Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Cömert'in Annesine 'Erdoğan'ı Tehditten' Takipsizlik

Abdullah Cömert'in Annesine 'Erdoğan'ı Tehditten' Takipsizlik

Ulaş
16.03.2015 - 19:51 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 12:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert'e yapılan, 'Cumhurbaşkanı'nı tehdit etti' suçlaması hakkında takipsizlik kararı çıktı. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kaynakları Hatice Cömert'in, Erdoğan hakkındaki bazı ifadelerinin polisin tarafından savcılığa intikal ettirilmesinin ardından savcılığın resen soruşturma başlattığı ifade edildi. 'Erdoğan dava açtı' yönündeki haberler yalanlandı...

Hatay'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'tehdit' ettiği iddiasıyla K.H. adlı bir kişi tarafından yapılan suç duyurusu hakkında Cumhuriyet Savcısı, tehdit unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. 

Anne Cömert, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesine yaptığı taziye ziyaretinde, 'İnşallah, Recep Tayyip Erdoğan kefen bile giyemeyecek, o kefen ona nasip olmayacak inşallah. Yanarak ölecek, yanarak inşallah' demişti.

Savcı takipsizlik kararı verdi

Savcı takipsizlik kararı verdi

Soruşturma evrakını inceleyen Cumhuriyet Savcısı, 'Konuşmanın bütünü değerlendirildiğinde; bu bir yakarış, tehdit suçunun unsurları oluşmadı' diyerek takipsizlik kararı verdi.Yapılan şikayeti değerlendiren Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ise, suç duyurusuyla ilgili takipsizlik kararı verdi. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar metninde, “Şüphelinin konuşması bir bütün olarak değerlendirildiğinde, şüphelinin taziye ziyareti amacı ile olay yerine geldiği ve açıklamalarının tanrısal ceza dileme (beddua) niteliğinde olduğu ve bu nedenle müsnet suçun unsurlarının oluşmadığı” belirtildi.

Saray Yalanladı, Savcı Durumdan Vazife Çıkarmış

Saray Yalanladı, Savcı Durumdan Vazife Çıkarmış
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye dayandırılan habere göre, Abdullah Cömert'in annesine Erdoğan'ın 'dava açtığı' şeklindeki haberler yalanlandı. 

Anne Hatice Korkmaz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki bazı ifadeleri nedeniyle polisin olayı savcılığa intikal ettirdiği, savcılık resen dosya açtığı ve neticede de takipsizlik kararı verildiği kaydedildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın veya avukatlarının anne hakkında dava açmasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

Kaynaklar: DHA ve Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0