Görüş Bildir
Haberler
ABD IŞİD'i 2. Kez Vurdu

ABD IŞİD'i 2. Kez Vurdu

adem kara
08.08.2014 - 16:11 Son Güncelleme: 08.08.2014 - 23:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD uçakları Irak'taki IŞİD hedeflerine hava operasyonu düzenledi. ABD'ye ait 2 adet F/A 18, Kuzey Irak'ta, Erbil yakınlarında bulunan mobil IŞİD topçusunu bombaladı. ABD, akşam saatlerinde de 2 ayrı saldırıda 7 araçtan oluşan IŞİD konvoyunu vurdu. Öte yandan Irak'a ait savaş uçakları da IŞİD'e saldırı düzenledi. Operasyonda 45 IŞİD militanı öldürülürken, 60 militan da yaralandı. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, 'ABD ve Obama'ya IŞİD'i vurma kararı için teşekkür ediyoruz. Saldırı başarıya ulaştı, iki IŞİD birimi tamamen yok edildi' dedi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby sosyal medya hesabı üzerinden ABD savaş uçaklarının Erbil yakınlarında IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı. Pentagon, F-18 tipi savaş uçaklarının iki adet lazer güdümlü bomba ile hedefleri vurduğunu duyurdu. Uçakların George W. Bush savaş gemisinden havalandığını belirten Pentagon yetkilileri, IŞİD'in ilerleyişi duruncaya kadar saldırıların süreceğini açıkladı. 

Gelen haberlere göre, ABD'ye ait 2 adet F/A 18, Kuzey Irak'ta, Erbil yakınlarında bulunan mobil IŞİD topçusunu bombaladı. Havadan yaklaşık 225 kg ağırlığında lazer güdümlü bomba bırakıldı. İki kargo uçağı da 20 bin litre taze içecek, 8 bin paketlenmiş yemek bıraktı bölgeye. 

Operasyonda İncirlik üssü kullanılmadı, uçaklar Katar'dan havalandı. 

Öte yandan CNN'in verdiği bilgiye göre, Irak savaş uçakları IŞİD'in bulunduğu bölgeleri vurdu. Sincar'ın kuzeyinde vurulan noktalarda 45 IŞİD militanı öldürülürken, 60 IŞİD militanı da yaralandı.

IŞİD'in saldırıları soykırıma benziyor. ABD Havacılık Dairesi IŞİD tehlikesi nedeniyle Irak üzerinden geçen uçuşlarını iptal etti. Bir iptal kararı da THY'den geldi. THY de güvenlik gerekçesiyle Erbil uçuşlarını durdurdu.

İkinci kez vuruldu

ABD, akşam saatlerinde de 2 ayrı saldırıda 7 araçtan oluşan IŞİD konvoyunu vurdu. Saldırıların birinde insansız hava araçları kullanılarak, havan topu merkezleri vuruldu.

'Soykırıma benziyor'

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'in saldırılarının soykırıma benzediğini söyledi.

Fransa: Yardıma hazırız

Fransa'dan ise ''Irak'taki insani trajedinin bitmesi için yardıma hazırız'' açıklaması geldi.

Irak'tan teşekkür

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, 'ABD ve Obama'ya IŞİD'i vurma kararı için teşekkür ediyoruz' dedi. Zebari, 'Bugünkü saldırı başarıya ulaştı, iki IŞİD birimi tamamen yok edildi. Sincar Dağı'ndaki mültecilere yardım yapıldı' diye konuştu.

Obama sinyali vermişti

ABD Başkanı Barack Obama, dün yağtığı basın açıklamasında IŞİD tehdidine karşı hava kuvvetlerine nokta operasyon yetkisi verdiğini açıklamıştı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/ab...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0