreve başladı. Aynı zaman inşaat ve tarım sektörünün de tanınan ismi olan Sayan, 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için belediye başkanlığından istifa etti.

Savcı Sayan'ın Sağlık Durumu Nasıl?

Savcı Sayan'ın Sağlık Durumu Nasıl?

19 Mayıs 2023 tarihinde Savcı Sayan'ın basın ofisinden '''2. Tur seçim çalışmalarına İzmir’de devam eden sayın Savcı Sayan, Aydın kanaat önderleri ile görüşmek üzere ilimize giderken yolda kalp krizi geçirmiş olup, acilen hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Savcı beyin tedavisi devam etmektedir. Sevenlerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' açıklaması yapıldı.

Savcı Sayan'ın tedavisinin hastanede devam etti ve sağlık durumunun iyi olduğu duyuruldu.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Yengemin kuzeni olur kendisi adı batasıca