Görüş Bildir
Haberler
ABD IŞİD'i Havadan 3 Defa Vurdu

ABD IŞİD'i Havadan 3 Defa Vurdu

ABD Işid'i Havadan 3 Defa Vurdu

ABD'nin Musul'da düzenlediği saldırılarda IŞİD militanlarından 8 kişi öldü, 20 kişi yaralandı

MUSUL

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Musul'da düzenlediği hava saldırılarında, Irak Şam İslam Devleti'nden (IŞİD) 8 militanın öldüğü, 20'sinin yaralandığı bildirildi.

Musul kentindeki Es-Selam Hastanesi'nde Doktor Ahmed Hamid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Hastane'ye IŞİD militanlarından 8 kişinin cesedi ile 20 yaralı getirildi. Bunlar, ABD'nin Erbil yakınlarında, Musul'un 60 kilometre doğusundaki el-Hazer bölgesindeki hava saldırılarında ölen ve yaralananlar' dedi.

Yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğunu belirten Hamid, 'Bir çoğu yoğun bakım ünitesinde. IŞİD militanları, yoğun bakım ünitesinde ve hastanenin genelinde geniş güvenlik önlemleri aldı' diye konuştu.

ABD Hava Kuvvetleri, dün de Irak'ın kuzeyinde bulunan IŞİD terör örgütü hedeflerine yönelik saldırılar düzenlemişti.

Biden, Irak Cumhurbaşkanı Masum ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile ABD'nin Kuzey Irak'taki askeri operasyonları ve Bağdat'ta devam eden hükümet kurma çalışmaları hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre Biden görüşmede, ABD Başkanı Barack Obama'nın Sincar Dağı'nda mahsur kalan masum Iraklı sivillere yardım edilmesi ve korunması ile Irak'ın, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle mücadele yeteneğinin güçlendirilmesine yönelik bağlılığını yineledi.

Biden, IŞİD'in tüm Iraklılar'a tehdit oluşturduğunu vurgularken, ABD'nin, bu uluslararası tehdide karşı ülkelerini savunmaya çalışan Irak ve Irak'ın dört bir tarafından tüm vatandaşlarını desteklemeye olan taahhüdünün altını çizdi.

Irak Cumhurbaşkanı Masum da, Biden'ı Irak'taki hükümet kurma süreci hakkında bilgilendirdi.

Biden, Irak'ta, ulusal güçleri IŞİD'e karşı birleştirmeye yardımcı olacak bir ulusal program da dahil olmak üzere, anayasal takvime göre yeni bir hükümetin kurulmasının önemini vurguladı.

Masum, ABD yönetiminin kendilerine devam eden desteğinden dolayı Biden'a teşekkür etti.

ABD, Sincar Dağı'nda mahsur kalan Iraklılara insani yardım yaptı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak'ın Sincar Dağı'nda, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün tehdidi altındaki binlerce Iraklı'ya havadan yeni bir insani yardım operasyonu yapıldığını açıkladı.

Açıklamaya göre, havadan su ve gıda malzemesinin dağıtıldığı operasyon, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın sorumluluk sahasındaki birkaç hava üssünden kalkan uçaklarla düzenlendi. Operasyonda dün olduğu gibi yine bir C-17 ve iki C-130 kargo uçağı kullanıldı ve toplamda 72 paket malzeme havadan bırakıldı. Kargo uçaklarına USS George H.W. Bush uçak gemisinden kalkan iki F/A-18 uçağı eşlik etti.

Bu son operasyonla birlikte, ABD askeri uçaklarının şu ana kadar 36 bin adetin üzerinde hazır yemek ve 6 bin 822 galon (yaklaşık 26 bin litre) su dağıttığı belirtildi.

Pentagon, ABD ordusunun, Irak'ta önümüzdeki dönemde ilave insani yardım operasyonlarına yönelik ihtiyacı değerlendirmek için ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak hükümeti, BM ve bağımsız kuruluşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Muhabir: Arif Yusuf, Ali Semerci, Zeynep Hilal Karyağdı, Mehmet Ö. Toroğlu

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/370774...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0